Posjetili smo “Boja je zlatna” događanje na Krku i bilo nam je predivno!
P

Kad Žene za otok organiziraju, mi dolazimo! Volimo događanja koja ne ispunjavaju samo formu, već donose vrijednost, iskustvo i emociju. Upravo tako se osjećamo na svim eventima udruge koja ima sve veću vidljivost, ali na vrlo čvrstim i dobrim temeljima.

U petak se u Krku održao event “Boja je zlatna”, sačinjen od tri dijela. Panela “Turizam zlata vrijedan”, modne revije “Zlatne niti” dizajnerice Gorane Nedić te interaktivnog sajma.

Panel je bio izvstan uvod u tok zlatne priče koju su organizatorice pripremile. Prisutnima se prvo obratila Jovana Čutul, predsjednica Udruge koja nije krila zadovoljstvo sinergijom koja je pratila članice u pripremi događanja.  Uz izvrsnu Erminu Duraj kao moderatoricu, gosti su dali viđenje turizma, ali i smjer u kojem turizam kako otoka tako i Lijepe naše mora ići kako bi ostao uspješan i zlatan. Riječ koja se najčešće spominjala je autentičnost, a gosti su svakako naglasili i važnost kvalitete naspram kvantitete.

Autentičnost je ključ. Ljudi su najveća vrijednost.

Ruby Montanari-Knez predstavila je poznat projekt Monty Beach koji iz Crikvenice osvaja svijet. Naglasila je kako je sve počelo iz osobne potrebe, a kako posao raste uči se delegiranju. Martina Pernar Škunca, direktorica marketinga Paške sirane jako dobro zna s kojim se izazovima susreću otočani, a iz svakog izlaganja lako smo mogli otkriti kako je ljubav prema brendu i poslu i vjera u kvalitetu najbolji pokretač svih dobrih i uspješnih priča. Josip Gudelj,  Valle Losca i Valle Losca Gelato, otkrio je kako je put ka dobroj kuhinji počeo u fakultetskim danima, a danas su im najbitniji kvalitetne domaće namirnice, zadovoljni gosti te također kvaliteta je ispred kvantitete. Bitan je standard. Ana Perić predstavila je put Aure. Brend koji je lako voljeti doista je originalan i svoj, poštuje tradiciju, obiteljsko naslijeđe i svoj kraj. Dijana Katica – dobitnica nagrade “Utjecajne hrvatske žene” 2023. godine, u kategoriji vodstvo i inovacija, osnivačica i predsjednica udruge “Klub članova Selo” svojim je viđenjem turizma mnoge inspirirala.

Može li panel biti edukativan, inspirativan, ali i zabavan? Može! Svakako ćemo ga pamtiti jer smo osim dobrih informacijama dobili i Valle Losca sladoled! Panel koji govori o važnosti iskustva time nam je upravo pružio šarmantno iskustvo! Tako se to radi.

Modna revija koja slavi sve ljepote otoka Krka

Nakon panela, sadržaji su se preselili na rivu. Lijepo vrijeme, sunčan dan, odlična atmosfera ispunili su svaki dio prostora, a moglo se osjetiti uzbuđenje u zraku jer tako to bude kad počinje revija!

Gorana Nedić, Miau Couture pripremila je pravu modnu raspodiju! Nadahnuta otokom, revija je predstavila 18 kreacija, a sve su bile u četiri boje, boje otoka. Plava kao Jadransko more, kao čisti zrak koji nas okružuje, zelena kao prirodno bogatstvo, skrivene šume, livade, pašnjaci. Smeđa kao vrijedno i plodno otočko tlo i zlatna. Zlatna kao dominantna boja otoka, najljepših zalazaka, osjećaja. Posebno je bilo dojmljivo što je svaka kreacija i pričala neku priču o otoku ili opisivala neki trenutak. Zamislite samo kreacija koja u sebi utjelovljuje osjećaj ispijanja kave u Dobrinju i pogled na raskošno zelenilo, špilja Biserujka kao nadahnuće i toplo ljetno more koje se valovima naslanja na bijele stijene zlatnog otoka… Frizure modela potpisao je frizerski salon Unique, a nakit koji je dodao dodatni pečat dojmu je Lefami Krk.

 

Na kraju imali smo priliku čuti priče iza proizvoda koji u sebu utjelovljuju esenciju otoka Krk.OPG David Mrakovčić, OPG Magriž, Kusshh, Kuća vina Ivan Katunar, Piccola Stella, prirodna kozmetika Mendula, Bodulka design, Lavandin Soaps i mnogi drugi otkrili su kako su počeli i što sve imaju u ponudi. Za vrhunski estetski doživljaj pobrinula se članica udruge Milena Debrunner i njezin Lola Dream. Prava bajka i najljepša razglednica s eventa! Velike pohvale za trud idu i  Arty Party i Valentini Ban koja je osmislila uvodnu kulisu koja je sve posjetitelje najljepše uvela u priču.

Zajedno kao jedno. Žene s otoka, Žene za otok.

Ima jedan stih jedne pjesme koji kaže “We know that divided we’ll fall, so together we stand”. Na ponosnom otoku tako ujedinjeno stoje ponosne žene. Prošle godine jasno su nm pokazale tko su, da su tu i da ostaju, da imaju krila i korijene. Ove godine pokazale su nam da su svoje, jedinstvene, snažne, kreativne i.. zlatne.

Događanje su podržali Grad Krk, TZ otoka Krka te Primorsko goranska županija. Žene za otok, čestitamo vam i ovim putem. I naravno, vidimo se opet!

Fotografije: Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci