Proveli smo super vikend u Sloveniji!
P

Znate one neke ljude koji na Idemo? odgovaraju Idemo! Najbolji su, zar ne?! Naša ekipica ima šestero odraslih i petero djece, iako se u nekim trenucima zna činiti kako je na okupu jedanaestero djece. I to je sasvim u redu.

U želji da siječanj prelomimo zimskim radostima odluka je pala da provedemo vikend u Sloveniji! Kad u ekipi imate Adrianu i KRUZOVI tim imate sve servirano. Gđa Karuza sve nam je osmislila, cijeli vikend radosti za sve generacije!

Ono što je super je što kad putujemo s djecom nismo fokusirani samo na njihove potrebe, gledamo da njima bude dobro, da nama bude dobro i da sve skupa bude jedan miks zabave i zanimljivih obilazaka.

Iz Rijeke do svemira za dva i pol sata

Subota ujutro pokret. Iz Rijeke pravo u… svemir! Ne pretjerujem, ali se šalim. Prva postaja naše ture bila je obilazak Centra Noordung koji nosi ime po Hermanu Potočniku Noordungu. Naime, on je bio prvi svemirski arhitekt. Što sad to znači pitate se? Pitala sam se i ja!

Bavio se konstrukcijom umjetnog satelita i svemirske stanice. Posebno zanimljivo je što s nevjerojatnom točnošću odredio visinu na kojoj će kružiti satelit i brzinu njegova kruženja! Malo njih zna da je Herman bio rođen u Puli. Naš čovjek! 😉

U Noordungu smo svi pronašli nešto za sebe. Klince je posebno oduševio stimulator leta, a nas odrasle podaci kao što su  jela koja se jedu dok ste jel u svemiru, kako se pere kosa… Postoji i vaga koja vam, osim ovozemaljskih kilograma pokažete koliko je to na drugim planetima. Težina tijela smanjuje se kako se udaljavamo od Zemljine površine. Što znači da nitko nema višak kilograma, samo smo ponekad na krivoj planeti. 😀

Popričali smo i robotom, imate popis predefiniranih pitanja i jako je fora! Na pitanje Do you love me? Rita mi je vrlo ljubazno odgovorila da me ne može voljeti jer nema osjećaje. Ipak, kako ne bi ostao čemeran slovenski osjećaj u zraku dodala je – But I like you. I sve smo riješile.

Jedinstven izgled centra Noordung!
Nikad bliže svemiru.
Djevojčice na famoznoj nebeskoj vagi!
Ovo ih je oduševilo!
Upoznali smo i Vitu! Što reći, ima karakter. 😉
Centar često ima izložbe, a očito je da veliki svemir zbližava male ljude.

Sve informacije o radnom vremenu, cijenama ulaznica, izložbama, saznajte NA LINKU.

E sad je već bilo vrijeme da namirimo i nestrpljive dječje željice. Snijeg, naravno! Nije izgledalo obećavajuće, temperatura odlična, toplo, snijega nigdje oko nas, ali s puno vjere i nade krenuli smo pravac Celjske koče. I dok je naš pomladak jedva dočekao snježne radosti, nas je dočekalo šarmantno sanjkalište! I sasvim dovoljno snijega!

U neposrednoj blizini mjesto za pojesti i popiti, a na preporuku konobara probali smo i domaće rakije. O tome nećemo na Stilueti. 😉

SREĆA!

Drugi dan našeg boravka u Sloveniji počeo je s posjetom mjestu kojem se najviše veselila! Pot Med Krošnjami je nešto predivno.

Priroda kao nacrtana, srce do kraja napunjeno

Užitak boravka u prirodi i kako piše na njihovom webu – Priroda kako ju vide ptice. Imali smo sreće i s vremenom. Toplo, sunčano, bez daška vjetra. Nije bilo gužve jer je u neposrednoj blizi skijalište s puno sadržaja tako da nam se sve posložilo.

Šećete, uživate, djeca isprobavaju interaktivne igre, a putem imate i adrenalinske postaje. Poseban doživljaj je toranj, svakim novim krugom pogled je sve ljepši i ne možete ostati ravnodušni na prirodnu ljepotu kojom ste okruženi.

Još posebniji doživljaj je spuštanje, bili smo hrabri i spustili se niz 62 metara dugi tobogan. Izgleda strašno, ali doista nije. Dobit ćete i dekicu kako bi vam bilo toplo i ugodno, a sasvim je u redu ako vrištite dok se spuštate, ne radi straha već onako radi fore. Svako dobina godine ima svoje ljepote, sigurna sam da je ovo čarobno mjesto pruža nevjerojatno iskustvo u svako godišnje doba.

Penjete se, penjete i sve više uživate!
Priroda kako ju vide ptice
Obavezno se spustite, ponavljam – Nije strašno kako izgleda.
Adrenalinska postaja, ovo je čak strašnije od tobogana, vidite tlo, a već se dovoljno visoko da uopće nije ugodno…
Dan kao zamišljen. Priroda kao nacrtana. Srce napunjeno.

Više o radnom vremenu, cijenama ulaznica i sadržajima saznajte NA LINKU.

Po završetku ostali smo na Rogli. Spuštali smo se bobom, sanjkali, uživali! Nisam imala dojam da ima toliko toga i pod pozitivnim sam dojmom! Kako je suprug ljubitelj snijega, dok sam ja ljubiteljica mora, ako padne kakav kompromis ne bi me čudilo da se baš ovdje vratimo opet u punom sastavu!

Detalj s Rogle!
Prava je umjetnost znati ostati dijete.

Vikend u Sloveniji super je ideja

I za kraj… Ima jedna pjesma, meni jedna od najdražih koja ima stihove koji kažu… Život krade, more vrati. Nakon Pohorja i doživljala zeleno-bijele Slovenije cijelo vrijeme prolazi mi u glavi… Život krade, priroda vrati. Vrati visoki pogled naprijed i duboki dah kao povratak sebi.

Odlazimo joj umorni, vraćamo se odmorni. Odlazimo s pitanjima, vraćamo se s odgovorima. I zato se mi ovdje, opet ,jednom, sigurno vraćamo. Vikend u Sloveniji odlična je ideja!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci