Porsche Experience na Grobniku ugostio žene iz cijele regije!
P

O ulozi žene danas se više nego ikad govori. Svjesne da ta jedna uloga u četiri slova opisuje brojne obaveze i odgovornosti, žene najčešće i nesvjesno sebe stave na zadnje mjesto. I povrh toga, uvijek misle da moraju i trebaju više, bolje, snažnije, iako svaka od nas svakodnevno čini jako puno. Jesmo li dovoljno svjesne sebe?

Porsche Centar Zagreb je, sada već tradicionalno u tjednu Dana žena, organizirao vozačko  hedonistički program Porsche Experience posvećen isključivo ženama. Uz Hrvatsku, sudjelovale su i gošće iz Bosne i Hercegovine i Slovenije, vođene ženama koje su se ujedinile i napravile jedinstvenu vozačku priču.

Ovaj događaj osmišljen je pod okriljem zajednice SHIFT by Porsche koja djeluje na području Porsche Srednje i Istočne Europe i okuplja 28 zemalja regije. Ova inicijativa vođena je strašću i snovima hrabrih i odvažnih žena koje se ne boje biti što god požele – supruge, majke, kćeri, menadžerice, doktorice – ili sve navedeno.

SHIFT by Porsche je također zajednica za one koji znaju kako Porsche automobili nisu trofeji ili igračke već predstavljaju stil života, snagu i energiju koja pokreće. Program Porsche Experience samo je mali podsjetnik koliko su žene hrabre i posebne, što su i dokazale i na trkaćoj stazi Grobnik gdje su sve sudionice srušile apsolutno sve
stereotipe o ženama za volanom. U sigurnim uvjetima i pod budnim okom profesionalnih Porsche instruktora postizale su brzine preko 200 km/h i pokazale koliko se dobro i spretno snalaze na nepoznatom terenu.

„Iznimno smo ponosni jer smo prije tri godine započeli s ovim projektom među prvima u regiji, a koji danas nastavljamo. Ponosni smo i na sve žene sudionice jer su zaista pomaknule svoje granice i savladale ovaj izazov, kao i mnoge životne izazove prije ovog. Uz posebno iskustvo, naglasak želimo staviti na svaku ženu, njene razne životne uloge, ali i svjesnost o sebi samoj i brigu o sebi,“ rekla je jedna od organizatorica, Ana Ruža Jurman, Marketing Manager za Porsche.

Sve sudionice imale su priliku isprobati cijelu paletu Porsche vozila u četiri različite sekcije; u Slalomu i Launch controlu čiji su glavni akteri bili 718 Cayman T i 911 Turbo S, na poligonu Off-Road kojeg je predvodio model Macan te na trkaćoj stazi u dvije različite varijante; Luxury On Track gdje su zvijezde bili Panamera 4S E-Hybrid,Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo, Macan GTS, Taycan Turbo S i Cayenne E-Hybrid Coupé, dok su 911 GT3 , 718 Cayman GT4 RS, 911 Turbo Coupé, 911 Targa 4S, 911 Carrera 4 GTS vladali sekcijom Sportcars On Track.

„Neka papučica gasa koju ste danas pritiskale do zadnjih mogućnosti bude snaga vašeg glasa, a zvuk motora koji je odjekivao stazom neka odražava jasno: MI SMO ŽENE! Slavite svoje najveće i najmanje uspjehe, jer za svaki od njih ste dale dobar dio sebe“ bila je jedna od upečatljivih izjava s kojom se svaka žena povezala.

Porsche Centar Zagreb dokazao je kako je Porsche Experience zaista užitak za sva osjetila i u drugim dijelu dana kada se vozački event pretočio u potpuni gastronomski hedonizam u prostoru restorana Bevanda gdje su svi prisutni imali priliku razmijeniti iskustva s trkaće staze i nastaviti upoznavanja sa svim zanimljivim ženama koje su bile dio ove snažne vozačke priče.

Događanje je poslano snažnu poruku. A nama je posebno drago da su žene iz svih krajeva Lijepe naše i susjednih zemalja svoje sretne trenutke imale na Kvarneru. Regiji koju kasi povijest, ljepota krajolika, raznolikost. Regiji koja je sveobuhvatna i bogata baš kao što je osobinama bogata svaka od nas. Baš svaka žena. Postanite svjesne sebe i nastavite slaviti svoje snage. Osnažite sebe i žene oko vas. Otpustite kočnice, pustite gas i slavite život! Ne samo za Dan žena, svaki dan krije male skrivene trenutke i velike radosti u kojima ste zaslužile uživati.

Fotografije: Porsche centar  Zagreb

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci