NaslovnicaLIFESTYLEPosebna priča o novoj...

zadnje objave

Posebna priča o novoj životnoj prilici dolazi iz riječkog Gentlemen’s Shopa!

Najljepše stvari koje jedni drugima možemo pružiti su nematerijalne. Pružiti nekome nadu, dati mu svrhu, probuditi životnu radost. Postoje neke situacije koje spadaju u onu famoznu kategoriju „neprocjenjivo“, a i naša priča ide u tom smjeru.

Imala sam priliku upoznati gospođu Mare Pupovac, u pedeset i šestoj godini života ona je, kako kaže, dobila novu priliku. Naime, ova frizerka po struci u Rijeku je došla, puna znanja i nade, po završetku školovanja u Ogulinu, sa željom da bude uspješna frizerka, da uči i  da se razvija, „Da živi svoj san“.

Mare Pupovac

Iza nje je dugogodišnje iskustvo, brojni zadovoljni klijenti, bila je i sama svoj šef, a radi životnih okolnosti prije četiri godine napustila je struku koju obožava.

Tih četiri godine okušala se u drugoj djelatnosti i nikako se nije osjećala dobro, nije se osjećala „zdravo“, kako kaže, i to se osjetilo i vidjelo na njoj. I onda je došao poziv koji je sve promijenio.

„Nazvao me gospodin Damir i dogovorili smo sastanak. Nisam spavala cijelu noć prije susreta, ponudio mi je posao u mojoj struci i ja nisam mogla vjerovati da se meni, u ovim godinama, to događa. Rekao mi je da prespavam odluku, ali ja sam odmah pristala, osjećala sam se kao u snu i bojala sam se da se u nekom trenu ne probudim. Nisam nikako htjela propustiti ovu priliku!“

Damir Matešković

Naša sugovornica nije spavala ni noć prije prvog radnog dana, a ono što ju je ugodno iznenadilo je lijepi doček kolega u Gentlemen’s Shopu, na svom novom radnom mjestu. Iako postoji veliki generacijski jaz među zaposlenicima, gospođa Mare otkriva kako se međusobno poštuju i jedni od drugih uče. Isto nam kao veliki benefit cijele situacije ističe i vlasnik Gentlemen’s Shopa Damir Matešković.

„Iako kažu da na mladima svijet ostaje i to ima svoj značaj, moramo dati priliku i starijima i uključiti ih u našu zajednicu. Presudna je bila u ovom odnosu strast koju Mare ima i sustav vrijednosti koji njeguje. Uvijek smo otvoreni za sve one koji svoj posao vole i rade ga s ljubavlju, godine tada nisu uopće bitne.“

Mlađe generacije su brze, proaktivne, sklone tehnologijama, dok od starijih generacija možemo usvojiti pomalo zaboravljene vrijednosti. Poštovanje, manire, kultura ophođenja, odgovornost.

„Cijela ova moja situacija me jako iznenadila, volim osobe od riječi i povjerenja,  iako su danas rijetke, Damir je takav. Dao mi je nadu koju sam izgubila, ne mogu ni opisati koliko mi sve ovo, u ovoj životnoj dobi, znači.“

Mare nam je s osmijehom na licu otkrila kako je prije jedva čekala mirovinu, a sada ne pomišlja na nju. Dapače, već se nada da će i u mirovini ostati aktivna i raditi četiri sata dnevno jer to je ono što ju ispunjava. Konačno je sretna i zadovoljna! Veseli je svako jutro dolazak na posao, spremna je učiti i raditi na sebi, osjeća se zadovoljno, konačno je svoja i konačno živi svoju svrhu.

„Dao sam joj šansu jer sam iskreno osjetio da želi i voli raditi svoj posao, to je bilo presudno.“ Damir Matešković

Gentlemen’s Shop u Rijeci od samih je početaka jedno posebno mjesto. Mjesto koje spaja tradicijsku uslugu po modernim načelima, a sada i mjesto koje nam svima može biti inspiracija jer pokazuje da nisu bitne godine u rukama već strast u prstima! Riječki kolektiv u novu godinu ulazi s pojačanjem, a neće nas čuditi ako u narednim mjesecima u sestrinskom 4looku priliku dobiju neke nove žene i generacije. Zato, ako ste se imalo prepoznali u Marinoj priči, odvažite se i sami pokucati na njihova vrata jer je nova godina idealna za neke nove početke.

Novi početak!

Gospođa Mare otkrila nam je kako je dobila novu priliku kojoj se nikad nije nadala, a Riječani su dobili priliku da im bradu i kosu uredi majstorica spremna vratiti se u punom sjaju! Termini se brzo popunjavaju, baš kao što je jedan poziv napunio srce žene koja je opet sretna u svojoj koži – radi što voli, u timu koji je poštuje i s klijentima koji njezine godine ne vide kao prepreku već kao iskustvo.

Zar ovo nije jedna posebna blagdanska priča i lijepa poruka? Rijeka je grad različitosti, prihvaćanja, međusobnog uvažanja, generacijske solidarnosti i nakon ovih razgovora možemo dodati – nade i optimizma!

Pripremila: Stilueta

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
108PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE