Posjetili smo 101% SMART FOOD gastro oazu u centru Rijeke!

1716

Na pitanje može li se mijenjati svijet, svi bi vam iz naše redakcije dali potvrdan  odgovor. Znate zašto? Jer svakodnevno svjedočimo fantastičnim pričama, otkrivamo  nevjerojatne osobe i genijalna mjesta! Malo je reći da sam bila ugodno iznenađena  kad sam nedavno  upoznalu Idu i cijeli koncept koji su ona i obitelj digli na  noge. Malo i posramljena jer nisam prije čula za 101% SMART FOOD, otišla sam  presretna što postoje ljudi koji djeluju, stvaraju i čine naš mikrosvijet boljim, i  ukusnijim, ako smijem dodati. I drugo što tako nešto fantastično postoji u centru  Rijeke!

Draga Ida, obasula sam komplimentima cijeli ovaj poslovni koncept, a sada se  vratimo na početak. Tvoj početak, odnosno vaš početak jer ipak se radi o pothvatu cijele obitelji što mi je odlično. Kako je i kada sve počelo?

Počeli smo 1998. jako skromno, prostor od 6m² na prvom katu Robne kuće RI, dućan sa zdravom hranom, delikatesama i suhim voćem iz cijeloga svijeta.  Kupci su prilazili sa zanimanjem; ali svi su tražili nešto drugo, hahhha: “Imate li vi sendviče?”  I tako je krenulo, uistinu, u to vrijeme na Korzu osim bureka ili hamburgera  niste mogli kupiti ništa drugo, tako smo mi pokrenuli proizvodnju zdrave gotove hrane koja se mogla konzumirati u hodu. To je i dalje misija našeg brenda.

Radim sa suprugom pa znam biti izazovno kako se kaže u duhu dobroga PR-a, ali  ovo nije članak o nama pa pitanje ide prema vama. Kako je raditi s obitelji? Tko pridonosi na koji način?

Naša mama je kao maskota i pravi pokretač u kuhinji, tata je tehnička podrška,
sestra financijski, a ja umjetnički direktor, 4 direktora u kući, rasprava neizbježna. Ustvari našu obitelj čini u ovom trenutku još osam nevjerojatnih pojedinaca koji svaki dan ulažu toliko ljubavi u hranu koji spremaju, hvala im od srca.

Što sve imate u vašoj ponudi i kako, u biti, 101% SMART FOOD funkcionira?

101% SMART FOOD je brend posvećen  pripremi zdrave hrane «on the go»mi za vas pripremamo hranu u svakoj prilici kada sami niste u mogućnosti. U gradu za vrijeme posla možete u naša dva restorana  izabrati personalizirani obrok, pojesti i otići u doslovno 5 minuta. Sendviče i gotova jela pod brendom 101% mogu se kupiti Piko trgovinama. Odnedavno nudimo usluge cateringa za sve vrste poslovnih domjenaka, obiteljskih slavlja i vjenčanja. Radimo to na naš malo veseliji i kreativniji način. 

Za sve one koji ne znaju, što znači „smart food“?

Smart food izraz je nastao u Americi iz želje da se skrene pažnja potrošača na
proizvode koji su proizvedeni od zdravih i svježih sastojaka bez dodataka umjetnih aditiva, to je druga bitna odrednica našeg brenda.

Jesu li Riječanke i Riječane osvješteni po pitanju zdrave prehrane?

Riječanke i Riječani su veoma osviješteni po pitanju zdrave prehrane i svakim
danom je sve više zainteresiranih, jedino što u našem gradu nedostaje, po meni, je veća ponuda specijaliziranih restorana, ali i to se polagano popravlja. 

Pričale smo o važnosti doručka kao jako bitnog obroka koji se u našem kraju još uvijek nekako preskače. Vrijeme je da iskoristim situaciju i pitam vašu ekipu za preporuke idealnog doručka?

U našoj kući doručak je uvijek bio središte obiteljskog veselja. Od proljeća planiramo proširiti našu ponudu, kraljevski buffet posvećen ljubiteljima doručka, pred vama će biti izloženo cijelo bogatstvo okusa: jaja, omleti, kobasice, voće, palačinke, svježe cijeđeni sokovi, pahuljice, zdrava jela, kolači i još mnogo toga.

Koje marende naši dragi sugrađani najviše preferiraju, ima li pravila?

Riječani još uvijek jako cijene «maminu kuhinju», ali ono što ih kod nas najviše
privlači je veliki izbor svježe pripremljenog sezonskog povrća, voća i domaćih jela.

Za sve one koji vole riskirati i možda vole neobične okuse, što bi im preporučila iz vašeg šarmantnog gastro kutka?

Od Nove godine zbog velikog interesa građana radit ćemo specijalizirane obroke za vegane. Ne samo kava, niske cijene su treća odrednica našeg brenda, npr. kod nas možete pojesti marendu vec za 20 kn ukoliko dođete do 11h ujutro, to je našim kupcima jako važno jer oni dolaze baš svaki dan i mi to jako poštujemo.

Vrlo ste skromni, nema velikih i gromoglasnih reklama, za vas smo doznali slučajno, na jednom događanju za koji ste radili catering i koji nas je o-du-še-vi-o- Kod vas sigurno vrijedi ona da je usmena predaja i zadovoljstvo svakog gosta – najbolja reklama?

Istina, zbog tako niskih cijena naš budžet za marketing je jako skroman i sve ulažemo u novu opremu, uređenje prostora kako bi ljudima bilo što ugodnije. Zahvaljujući sredstvima EU fondova konačno smo napravili brend, web stranicu, sad će i reklama na fasadi ako nam Luka produži najam. 😉 

Naša Rijeka je nekad uspavani grad, no kao da se nešto događa. Pojedinci stvaraju, trude se, slijede svoje snove i vizije. Je li vam drago što ste krenuli u ovu priču i što ste sebi s jedne strane dali šansu da radite što volite, a gradu da uživa u vašim poslasticama? Što vam je onaj najljepši dio u radu?

Definitvno naši kupci, oni su od samog početka kreirali aktivno naš put i da
njih nema već bi bili u Dublinu ili Dubai-u.

Marija i Ida

I pitanje za kraj, primate nas opet, nismo baš neki zahvalni gosti, puno degustiramo, serviramo neke nove ideje i jako puno pitanja postavljamo? 

Jedva čekamo; mi se najviše radujemo radoznalim gostima. Kada nam ponovno dođete, obećajemo puno ukusnih novosti i lijepih iznenađenja. 


Više o njima možete saznati na webu, Instagram profilu i Facebook stranici, a možete ih i pronaći na adresi, Delta 11 Rijeka – BUFFET DELTA i Jadranski trg 3, CAFFE BAR ERSTE.


Foto: Ivor Mažar