ZTC

Nove promjene sa sobom vuču i nove navike na koje se svi nekako odlučuju u siječnju. Nova godina, novi počeci pa samim time je i siječanj logičan izbor. Međutim, ima i onih koji siječanj smatraju mjesecem vraćanja sebi, a promjene uvode od veljače.

Izdvajanje vremena za sebe je nešto što ne zahtijeva idealno vrijeme. Idealno vrijeme je zapravo svaki dan jer je svaki dan prilika da budemo bolji nego što smo bili jučer. Bilo da se radi o omiljenoj kupki, knjizi, čaši vina ili dugoj šetnji prirodom u kojoj ćemo razbistriti misli, odaberite ono što vama najviše odgovara jer ako ste u potpunosti „na čisto“ sami sa sobom, moći ćete biti potpuno prisutni za odnose s drugim ljudima.

Vježbanje je nešto što bi trebalo biti sastavni dio dana svake osobe. Međutim, svjesni smo da nam to ne ide uvijek od ruke. Srećom postoje razna videa od svega 5 do 10 minuta vježbanja koja, ako to čvrsto odlučimo, možemo lako uklopiti u našu svakodnevnu rutinu.

Postići mir nešto je čemu svi mi težimo. Zato neka na vašoj to do listi bude što više mirnijih trenutaka u kojima ćete biti što je više moguće prisutni u svakom trenutku bilo da se opuštate sami ili provodite vrijeme s vašim najmilijima.

Meditacija je nešto za što je više puta dokazano da djeluje na postizanje mira i smirivanje organizma. Kao i za vježbanje, za meditaciju je također potrebno odvojiti svega nekoliko minuta u danu, najbolje odmah ujutro kako bismo iz dana u dan bili svjesniji sebe i samim time živjeli ispunjeniji život.

Veljača je idealno vrijeme za vraćanje sebi i uspostavljanju zdravih navika, vrijeme kada možemo ispraviti eventualne zaostatke koje nismo ostvarili u siječnju i spremno dočekamo proljeće, poletni poput njega i iskoristimo sve što nam ono nudi.

Foto: Unsplash, Pixabay

Kancelarija bar