Posjetili smo Golf Brseč Driving Range i doživjeli super iskustvo!
P

Ako ste se već polako zasitili plaža i gužvi a težite odmorom i relaksacijom u prirodi, nastavite čitati.

Možda bi ovaj godišnji odmor mogli iskoristiti na učenje novog hobija ili sporta, izlazak iz zone komfora i pomicanje svojih granica. Ako ste planirali isprobati nešto novo, imamo prijedlog za vas. Kako vam se sviđa ideja igranja golfa?

Posjetili smo Golf Brseč Driving Range i oduševili se!

Riječ je o prvom i jedinom golf vježbalištu u Primorsko-goranskoj županiji. Ono je opremljeno prostorom za ispucavanje loptica/pucalište, putting green-om za vježbanje završnog udarca te chipping greenom za vježbanje kratke igre i igre iz pijeska.

U Hrvatskoj igranje golfa nije uobičajena praksa, taj sport se pojavio u Škotskoj u 14. stoljeću,  ali su u ostalim zemljama postojale razne igre koje su bile nalik golfu.

U Hrvatskoj se prije Drugog Svjetskog rata golf igrao na tri lokacije – na otoku Veliki Brijun, u Zagrebu te u Ičićima. Do kraja 1930-ih pa do početka 1990-ih je potpuno zamro, a na početku 1990-ih je grupa entuzijasta ponovno pokrenula golf u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj trenutno ima tri igrališta sa 18 rupa (Savudrija, Zagreb i Brijuni), s time da u Zagrebu na Riverside golf-u postoji i manje gradsko igralište s 9 rupa kao i u Svetom Martinu igralište sa 9 rupa, par 3.

U Hrvatskoj se golfom bavi, procjenjuje se oko 1000 ljudi a oko 500 ih se registrirano bavi  golfom.

Golf Driving Range Brseč smjestio se između Istre i Kvarnera, između dvije posebne lokacije za odmor svih godišta i čini ga savršenim mjestom za povezivanje s prirodom i uživanjem.

Za igranje golfa u Brseču ne trebate biti niti profesionalac niti vam je potrebna oprema, već samo volja za igranjem! Riječ je o golf vježbalištu na kojem se posjetiteljima želi približiti ovaj zanimljiv sport.

Na usluzi će vam biti djelatnici Golf Brseč Driving Range-a koji će pokazati svim zainteresiranima kako se igra golf.

A za one koji se dodatno ‘zagriju’ za golf, možete se na licu mjesta dogovoriti i pohađati golf tečaj.

Ono što je posebno kod ovog igrališta, jedino u Hrvatskoj ima Toptracer Range. Riječ je o tehnološkoj inovaciji na golf vježbalištima, ona omogućuje da pratite putanju loptice u realnom vremenu, što pruža jedinstveno iskustvo vježbanja golfa.

Tom tehnologijom se prati putanja loptice pomoću kamera i senzora a zatim se precizno prikazuje podatak o loptici na zaslonu pored igrača. To je samo jedna od prednosti Toptracer Range tehnologije.

Nama je igranje golfa izgledalo poprilično jednostavno, ali prevarili smo se. Riječ je o sportu koji zahtjeva puno prakse, strpljenja i vježbanja, a kada krenete i uhvatite pokret, nećete moći prestati udarati lopticu.

Zasigurno ste čuli da za golf treba i poseban dress code, no u Brseču to nije praksa. Možete doći obučeni kako želite, ali posebnu čar ćete dobiti i super ćete se osjećati ako se obučete kao pravi golfer!

Potrebno je doći sportski obučeno, a umjesto posebnih golf tenisica dovoljno je obući tenisice. Jedino što ne preporučuju jest jeans.

Ja sam se osobno malo zeznula i došla u košulji i bilo je nezgodno pravilno zamahnuti lopticu, tako da – naučila sam i idući put dolazim u polo majici koja je ipak puno komotnija.

Ono što je super – za golf ne postoje dobne granice. Možete uzeti i klince i bake i djedove i provesti nekoliko sati u predivnom zelenilu i učenju novog sporta.

U sklopu igrališta možete odmoriti na šarmantnoj terasici i opustiti se uz zvuk cvrčaka i jednostavno se opustiti i upijati trenutak.

Za sve dodatne informacije posjetite web stranicu na linku, i pratite društvene mreže smo Golf Brseč Driving Range-a.

Za sve informacije posjetite Facebook i Instagram stranicu Golf Brseč Driving Range-a.

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci