Odlična prilika za uživanje na svježem zraku uz brojne sportske aktivnosti – Outdoor dan Parka prirode Učka
O

Učka – Outdoor dan Parka prirode Učka ponudit će u srijedu, 1. svibnja, pregršt dobrih razloga za boravak na najvišoj istarskoj i kvarnerskoj planini. Uz prirodne ljepote, bogatstvo flore i faune te brojne pješačke, biciklističke i planinarske staze, sportaše, rekreativce i ljubitelje boravka na otvorenom privući će i osmišljen program ispunjen zanimljivim aktivnostima od jutarnjih do poslijepodnevnih sati, koje uključuju hodanje, nordijsko hodanje, planinarenje, trčanje, biciklizam i jahanje.

Outdoor dan Parka prirode Učka osmišljen je s ciljem poticanja što većeg broja stanovništva i gostiju na bavljenje sportskom rekreacijom, stoga je program prilagođen svima od predškolske dobi do umirovljenika i osoba s invaliditetom, a dobrodošli su i kućni ljubimci. Ono što nas posebno veseli je to da su se prošle godine obitelji samoinicijativno uključivale u ponuđene programe sportske rekreacije. Stoga ih ni ove godine nećemo razočarati jer smo osmislili obiteljske programe kretanja u prirodi, kazali su iz Turističke zajednice grada Opatije, koja je organizator događanja u suradnji s JU Park prirode Učka i KŠR Gorovo.”

Sportsko-rekreativne aktivnosti krenut će već od 10 sati, za kada je najavljen start biciklijade za djecu i roditelje na Vojak, u organizaciji Biciklističkog kluba „Grobnik“. Prijave se primaju od 9 do 9.45 sati iznad restorana „Dopolavoro“, a u isto vrijeme i na istom mjestu svi zainteresirani moći će se prijaviti i za 11. Mama i beba Učka maraton u organizaciji KŠR „Gorovo“, čiji je start zakazan u 10.30 sati.

U isto vrijeme s Poklona će krenuti dvije rute nordijskog hodanja. Treking ruta, u organizaciji KŠR „Gorovo“,  povest će sudionike na uspon do Vojaka dok je povratak na Poklon planiran oko 15 sati, a lagana ruta, u organizaciji JU Park prirode Učka, proći će Land art stazom i hodače voditi preko Stražice i Sapaćice natrag do Poklona, gdje se očekuju oko 14 sati. Za one sklonije nešto zahtjevnijoj avanturi, PD Opatija organizirat će planinarski pohod na Ošalj, sa startom s Poklona u 10.30 sati te povratkom na istu lokaciju oko 15 sati.

Offroad duathlon „Učka“, utrka izdržljivosti koja povezuje trčanje i vožnju bicikle, kao prvo kolo Offroad duathlon lige PGŽ, krenut će u 11 sati iznad restorana Dopolavoro, u organizaciji BK Grobnik i GroeX. Biciklistička ruta duga je 24 kilometra, a trkačka ruta 6,5 kilometara, a predprijave se zaprimaju putem Facebook stranice lige. Kotizacija iznosi 80 kuna, a za najuspješnije po kategorijama (pojedinačno muškarci i žene te muški, ženski i mješoviti parovi) osigurane su medalje te pokloni iznenađenja.

U sklopu manifestacije Outdoor dan Parka prirode Učka organizirane su i popratne aktivnosti jahanja konja, uz promotivnu cijenu za roditelje i djecu. Osim „obiteljskog jahanja“, organizirano je i terapijsko jahanje, za osobe s invaliditetom koje će prezentirati Udruga osoba s invaliditetom Opatija.

Poseban dio čitave manifestacije bit će Zdravi kutak, gdje će – zahvaljujući volonterima Crvenog križa Opatija – sudionici biti educirani o zdravoj prehrani te će moći izmjeriti tlak i dobiti pokoji dobar savjet za poboljšavanje svog psihosomatskog statusa.

“Svi sudionici su već svojim dolaskom i uključivanjem u aktivnosti pobjednici jer su napravili jedan veliki korak u očuvanju svoga zdravlja. Nadamo se da će učesnici prepoznati važnost sportske rekreacije te da će se aktivno uključiti u aktivnosti kroz cijelu godinu. Sudjelovanje na svim programima osim Duathlona – za koji se plaća kotizacija od 80 kuna – besplatno je uz obaveznu prijavu u TIC-u TZ grada Opatija na telefon 051/271-310 ili e-mail: tic@visitopatija.com. Mjesta su ograničena, rezervacije se primaju do popunjenja kapaciteta, a za sudjelovanje je obavezna planinarska obuća, odjeća i bočica s vodom, kazali su iz opatijske Turističke zajednice.”

Više informacija potražite na www.visitOpatija.com


Foto: PR

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci