Pusti bradu, njeguj brk! Movember i Međunarodni dan muškaraca kao inspiracija!
P

Da je jesensko doba razdoblje raznih inicijativa dokazuje i Movember – vrijeme mjeseca studenog koji je nastao spajanjem dviju riječi, november koja na engleskom znači studeni i moustache koja znači brkovi.

Radi se o zdravstveno-aktivističkom pokretu s ciljem osvještavanja zdravstvenih problema kod muškaraca kao što su depresija, rak testisa, rak prostate te svih ostalih bolesti vezanih primarno uz mušku populaciju. Također, potiče muškarce da barem jednom godišnje odu na pregled, usvoje zdravije životne navike kao i da progovore o zdravstvenim problemima s bližnjima kako bi se upoznali s obiteljskom povijesti bolešću. U tu svrhu, muškarci puštaju brkove u znak podrške i promicanja svijesti o muškim bolestima.

Dorijan Skoblar uživa u Gentlemen’s Shop muškim ritualima

Cijela je ideja pokrenuta 2003. godine kada je dobrotvorna udruga Movember Foundation započela s ovom tradicijom u Australiji i Novom Zelandu. Zatim su se 2007. pokretu priključile Kanada, Danska, Španjolska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Izrael, Irska, SAD i brojne druge zemlje.

Movember se već nekoliko godina obilježava i u Hrvatskoj. Osim puštanja brkova, mjesec studeni je obilježen dobrotvornim akcijama i kampanjama s ciljem prevencije i liječenja bolesti karakterističnih za muškarce, zatim raznim popustima za muškarce na testiranje i preglede u različitim klinikama te sportskim natjecanjima s namjerom promocije važnosti zdravog načina života. 

Ako se još uvijek pitate kakve to sve veze ima s bradama, odgovor je vrlo jednostavan. Muškarci koji boluju od raka najčešće tijekom liječenja izgube kosu i bradu, a sudjelovanjem u ovoj akciji muškarci diljem svijeta tijekom cijelog studenog puštaju svoje brade i brkove da rastu s ciljem poticanja razgovora o toj temi i inspiriranja donacija koje pomažu u borbi protiv ovih bolesti.

Gentlemen’s Shop je savršen paket po promotivnoj cijeni (264 kn) i po mjeri bradatih muškaraca koji uključuje poseban šampon za održavanje vaše brade i brkova te četku od veprove dlake, a na poklon dobivate ulje za bradu.

Zato dragi muškarci neka mjesec studeni bude vaš mjesec, promijenite look puštajući brkove, dodatno se educirajte o zdravlju i brizi o sebi i na taj način pomognite sebi i ostalima. A zašto mi baš danas pišemo o ovoj temi? Zato jer se danas obilježava Međunarodni dan muškaraca, naše fotografije snimio je Ivor Mažar u oazi po mjeri muškaraca, Gentlemen’s Shopu.

Žene više vole muškarce s bradom nego li obrijane. To više nije samo dojam, već znanstvena činjenica koju je dokazalo Sveučilište u Queenslandu provodeći istraživanje na 8520 žena koje smatraju da im bradati muškarci djeluju moćnije, snažnije, samouvjerenije, a ujedno se i one pored njih osjećaju sigurnije.

Mi se odjavljujemo u želji da vas potaknemo da brinete o zdravlju i da njegujete svoje brade jer ste nam tako njegovani baš neodoljivi!

Foto: Ivor Mažar (model: Dorijan Skoblar, lokacija snimanja: Gentlemen’s Shop Rijeka)

 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci