Posjetili smo WineRi – kad Gradom koji teče poteče vino i dobra energija!
P

„Vino je stvar, na čudesan način namijenjena ljudima, da se primjenjuje kod dobrog i lošeg zdravlja u pravilnim količinama.” – Hipokrat

Proteklog vikenda u Rijeci se održao odličan, treći po redu međunarodni eno-gastro festival WineRi na kojem su brojni posjetitelji imali priliku kušati više od 250 sorti vina iz Hrvatske, Makedonije, Srbije i Slovenije, a otvoren je u petak u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka.

“Trs je naš” slogan je koji je u petak i subotu okupio gotovo sve proizvođače autohtonih sorti Kvarnera i druge vinare.

Riječani, ali i ostali posjetitelji osim u ukusnim vinima uživali su i u raznovrsnim likerima i rakijama kao i čokoladama, slasticama, maslinovom ulju, medu, pršutu i ostalim suhomesnatim proizvodima, siru te ostalim proizvodima od mlijeka.

U sklopu festivala održalo se 8 stručnih radionica, Vođenje ljubavi vinom, Jarbola? Belica? Ča j’ to?, Rosei Istre i Kvarnera, Vino i kino, Pjenušavi Kvarner, Vinski Indiana Jones i finalna En Primeur Žlahtine koje su osim odlične gastro ponude bile još jedan razlog koji je prviukao posjetitelje jer su ih vodili iskusni stručnjaci i sommelieri Filip Savić, Tomislav Pavlešić, Darko Lugarić, Jelena Bulum, Marija Vukelić i Ivica Dobrinčić. I ove se godine u organizaciju uključila Visoka poslovna škola PAR sa studenstskom praksom, PAR inkubatorom.

Organizatori festivala i ove godine sve su uspješno odradili, a kao simbol Rijeke i Kvanera kao mjesta na kojem se ovaj festival održava predstavili su se i UNESCOm zaštićeni Zvončari i Bakarski baškot.

Festival kao i svake godine pa tako i ove ima humanitarni karakter te su se svi proizvodi mogli kupiti za simboličan iznost, a prikupljeni novac će se donirati pazinskoj udruzi ‘Hoću – mogu’, za rad s djecom s posebnim potrebama.

Prošle godine radi obaveza nismo stigli posjetiti vinsko ruho Guvera, no ove godine oduševljeni smo ponudom, organizacijom i energijom koju je ovaj inovativan koncept doveo u Rijeku. Gradom koji teče potekle su tako dobre emocije i vrhunske vinske sorte, vidimo se i iduće godine! 

I našem službenom fotografu ovo se događanje očito svidjelo 🙂

WineRi organizirali su agencija ‘aha marketing’ i županijski Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj, a pokrovitelji su Hrvatska turistička zajednica, Primorsko – goranska županija, Grad Rijeka, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica grada Rijeke i drugi.


Foto: Ivor Mažar

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci