ZTC

Na Stilueti, između ostalog, neprestano predstavljamo nove lokacije u našoj Rijeci, novootvorene kafiće, slastičarnice i restorane, kozmetičke salone i modne ateliere. Danas je na redu nešto jako posebno – naš vodič Starim gradom: od restorana, do kafića, omiljenih dućana i šarmantnih ulica. Pratite nas po Rijeci i zaviriteu skrivene kutke našeg grada.

ZTC

Započinjemo na Koblerovom trgu, gdje se nalazi poznata bistro-pizzeria  Maslina na Zelenom trgu. Definitivno naš odabir kada smo u potrazi za ukusnim obrokom, ugodnim interijerom i simpatičnim osobljem – što je zapravo uvijek, zar ne? Počastite se slasnom pizzom ili paštom u društvu drage osobe. Vrijeme konačno dozvoljava da sjedimo na terasi, a pogled na Koblerov trg čini ovo mjesto posebnim, kao da niste u samom centru Rijeke.

Petak je popodne, završili ste s poslom, gdje sada? Omiljeno riječko okupljalište definitivno je Bar Bar. Odličan ambijent i lokacija, ukusni prigrisci te najbitnije: društvo. U ovom popularnom kafiću uvijek vlada dobra atmosfera, prikladna za opuštanje nakon radnog dana u uredu. Počeli smo s petkom, no ovo je mjesto odlična ideja svakoga dana, baš baš volimo Bar Bar.

Kada su u pitanju dućani s odjećom i modnim dodacima sa domaćim potpisom, naš odabir je šarmantna La Vetrina. Butik sa dušom, stručnim i srdačnim  osobljem i odličnim modnim krpicama. Od nedavno, ovaj dućan sudjeluje i u novoomkonceptu pod nazivom Riječka škrinjica. Naime, svake srijede, odabrana mjesta u Starom gradu nude posebne pogodnosti i popuste koje svakako treba iskoristiti.

Tražite originalne riječke suvenire? Šaljive majice i prepoznatljive kišobrane? Na pravome ste mjestu. Dućan Šta da? nudi bogati asortiman simpatičnih riječkih suvenira, koji će poslužiti kao odličan poklon, ali i uspomena. Od posebnog imena do posebnog asortimana, ovo neobično mjesto krije brojne lijepe stvari…

Za kraj, u Samovar Tea Shopu sam pronašla čajeve u čijem bogatom okusu uživam baš svaki dan. Zavirite u njihov malen, ali veoma šarolik i mirisan prostor i izaberite čaj po svojem ukusu. Jednog kad ih probate, uvijek ćete im se rado vraćati, doživite kulturu ispijanja čaja i u vašem domu!


Photo: Eni Brušnjak
Pripremila: Katja Grubiša

Kancelarija bar