Volite domaći dizajn i volite naušnice? Upoznajte Pooshlek brend!
V

Ljeti smo u potrazi za šarenim i veselim komadima nakita koji će upotpuniti ljetni outfit. Posebno volimo kada su ti komadi unikatni i napravljeni s ljubavlju, i ako su s hrvatskim potpisom! Jedan takav brend je Pooshlek – brend ručno rađenih naušnica u koje smo se zaljubili na prvu i morali upoznati vlasnicu Luciju i priču cijelog brenda.

Iza kulisa @Pooshleka, nalazi se “one man band” koji sačinjava Lucija, inače modna dizajnerica – preuzevši tako istovremeno uloge kreativog direktora, “izvođača” radova, neumorne kreativke i lovca za inspiracijom, goluba pismonoše i marketing “stručnjaka” i objedinjujući ih- sada već gotovo punu a redom – u mali brend nakita nazvan “Pooshlek“.

Ljubav prema kreativnom izražavanju i promatranju svijeta kroz sferu umjetnosti plela se i stvarala od malih nogu zahvaljujući okruženju tokom odrastanja, stoga ne čudi pretjerano da životnim putem plovim kreativnim vodama, kojim me vjerno prate i dvoje dječice i partner, bez čije bi podrške “Pooshlek” vjerojatno i dalje ostao “samo” kasnonoćna terapija i hobi. Osim izrade nakita, kreativna i empatična riba u meni voli provesti trenutke mira u prirodi, na pikniku s klincima, okružena igračkama ili u kuhinji, eksperimentirajući, družeći se, opuštati uz jogu, tetovirajući i, moram priznati, guilty pleasure mi je gledanje Prijatelja.

Kako je došla ideja o osnivanju brenda?

Brend “Pooshlek” jest svojevrstan passion project nastao kao fuzija ljubavi prema kreativnom izražavanju i ponovnom otkrivanju polimerne gline u jeku pandemije, s kojom sam koketirala nekolicinu puta u prošlosti, u pauzama između šivanja, skiciranja odjevnih premeta ili učenja  za ispite na fakultetu. Kako bi utažila neizmjernu želju za ponovnim kreativnim stvaranjem i s ciljem svojevrsne terapije, nakon ranih majčinskih dana – u pauzama od igre i mijenjanja pelena, odabir između šivaće mašine i oblikovanja rukama jednoglasno je i logično pao na “tišu” aktivnost (smijeh), zbog tada malenog djeteta i činjenice da je jedini trenutak mira ujedno bio i trenutak kad beba spava- a paralelno se stvarala, kroz kritično promišljanje, uzimajući u obzir i znanje o brendiranju i identitetu stečeno na prvim godinama fakulteta (Medijski dizajn), čitava priča oko nakita se, kao tetris, složila u jednu kompleksniju, potpunu cjelinu- gotovo sama od sebe.

Od terapije pa do prepoznatog brenda! Što se sve može pronaći u Pooshlek kolekciji?

Pooshlek izbacuje tematske, u priču povezane i sezoni prikladnoj kolekcije koje se trenutno sastoje od naušnica izrađenih od polimerne gline, s komponentama izrađenih od mjedi, nehrđajućeg čelika kao i od komponenata za ona osjetljivija, alergičarska uheka- a nerijetko volim naglasiti da je moguće izraditi i modele za neprobušene uši, kako bi svi mogli uživati u čari- sad već od milja zvanim- pooshlekicama (čit. pušlekicama).

Osim uvijek dostupnih kolekcija, posebno me veseli i usluga izrade u potpunosti personaliziranih modela, gdje zajedničkim snagama stvaramo par baš po mjeri i želji- koja je hit u nadolazeće vrijeme svečnosti- i idealna opcija kao poklon najboljoj prijateljici, mami ili budućoj kumi (npr. Hit model tzv. knottica pokazale su se kao idealan način kako pitati naj frendicu za kumstvo!)

Jako nam se sviđaju naušnice, baš su vesele, unikatne, pune radosti! Gdje crpiš inspiraciju?

Hvala puno! Lucija kao modni dizajner i Lucija kao kreator naušnica ponekad kao da su dvije različite osobe, i, čini se – sve boje koje izostavim u odjevnim kombinacijama na sva zvona nadoknadim u procesu izrade nakita, a ono što je zasigurno zajedničko u te dvije pomalo kontradiktorne verzije jest ljubav koju nosim i želim prenijeti drugima. Neiscrpna mi je inspiracija svijet koji me okružuje, a kojeg gledam drugim očima nakon pomalo tamnog i teškog privatnog razdoblja života, koji je i razlog za željom širenja i osvješćivanja ljubavi prema nama samima.

Inspiriraju me priče, iskustva, nerijetko i drugi kreativci i njihova žar koju kao da mogu osjetiti kad vidim s kolikom ljubavlju rade što vole i vole što rade. Kao modni dizajner, inspiraciju nerijetko crpim i s modnih pista i proučavajući modu i stilove, a male sitnice koje život znače volim učiniti velikima (u ponudi imam i naušnice u formi šalice kave koje izrađujem prikladne za sezonu. Jer, koja mama ne voli kavu!?)

Motivacija su mi i djeca, njihova opčinjenost onog što je nama velikima normalno i svakodnevno- i silno želim da uvide koliko je lijepo raditi nešto što te ispunjuje- jer tu toplinu oko srca i osmijeh od uha do uha želim da i njih prati kroz život!

Koja je filozofija Pooshlek brenda? Ispričaj nam priču o brendu!

Samo ime brenda nastalo je kao svojevrsna igra riječi, koja suptilno i nagovještava priču koju priča- izvedenica je i kombinacija lokalnog izraza za buket, odnosno kiticu cvijeća- pušlek – i engleske riječi “posh”. Igrom riječi uz dublje promišljanje njenog isprepletenog značenja dolazimo do okosnice filozofije koja se krije iza identiteta Pooshleka– pušlek, lokalni naziv za buket cvijeća, metaforom “crta” ljepotu u jedinstvu koja se krije unutar svakog od nas, a engleska inačica koja zrači i označava eleganciju, visoku razinu stila i profinjenost sugerira na visoku kvalitetu i pažnju posvećenu izradi svakog komada nakita.

Pooshlekice postaju jedinstven komad nakita kojem je cilj da ljubav i pažnja utkana u završni proizvod bude ljubav i pažnja koju želim da osoba koja nosi djelić Pooshleka osjeti prema sebi samoj. Zato, uz svaki komad nakita dolazi i kartica gdje se nalazi lista od tri prazne stavke u koje se ispisuju tri stvari koje osoba najviše voli na sebi- kartica na taj način, na dubljoj razini- povezuje emociju s (naizgled “običnim”) komadom nakita koji dobiva jednu posebnu dimenziju i služi ne samo kao modni dodatak već i kao svakodnevni podsjetnik na ono najbitnije- ljubav, i to onu najposebniju i svima nam najpotrebniju- prema nama samima.

Svaka kolekcija nas sve više oduševljava! Što planiraš dalje?

Osim što i dalje imam u planu raditi na razvitku brenda, nakon laganijeg tempa po ljeti i privremenoj selidbi studija i mjesta rada na južne krajeve Jadrana, u planu mi je sudjelovati na sajmovima i festivalima i na taj se način povezati ne samo s ostatkom kreativne zajednice, već i dopustiti znatiželjnim srcima da naprave mjesta i upoznaju Pooshlek i što se sve krije iza jednog malog brenda velikog sna.

U izradi je i svojevrsna digitalizirana verzija kataloga modela i kolekcija, a u planu mi je u ponudu uvrstiti još artikala uz naušnice. Dugoročniji planovi na kreativnom planu, uz Pooshlek, se pod okriljem tame još uvijek vrijedno kemijaju, tako da će to zasad ostati mala tajna, no mogu reći da bujam od ideja- samo da još dohvatim i trenutak, dva slobodnog vremena više!

Koji su trendovi ovog proljeća i ljeta? Što misliš da će biti hit!

Osim što mi je, između ostalog, i moda izvor inspiracije – modni dizajner u meni voli “škicnuti” trendove na tapeti – modni dodaci ih uvijek, univerzalno i formalno- prate ruku pod ruku.

Osim prepoznatljivog (pro)ljetnog cvjetnog šarenila koje me posebno veseli, uz neodoljivu dozu svježine i vedrine koju nose kombinacije (pro)ljetnih komada- izdvojila bih boju lavande i limete kao boje koje će, sigurna sam, postati nezaobilazna it paleta ovoga ljeta – uz prozračne materijale, neutralne boje i ratan, sigurna sam da će se i u nadolazećim kolekcijama nakita pronaći mnoštvo modela koji će biti totalan odraz “ljetnog stanja uma” i stila kojeg nosi 2023. godina stoga te, baš besramno i otvorenog srca,  pozivam da zapratiš društvene mreže kako bi vidjela što ću raditi ovo dugo, toplo ljeto!

Draga Lucija, hvala ti puno na ugodnom razgovoru! Definitivno ćemo te nastaviti pratiti u tvom kreativnom radu, divnom šarenilu i zanimljivim oblicima. Ako su se vama dojmile ove preslatke naušnice, bacite oko na Pooshlek Instagram profil. 

Fotografije: Pooshlek

Prethodni tekst – Mimart je hrvatski brend čije dekoracije za dom odmah želimo u našoj kolekciji

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci