NaslovnicaLIFESTYLERIJEKA I KVARNERPublika je odlučila: „OTELLO“...

zadnje objave

Publika je odlučila: „OTELLO“ JE NAJBOLJA PREDSTAVA PROŠLE SEZONE

Svečana sjednica kazališnog sabora donijela je pregršt nagrada, i umjetnicima i publici, ali i puno aplauza i smijeha zadovoljne publike te, naravno, zahvala nagrađenih umjetnika, koji su proglašeni najboljima upravo zahvaljujući publici odnosno njenoj odluci. A za sjajnu atmosferu cijele večeri treba ponajprije zahvaliti voditeljima, glumcima Jasminu Mekiću i Giuseppeu Nicodemu.

Podsjetimo, treću godinu zaredom publika je odlučila o dobitnicima tradicionalnih nagrada za najbolja ostvarenja u programu HNK Ivana pl. Zajca, ovoga puta, naravno, u sezoni 2016/2017, a nagrade su dodijeljene 17. put.

Prema glasovima publike, za najbolje uloge u ansamblu Hrvatske drame nagrađeni  su Marija Tadić za ulogu Eve u predstavi „Jesenja sonata“ i  Jerko Marčić za dvije uloge: ulogu Alcestea u predstavi „Mizantrop“ i  ulogu Passepartouta u predstavi „Put oko svijeta u 80 dana“. Najboljom dramskom predstavom u cjelini proglašen Mizantrop” Jeana – Baptistea Poquelina Molièrea u režiji Igora Vuka Torbice.

Najboljima u opernom programu, prema odluci riječke publike,  proglašeni su Anamarija Knego za ulogu Desdemone i Giorgio Surian za ulogu Jaga, obje uloge u operi „Otello“, koja je pak proglašena najboljom opernom predstavom u cjelini prošle sezone. Ovu opernu predstavu pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa i u režiji i dramaturgiji Marina Blaževića, publika je izabrala i za – najbolju predstavu u cjelini u cjelokupnoj premijernoj produkciji svih umjetničkih grana riječkog HNK sezoni 2016/2017!

U baletnom programu nagrađeni su Sabina Voinea za ulogu Arapske princeze u u opereti Šišmiš“ i Joseph Cane za ulogu princa Siegfrieda u predstavi Labuđe jezero“. „Labuđe jezero“ u koreografiji Staše Zurovca i pod dirigentskim vodstvom Matije Fortune, , prema glasovima publike, najbolja je baletna predstava u cjelini sezone 2016/2017.

Za najbolje uloge u ansamblu Talijanske drame nagrađeni su Leonora Surian Popov za uloge Barbare Leoni i Signore Cosulich u predstavi Cabaret D’Annunzio“ te Mirko Soldano za ulogu za ulogu Viteza od Ripafratte u predstavi „La locandiera“ / „Gostioničarka Mirandolina”. Najboljom predstavom u cjelini u programu Talijanske drame publika je proglasila predstavu „La locandiera“/„Gostioničarka Mirandolina“ Carla Goldonija u režiji Paola Magellija.

Prema odluci publike, najboljim koncertom sezone proglašen je Super gala koncert odnosno koncertna izvedba Gounodove opere Faust” pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa i nastupom solista Aljaža Farasina, Carla Colombare, Marjukke Tepponen, Lucia Galla, Daria Bercicha, Diane Haller i Ivane Srbljan.

Publika je ove godine i uručila diplome nagrađenima. Tako je nagrade za Hrvatsku dramu uručio gospodin Jugoslav Tadić, jedan od najdugovječnijih kazališnih pretplatnika i posjetitelja koji od 1954. godine posjećuje riječko Kazalište.  Nagrade za operni program uručio je  gospodin Velimir Cvjetković, dugododišnji pretplatnik i posjetitelj još od ranih 60-ih.  Nagrade baletnim umjetnicima  uručila je profesorica Ljerka Žic, dugododišnja suradnica u radu s mladom publikom riječke Gimnazije A. Mohorovičića. Nagrađenim članovima ansambla Talijanske drame diplome je uručila gospođa Rina Brumini, dugogodišnja suradnica, prevoditeljica te vjerna gledateljica, a diplomu za najbolji koncert profesorica Borka Jovančević, dugogodišnja suradnica u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji. Nagradu za najbolju predstavu u cjelini riječkog HNK prošle sezone uručili su članovi kazališno glumačke skupine MIM Osnovne škole Nikola Tesla koju vodi dugogodišnja suradnica dr.sc. Anđelka Tutek.

 

 

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
108PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE