NaslovnicaLIFESTYLEAKTUALNOU Kostreni će se...

zadnje objave

U Kostreni će se održati predstava ”More” o prijateljstvu i pjesništvu

U srijedu 11. svibnja 2022. u 20 sati, u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji održat će se predstava “More”, priča o prijateljstvu i pjesništvu čiji su glavni protagosnisti Enes Kišević i Robert Kurbaša.

O predstavi…

Poetski, kao u snoviđenju, susreću se dvije srodne duše, dva prijatelja i kuma. Priča je to o pjesnicima i pjesništvu, o Josipu Pupačiću i Nikoli Milićeviću, bardovima hrvatske lirike dvadesetog stoljeća. Lik Milićevića kroz svoje autohtone rečenice evocira životnu putanju Josipa Pupačića Bepa, čija pak životna priča nadilazi okvire „normalne“ ljudske patnje.

Suosjećajući s njime, Milićević i sam prolazi Bepov životni put pjesničkog treženja smisla, od dječačkih zanosa ranog stvaralaštva pa sve do krajnjeg transcedentalnog svijeta koji svoj vrhunac dostiže u posljednjoj zbirci pjesama „Ustoličenje“ i pjesmi „Moj križ svejedno gori“.

Autor i redatelj predstave je Robert Kurbaša, a uloge glavnih protagonista igraju Enes Kišević kao Josip Pupačić i sam Kurbaša kao Nikola Milićević. Glazbu je napisao Miki Nopling.

Više detalja o predstavi pronađite ovdje.

Prethodni članak – SAZNALI SMO KAKO JE PROTEKAO MOM WEEK BY MAME KVARNERA

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000SljedbeniciSlijedi
106PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE