Posjetili smo Srednjovjekovni park Sanc. Michael i oduševili se!
P

Rajska zemljo, Istro mila… Doista je nevjerojatno što sve ova regija ima za ponuditi svojim malim i velikim gostima, oduševljava nas neprestano što taman kad (krivo) pomislimo da smo sve vidjeli, svaki kutak upoznali, uvijek se pojavi nešto novo. Nešto novo i genijalno.

Upravo takav je Srednjovjekovni park Sanc. Michael Na preporuku dragih prijatelja koji su svoj posjet opisali i kroz članak na blogu KRUZOVI, znali smo da je vrijeme da se i mi upustimo u putovanje srednjim vijekom!

Srednjovjekovni park Sanc. Michael je obiteljska priča i ovo naglašavam na samom početku jer se osjete ljubav, pozitivna energija i emocija u svakom trenutku vašeg boravka i u svakom kutku dvorca i njegova okruženja. Tematski park nalazi se na imanju koje se prostire na 26 000 četvornih metarara, sam dvorac je površine 400 kvadratnih metara, a osim dvorca, oduševit će vas i sadržaji koji se kriju oko njega.

Samo tri kilometra daleko od Svetvinčenta nalazi se ovo posebno mjesto. Nakon što smo parkirali baš kao i kako zamišljate ulaz na jedno ovakvo imanje dočekat će vas velika vrata i uređeni prolaz koji vodi do dvorca.

Mi smo taman došli u trenu kad je jedan od domaćina s drugim klincima pokretao veliki katapult, s vodenim balonima te brzo vikao da mu i naša djeca dođu pomoći.

Odmah adrenalin, odmah akcija!

 

Naravno, prvi dojam savršen, a  nakon toga krenuli smo istraživati „mračne tajne“ i zanimljive strane dvorca. Vještice, sprave za mučenje, tajna soba u kojoj nestaju ljudi,  a zatim se iznenade pojave na drugoj strani, ljuljačka na ručno pokretanje kao i naravno vrtuljak, prilika da se obučete kao vitezi i borite… sve je to samo dio ove istarske uspješnice, a onda smo zakoračili i van dvorca.

Dočekala nas je predivna priroda, znat će roditelji male djece o čemu pišem – prvo sam skenirala prostor oko sebe i zadovoljno utvrdila da je prilično sigurno što je savršeno jer djeca mogu veselo trčkarati i možete ih pustiti i da sami istražuju.

Nisa je prvo poželjela na labirint pa smo ju slijedili i bolje od nas je svladala zadatak. Nakon toga mostić, e to je bilo zanimljivo. Nisa prva, Noel hrabro drugi i majka koja u brizi “ponekad” pretjeruje hop za njim. Prvo sam se pošteno drmnula u glavu, onda brinula koje sramote ako mostić propadne pod mojom težinom, a na kraju se lijepo osramotila negracioznim spuštanjem i pružila ostatku obitelji trenutke za pamćenje.

Ali to i je bit ovakvih mjesta. Da se opustite. Da se zabavite. Da se nasmijete. Da se zaboravite.

Upoznali smo i kobilu Megi, magarca Franu koji je klince poveo i na tour oko dvorca, Noela su oduševile i kokoške, zabavljali se uz luk i strijelu koje sam vrlo uspješno svladala. Za razliku od mostića. 😉

Princeze, vještice, vitezi, ljudi ovdje daju najveću čar ovom mjestu.  Odličan osjećaj za djecu i način komunikacije i zabave, fin pristup, nas su najviše oduševili! Pogotovo vještica čiji smijeh, onako pravi, vještičji čini da vam stvarno nije svejedno. Vjerujte mi!

I vjerujte mi da je ovo mjesto koje se prilikom posjeta Istri svakako isplati vidjeti. Drgocjene obiteljske minute zabave i ugode, boravak u prirodi i u dvorcu koji vas vraća u trenutke na trenutke opasnog, razigranog i autentičnog srednjega vijeka pruža nešto više.

To su oni trenuci kad djeca ne prestaju prepričavati, a roditelji se dan nakon ne prestaju smijati. To je ono nešto što nam danas svima treba.

Dodat ću još samo kako se ulaz naplaćuje, mi smo ovdje proveli oko dva i pol sata, ali da smo došli ranije ostali bi i duže, no morali smo već pomalo za Rijeku. Ponuda uključuje mogućnost da predahnete uz jelo i/ili piće i moram priznati sjesti i popiti kavicu u miru dok su djeca okolo naokolo, baš nam je trebalo.

Sve pohvale obitelji koja je ovako lijepu priču postavila na noge, ovo je treća sezona, a za iduću godinu najavljuju  i neke jako zanimljive novitete.

Tako se to radi! Mi vam se sigurno vraćamo! I neću na mostić više, obećajem. 

INFO:  Raponji bb, 52342 Svetvinčenat
sanc.michael.park@gmail.com

Tematski park Sanc. Michael

Pripremila: Marija Mažar

Foto: Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci