Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka pripremio je online izložbu “Granice – između reda i kaosa”
P

Iako je ova godina po mnogočemu posebna i neobična, to ne znači da ne možemo uživati u brojnim zanimljivim sadržajima. Promijenili su se oblici obilježavanja i održavanja važnih projekata u kojima i dalje možemo prisustvovati i uživati, samo u nešto drugačijem obliku. Tako je i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka odlučio održati online izložbu na koju vas rado pozivaju.

Glavnu riječ izložbe vode „granice“. Na prvi spomen “granica”, većina nas pomisli na povijest koja nam baš i nije bila najdraži školski predmet? Pitanja poput „U kojem je stoljeću uspostavljena granica između…?“ svakako nas vraćaju na sate povijesti, kao i situacije poput one gdje kao djeca, na zadnjem sjedištu automobila, slušamo kako roditelji gorljivo objašnjavaju cariniku da “nemaju ništa za prijavit”, a dobro smo znali da su, duboku u prtljažniku, skrivene one levisice koje smo tako dugo željeli. Iako asocijacija na riječ „granica“ ima mnogo, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka poziva sve zainteresirane da posjete internetsku adresu http://granice.ppmhp.hr/ i zajedno s njima preispitaju vlastitu percepciju te riječi. Prema riječima povjesničara Jürgena Osterhammela, “granice su najnejasniji metaforički koncept u današnjim društvenim i kulturnim znanostima”, pa se možda i iznenadite viđenim.

Preostaje samo da u društvu Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, posjetite online izložbu „Granice – između reda i kaosa“ gdje ćete moći potražiti vlastitu definiciju granica i preispitati dosadašnja uvjerenja.

Izvor: PR

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci