ZTC
Oduvijek volimo vidjeti lijepe suradnje, a pogotovo kada se udruže dvije vrlo mlade i talentirane djevojke, Riječanke Iva Krušić i Lana Gržetić. Iva je veliki ljubitelj umjetnosti, voli pisati pjesme, fotografirati i crtati.
Umjetnost se u meni rodila u petoj godini života, gdje sam prvo krenula s crtanjem, a imala sam i jednu svoju slikovnu fotografiju na izložbi, te ljubav prema crtanju traje i danas.
Iva Krušić
Iva Krušić

Iva Krušić
Iva je i u osnovnoj školi jako voljela likovni gdje je kako ona kaže mogla biti poptuno opuštena, a s danom odabira srednje škole bez imalo razmišljanja upisala je Prirodoslovnu i grafičku školu u Rijeci, smjer fotograf.
Na početku nisam znala kako se koristi fotoaparat, ali trud se isplati i svaki dan sam sve više i više naučila zahvaljujući mom mentoru i profesoru Saši Žicu.
Tijekom školovanja Iva je sanjala da jedna od njenih fotografija završi na izložbi, a to se i dogodilo. U hodniku škole vidjela je svoje dvije fotografije i to na zadnjoj godini školovanja, a pri kraju godine jedna je fotografija završila i u školskom listu gdje je bio otvoren natječaj. No osim fotografije i umjetnosti Iva se bavi i sportom, trenira kuglanje, a uskoro će potpisati i ugovor s klubom.
Od kako sam završila školu ljubav prema fotografiji je postala sve veća i veća koja traje i dan danas. Završila sam također i tečaj za vizažista koji mi odlično paše uz fotografiju.
Iva i Lana su svoju suradnju ostvarile sasvim slučajno, preko društvenih mreža koje su danas sve popularnije. Odabrale su lokaciju Željeznički kolodvor u Rijeci jer je otvoren Fotografski natječaj Novoga lista i HŽ Infrastrukture. Izabrale su retro stil koji podsjeća na neka prošla vremena kada su ljudi često putovali vlakovima.
Fotografiralo se na suncu gdje smo se “kuhale” od vrućine taj dan, a sve ove odlične fotografije su nastale u roku od sat vremena. Lani sam jako zahvalna, rad s njom je vrlo jednostavan jer Lana ni sama nije komplicirana osoba već sasvim jedna jednostavna djevojka.

Ivu i njezin rad možete pratiti na Facebook i Instagram profilu, a mi joj ovim putem želimo svu sreću u budućnosti i budućim suradnjama.

Foto: Iva Krušić/privatni arhiv

Model: Lana Gržetić

Pripremila: Ines Cunjak

Kancelarija bar