U Ražancu kraj Zadra održat će se jedinstveni Pottery reatreat
U

Muči vas kreativan nemir i imate potrebu za stvaranjem? Probali bi se okušati s glinom, ali nemate alata niti svoj prostor? Probudio se mali umjetnik u vama i želite popiti kavu iz šalice koja je vaših ruku djelo? Za vas je onda radionica koju ćemo predstaviti kao stvorena. U tri dana moguće je doći kreativno isprljati ruke i realizirati svoj novi projekt.

U ovo užurbano vrijeme smo u potrazi za nečim čime ćemo, izliječiti i odmoriti dušu i um. Nekima su to šetnje u prirodi, nekima čitanje, nekima treninzi, a netko se voli kreativno izražavati i slobodno vrijeme utrošiti na razne tečajeve i izradu svojih personaliziranih stvarčica.

Upravo o jednoj zanimljivoj radionici ćemo vam danas pričati. Riječ je o Pottery reatreatu koji će se održati u Ražancu 24.,25. i 26. ožujka 2023. godine.

Pottery reatreat je koncept na čiju su ideju došle dvije umjetnice koje su udružile snagu u predstavile ovaj zanimljiv događaj – Pamela Ivanković i Zlata Jović Alexio.

Pamela Ivankovic je umjetnica, zaljubljenik u glinu i keramiku, s dugogodišnjim iskustvom. Vlasnica je Studio PI design i kreatorica  YouTube kanala Peti element.

Uz Pamelu, radionicu će voditi i Zlata Jović Aleixo. Zlata je vlasnica studija Kolo Loko Pottery u Zagrebu i svoj prvi susret s lončarskim kolom imala je u Omanu prije 12 god i kako kaže – od tada su nerazdvojni. Kroz tečajeve i radionice s uspjehom, prenosi svoje znanje i strast prema starom zanatu koji je očarao nju i polaznike njenih tečajeva i radionica u Zagrebu i Ražancu.

Retreat znači da vas kroz tri zanimljiva i edukativna dana očekuje intenzivna posvećenost glini i izradi predmeta od gline na lončarskom kolu i ručnim oblikovanjem. Znači, totalno isključenje od obaveza i posvećenost glini! To nam treba!

Glina, lončarenje, ručno oblikovanje, svijet je gdje vrijeme leti, a mašti nema kraja.

Radionica je namijenjena svima koji se žele relaksirati kroz kreativan rad u inspirativnom okruženju, s prirodnim materijalom kao što je glina a koja ima ljekovit učinak.

Glina se preporučuje u terapijske svrhe ali i kao hobi. Poznata je i kao odlična antistres terapija pri čemu se razvija mašta , logičko i apstraktno razmišljanje i fina motorika ruke.

Idealna za ljude koji tvrde da nemaju poseban talent a kreativci su u duši. Riječ je o aktivnosti koja je ispunjena pozitivnim nabojem i vrlo je ugodna.

Na radionici vas očekuje izrada predmeta na lončarskom kolu i ručnog modeliranja i građenja, suha obrada predmeta, dekoriranje bojama i glaziranje. U 3  dana izradi se 3-5 predmeta i nakon tečaja polaznik je prilično spreman upustiti se u samostalan rad s keramikom.

Tečaj je također i vrlo informativan. Može se saznati mnogo podataka o materijalu, tehnikama rada, raznim majstorstvima i efektima zanata, o nabavci materijala i opreme i sl.

Provodi se u manjim grupama od maximalno 8 polaznika. Upravo zato, svakom polazniku pristupa se individualno i pruža mu se maksimalan broj informacija.

Radovi nastali za vrijeme trajanja radionice ostaju u vlasništvu polaznika.

Atelje ima sav potreban materijal i alat za izradu kao i 3 lončarska kola, kao i paljenje predmeta u keramičarskoj peći.

”Pozivamo vas da steknete nove vještine, zaronite u kreativan svijet, zaboravite na svakodnevicu, te svojim rukama izradite bas onakav predmet po vašoj želji i zamisli” rekle su nam organizatorice.

Prijave traju do 5. ožujka putem društvenih mreža ili broj: 0923358177.

Pogled s lokacije je pravi zen. Ražanac.

Materijali: Studio PI design, Kolo Loko, Stilueta

Prethodni tekst – MARIN ČILIĆ DODIJELIO STIPENDIJE TALENTIRANIM GLAZBENICIMA I SPORTAŠIMA

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci