Pregled događanja za djecu na Kvarneru, pripremile Avanture malih okica
P

Lipanj! Jedan od dražih mjeseci u godini! Broje se sati do kraja školske godine, djeca slave, počinje predivno i toplo vrijeme, prva kupanja. Još ne kreće kolektivno njurganje koliko je stupnjeva, još smo nadobudni i s oduševljenjem odlazimo na more. Mjesec je to sreće i divnih dugih dana!

Roditeljima? Često kreće panika gdje s djecom u ljetnim mjesecima. Ove godine se organizira zbilja veliki broj dječjih ljetnih kampova, od sportskih do umjetničkih, od onih koji su predviđeni za vrijeme vašeg posla do cjelodnevnih.

No vratimo se na ovaj naš tjedan. Kako iskoristiti ovaj topli, lipanjski tjedan?

Vrijeme je da posjetite Prirodoslovni muzej i izložbu  “koRAK po koRAK…otkrivamo rakove”. Također, vaša djeca mogu na jedno jutro postati i maleni šašavi znanstvenici. U subotu Prirodoslovni muzej organizira edukativne radionice po nazivom Budi šašavi znanstvenik namijenjene za djecu od 7 do 10 godina. Upoznat će zabavnu stranu fizike, kemije, biologije i matematike te otkriti svijet na jedan zanimljivi i drugačiji način kroz igru, rad i kreativnost.

Jeste li čuli za malenu, sretnu kućicu, točnije knjižnicu u malenom selu Kuti u Gorskom kotaru? Ako niste rezervirajte vrijeme za kazališnu predstavu Sretna kućica u Dječjoj kući. Istinita je to priča o osnivanju prve i najmanje knjižnice u malenom selu. Priča progovara o važnosti zajedništva i humanosti, o ustrajnosti i radu. Kuća simbolizira obitelj, dom, toplinu i zajedništvo kao temeljne elemente našeg društva.

U Dječjoj kući možete pogledati i avanture dječaka Luke koji uživa u nezaboravnom ljetu uz hrpe sladoleda, hrane i beskrajnu vožnju skuterom uz more. No naravno da toj savršenoj priči prijeti duboko čuvana tajna. Otkrije u Pixarovom animiranom filmu Luka o čemu je riječ.

Za svu djecu iznad 5 godina Gradsko kazalište lutaka pripremilo je kazališnu predstavu Dobar tek. Predstavu o restoranu Pepe, najboljem restoranu u gradu koji se može pohvaliti s 5 zvjezdica. Može li kritičar koji provjerava da li je sve na svome mjestu ugasiti koju zvjezdicu? Saznajte od ponedjeljka do srijede.

Koliko puta ste čitali priču o dinosaurima? Gledali zadivljeno svoje dijete koje nabraja koje su sve vrste postojale dok ih vi gledate blijedo? Jeste li i vi sretnik koji ima takvo dijete? Oduševite dijete filmom Put u svijet Dinosaura u Astronomskom centru Rijeka. Otputujte zajedno u davno doba dinosaura, upoznajte pretke današnjih ptica i pterosaure. Saznajte kako je izgledao posljednji kataklizmički dan dinosaura i uživajte u jednom od najbolje izvedenih filmova za digitalni planetarij.

Ovaj tjedan, točnije 17. lipnja započinje Food truck festival. Prvi put održava se u Rijeci te će biti organiziran na Trsatu. Saznali smo da će imati i dječji kutak. Za nas velike germane vjerojatno stalno mjesto za vrijeme trajanja cijelog festivala.

Jer ima li išta bolje od obitelj, malenih okica, pogleda na našu Rijeku i ljetnih noći? Za nas nema!

Pripremile Avanture malih okica

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci