13.8 C
Rijeka
Utorak, 7 prosinca, 2021

Počinje Pink Parlaonica by Ivana Grabar, televizijski i radijski talk show!

S početkom prosinca počinje nova sezona Pink Parlaonica koje će se prikazivati na  7 portala mreže Novinet TV i slušati na valovima Radio Korza...

Prekrasna novost iz riječkog Zajca! Kazališna magija i baština u novom konceptu!

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca ponudit će svojoj publici novi, atraktivni sadržaj.

Novouređena Kazališna galerija “Zajc”, šetalište kazališnom magijom i baštinom Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca  u Rijeci, prvi put otvara vrata u utorak, 16.studenog 2021. u 18 sati. Galeriju “Zajc” svečano će otvoriti najmlađa i najstarija glumica HNK Ivana pl. Zajca: Cvita Vidučić i Neva Rošić, a zbog epidemioloških okolnosti i ograničenja, svečanom otvaranju moći će prisustvovati samo posjetiteljice i posjetitelji s ranije preuzetom propusnicom na blagajni Kazališta.

Stalni postav Galerije Zajc smješten je u dinamičnom prostoru dvaju krakova bočnih stepeništa i na tzv. “Vidikovcu Klimt”, galeriji na najvišem katu zgrade Kazališta.

Posjetiteljice i posjetitelje pozivamo da pogledaju i istraže kako uz pomoć scenografije, rasvjete, kostima i drugih elemenata stvaramo kazališnu magiju. Moći će razgledati šešire i kostime, pročitati vrijedne dokumente, vidjeti fotografije te doznati mnoge anegdote iz povijesti Kazališta.

Važan dio priče o Kazalištu jest i uvid u to kako Kazalište radi danas, koje sve službe i radionice sudjeluju u složenom i kreativnom procesu priprema i realizacije predstava.

Dojmovi publike i njihova sjećanja na davne i ne tako davne dane Kazališta čine “Vremensku kapsulu” koju ćemo trajno nadopunjavati.

“Vidikovac Klimt” pruža poseban pogled na rane radove slavnog Gustava Klimta koji su nastali upravo za svod riječkog kazališta i uskoro će biti vraćeni na svoje originalno mjesto.

Galerija će imati povremeni program uživo namijenjen različitim grupama publike te interaktivan, edukativan i promotivan program online.

Galerija „Zajc“ izvedena je u koautorstvu, naime, koncept su osmislili Katarina Mažuran, Marin Blažević i Alan Vukelić. Autorica i kustosica izložbe o povijesti i svakodnevici kazališta je Katarina Mažuran. Pored “Vidikovca Klimt” najveće atrakcije Galerije “Zajc” čine tri prostora u kojima smo uprizorili magiju umjetnosti scenografije (autor: Stjepan Buković), kostimografije (autorica: Manuela Paladin Šabanović)i dizajna svjetla (autori: Alan Vukelić i Dalibor Fugošić).

U realizaciji projekta surađivali su i: fotograf  Dražen Šokčević, upraviteljica promidžbe, marketinga, prodaje i odnosa s javnošću Ana Miljanović, arhivar Ervin Mičetić, kazališni slikari i kipari Bojana Borovac, Nada Benzia, Željko Kranjčević Winter i Vladimir Tomić, djelatnici video službe Sead Ajanović i Predrag Potočnjak, urednica kazališnih izdanja Andrea Labik, scenografkinja Paola Lugarić, voditeljica programa europskih projekata Jasmina Šegon, djelatnice i djelatnici šminkerske i vlasuljarske radionice, frizeraja, garderobe i tehničkih službi.

Foto: PR

Autorice dizajna i postava izložbe su Borka Širola i Lada Sega.

Galerija “Zajc” projekt je Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, Rijeke 2020, Europske prijestolnice kulture i projekta Kreativne Europe ADESTE+.

Tjedno radno vrijeme Galerije i raspored grupnih i pojedinačnih vođenih posjeta za građanke i građane i sve ostale informacije objavljivat će se na web stranicama Kazališta svakog ponedjeljka.

ZADNJE OBJAVE

Instagram inspiracija: Sjaj adventa u gradovima diljem Europe

Postoji li išta posebnije nego putovati Europom upravo za vrijeme adventa? Svi gradovi u Europi prekrasni su u sva godišnja doba, ali u božićno...

Men’s Corner: Prva kolekcija nakita za muškarce s potpisom domaćeg brenda Karat

Kolekcija je inspirirana generacijama koje kroz svoju slobodu i nesputanost nose nakit baš kako treba, neopterećeno i cool. Nakon što je svojim ''moćnim nakitom sa...

PRATITE NAS...

22,125ObožavateljiLajkaj
7,910SljedbeniciSlijedi
20PretplatniciPretplatiti

NE PROPUSTITE

Jeste li čuli za pero®? Otkrivamo sve o uspješnoj poduzetničkoj priči iz Matulja!

Nešto je posebno u obiteljskim firmama koje ujedine snage kako bi osvojile tržište i predstavile nešto novo, svježe, posebno. Posebna je strast u pojedincima...

Ekskluzivno doznajemo sve o novom ruhu i novom početku znamenite “Opere”

Prolazeći kraj Teatra Fenice (Dolac 13) brojni Riječani sigurno su zamijetili natpis „Opera“ koji desetljećima stoji i tajanstveno izaziva pažnju. Starije generacije se s...

Men’s corner: Milivojević Rinaldo, direktor sportske agencije IAGSM

Naš današnji gost jedna je vrlo uspješna mlada osoba s nepunih 28 godina koja već četvrtu godinu za redom uspješno vodi vlastitu sportsku agenciju...