NaslovnicaSTILUETABY MARIJA MAŽARProveli smo jedan savršeni...

zadnje objave

Proveli smo jedan savršeni vikend u Budimpešti!

Obožavamo te kratke i slatke prilike da spojimo par dana i uputimo se u nepoznato. Najčešće se vratimo puni dojmova i s još jednim mjestom koje nam se uvuče pod kožu i kojem se želimo vratiti.

Upravo tako bilo je i sa Budimpeštom koju smo posjetili obiteljski, s prijateljima, i u kojoj smo probali pronaći savršen balans uživanja. Neke smo sadržaje odabrali malo više za klince, neke malo više za roditelje, ali pronašli smo dobar tempo i u kratko vrijeme srca ispunili brojnim uspomenama.

Budimpešta je impozantna, nosi taj svoj stari svijet i prošlost kojom se ponosi i koja ju čini prelijepom damom, a opet spremno odgovara na sve potrebe današnjeg vremena i gradi sliku modernog grada svjetskog karaktera.

Zanimljiva je, ugodna, čista, prijateljski nastrojena, uredna, fina. Vrlo ju je lako zavoljeti, osvaja ljepotom, ali onda vas pridobije sadržajima u kojima nastaju neki super trenuci i uspomene za zauvijek.

U nepuna tri dana nije moguće vidjeti sve, a ovo su mjesta koja smo odabrali i nismo pogriješili!

DAN 1.PETAK

Direktno s puta u Zoološki vrt Budimpešta! Iako je plan bio posjetiti ovu lokaciju u subotu, najave lošeg vremena natjerale su nas da promijenimo strategiju putovanja i prvo posjetimo sve te divne životinjice. Bilo nam je super! Zoološki vrt jedan je od najstarijih u Europi, iako nismo imali dovoljno vremena za pogledati sve, jako nam se svidio! Fun fact: vrijeme nam je na kraju sva tri dana bilo odlično!

DAN 2. SUBOTA

Jutro smo iskoristili za šetnju gradom što je bilo super jer kasnije su ulice u centru bile krcate! Popili kavu, razgledali, možda nešto kupili 😉 i uputili se na Dunav i vožnju brodom koju smo nestrpljivo čekali! Naše je velika preporuka agencija LEGENDA.

Imaju dvije ture u ponudu, dnevnu i večernju.  Ovoga puta smo se odlučili na dnevnu vožnju, ali u jednoj od idućih varijanti, onoj bez djece, o kojoj slatko maštarimo, svakako nam u obzir dolazi noćna varijanta jer je iskustvo predivno! Pijete topli čaj, slušate na hrvatkom jeziku o prošlosti grada i uživate u prekrasnom pogledu… Posebno!

Nakon vožnje, provukla se glad među našoj posadom pa smo prije daljnjih aktivnosti odlučili riješiti taj izazov, a onda spremni za dalje.

Iduća postaja:ZOOCAFE.

Zoocafe još je jedno jedinstveno mjesto u gradu. Stalno krcato, tako da obavezno napravite rezervaciju termina ako planirate posjetiti, a ideja je jednostavna: uživate u kavi i družite se za životinjicama. Koncept je neobičan, o životinjama brinu i jako ih paze no ipak mijenja se toliko ljudi, puno je djece, mi smo svojima stalno ponavljali kako da se ophode i učili ih, ali iskreno me muči koliko životinje mogu biti sretne u jednom takvom okruženju gdje se toliko ljudi mijenja stalno. Nisam sigurna. Nije mi ta činjenica draga i ugodna.

Mali predah pa… vrijeme za CIRKUS! I cirkus je super! Opet me mučilo hoće li biti životinja i sve sam se nekako nadala da neće. I nije, osim psića koji su imali super performans i na kojima se vidjelo da su sretni, njegovani, preslatki! Cirkus je spektakl! Spoj akrobacija i improvizacija, uvođenje publike, smijeh, vještine, klinci su uživali, roditelji se oduševili! Preporuka!

Nravno, između svih lokacija puno smo šetali, gubili se, tražili, a upravo tada naletite na neka fantastična mjesta i upoznajete dušu grada.

DAN 3. NEDJELJA

Opet jedan dan u kojem imamo dio vremena za iskoristiti jer treba se i vratiti za Rijeku. A počeli smo sa savršenim doručkom! VINTAGE GARDEN zapazili smo na Instagramu i dobili smo preporuku da je super mjesto za trenutke uživanja, nama se učinilo kao odlična ideja za početak dana i imali smo pravo! Prekrasno je! Ljubitelji dobrih fotografija i lijepih kadrova, ovdje će pronaći svoje kutke, a ljubitelji finih slastica svoja zadovoljstva. Uživali smo!

10tak minuta dalje nalazi se MINIPOLISZ, savršeno mjesto za klince! Imaju prilike pogledati svijet velikih u izdanju “za male”. Djeca imaju mogućnost upoznavati se s različitim profesijama pa tako postaju veterinari, rade na blagajnama, stomatolozi, mehaničari, policajci, kuhari, radijski voditelji, ma nema što nema. Ovo im je bilo posebno zabavno, a i nama pratiti ih u novim situacijama!

I za kraj , koji ipak nije bio kraj, posjetili smo Museom of Sweets and Seffies. Još jedna #eyecandy lokacija i zabavan muzej koji je prilika da se iz Budimpešte s pregršt ludih i otkačenih fotografija! Ljuljate se na jagodi, pozirate s bananama, balansirate prekrasan čajni set, lovite stalno neki kutak za savršeni trenutak, a ovaj muzej sa 11 soba doista ima puno pozadina u kojima ćete se i fotografirati i prije svega – zabavljati!

To je bio naš plan i kad sam mislila da je gotovo i da idemo za Rijeku, iznenađenje! Suprug nas je odveo u Gradski park (by the way predivno mjesto s puno toga dodatnog za vidjeti) direktno pred jedan kip. Ništa mi nije bilo jasno, a onda sam saznala… Radi se o vjerovanju i legendi koja kaže – tko dotakne pero kroničara Anonymusa iz 13.stoljeća bit će podaren vrhunskim spisateljskim vještinama! Svi koji prate Stiluetu malo duže znaju da ova osoba koja piše i ove retke voli pisati no ideju o knjizi stavlja vječito u drugi plan. Čini se, ne više…

I za sam kraj kraja, kad smo već izvan svakog plana par lijepih vidokavaca i kadrova koji poručuju: Pri planiranju nekog idućeg putovanja, bacite pogled na ovaj grad, baš je nekako veličanstven, a skroman.

Budimpešta se ne diči velikim ego, vrlo je samozatajna, ali jednom kad dođete nagradit će vas prekrasnim trenucima, mjestima, sadržajima i znat ćete – Ovdje se želim vratiti.

Foto: Ivor Mažar

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
111PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE