Ovaj projekt je divan! U Exportdrvu održan koncert PjesmaRIca2!

PjesmaRIca2 je nastavak uspješnog projekta PjesmaRIca – zborovi Rijeke i okolice pjevaju obrade riječkih pop rock klasika koji je realiziran tijekom prošle godine i rezultirao je izvrsnim nosačem zvuka u izdanju kuće Dallas records.

Na nosaču zvuka PjesmaRIca nalazi se 13 pjesama, nosač zvuka može se kupiti u Dallas recordsu.

Nastavak projekta okupio je čak 17 škola iz cijele Hrvatske – priključila se i OŠ Mitnica iz Vukovara s obradom pjesme “Svijet za nas” grupe Laufer. Vukovarci i OŠ SE Dolac nažalost nisu mogli sudjelovati na koncertu no preostalih 15 škola je predstavilo svoje obrade riječkih autora.

Na pozornicu je izašlo oko 250 talentiranih pjevača koji su nastupili uz pratnju muzičara Darka Terlevića, koji je ujedno i glazbeni producent i aranžer svih pjesama na albumu, Doriana Cuculića i Dina Šimonovića. Prateće vokale pjevale su djevojke Lina Banić, Leda Turato i Laura Valenčić iz Kreativno – edukativnog centra “Glazbeni vrtuljak” čija je mentorica Ana Matušan.

Koncert je ostvaren uz većinsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja te dijelom Grada Rijeke, Odjela za kulturu grada Rijeke i Primorsko – goranske županije.

Koncert se odvio u organizaciji KEC “Glazbeni vrtuljak” pod vodstvom Suzane Matušan i Udruge za glazbeno – scensko stvaralaštvo “Arij” pod vodstvom Ane Latin.

Idejni začetnik i voditelj projekta je Jelena Fabijan, učiteljica razredne nastave u OŠ Zamet Rijeka.

PJESME SA KONCERTA uz pokoju zanimljivost:

 1. OŠ Zamet (mentorica Jelena Fabijan)

Fiume/ Denis Kraljević

Denis Kraljević nakon izdavanja jednog albuma više se nije aktivno bavio glazbom, dao nam je dozvolu da djelomično prilagodimo njegov tekst te s veseljem dozvolio obradu njegove pjesme djeci, Zamećanke drugi puta na PjesmaRIci – prvi puta s obradom kultne himne „Ajmo Rijeka“.

 1. Osnovna škola Trsat Rijeka (mentorica Maja Bolić)

Eni/Grad

Posljednja pjesma studijski snimljena kojom je završilo snimanje albuma PjesmaRIca2.

 1. OŠ Kantrida (mentorice Ana Žauhar i Natalija Brusić – Botić)

S dlana Boga pala si/ Urban & En Face

Odabrali su pjesmu najpoznatijeg glazbenika s Kantride, Sandra Bastiančića, te na taj način „odaju počast“, dio aranžmana osmislila je uz Darka i Natalija Brusić – Botić, riječka glazbenica i bivša članica Putokaza.

 1. OŠ Pećine (mentor Igor Vlajnić)

Mačka/Fit

OŠ Pećine izabrala je pjesmu Davora Lukasa Baje iz grupe Fit te na taj način podržala tatu svojih učenika Eme i Svena Lukasa. Sjajnu koreografiju na koncertu osmislila je uz prof. Vlajnića i učiteljica OŠ Pećine, Nikolina Tomljanović iz grupe ENI.

 1. OŠ Gornja Vežica (mentorica Sanja Šantek)

Kao mi/Boris Štok

Prvi put na PjesmaRIci imamo obradu riječkog priznatog glazbenika Borisa Štoka, bivšeg člana grupe Quasarr, muzičari na koncertu ujedno su i članovi pratećeg benda Borisa Štoka.

 1. OŠ Sveti Matej Viškovo (mentorica Vesna Martić)

Sami/Tha B Inside

Učenici s Viškova sami su izabrali i prepoznali ovu pjesmu legendarnog benda Tha B Inside čiji je član i osnivatelj glazbeni producent PjesmaRIce Darko Terlević.

 1. OŠ Podmurvice (mentorica Danijela Vuk)

Mala šarena kutija/Metrobolik

Nakon uspješne obrade pjesme „Kada noć padne na grad“ grupe Metrobolik na prvom nosaču zvuka, Metrobolik je zasluženo opet dobio svoje mjesto na nastavku, u sjećanje na Robija Paulića.

 1. OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija (mentorica Marina Dadić)

Moji koraki/Šajeta

Nisu Lovranci, ali Opatijci pjevaju svog kantautora Dražena Turinu Šajetu u jednoj od njegovih najljepših pjesama.

 1. OŠ Kostrena (mentorica Nataša Tonković)

Sve se mijenja/En Face

Aranžman za ovu pjesmu uz Darka Terlevića potpisuje njihova profesorica Nataša Tonković, talentirana riječka glazbenica koja je svoju glazbenu karijeru izgradila u Putokazima, Riversicama, Elementalu te kao pratnja Elvisu Staniću i brojnim drugim glazbenicima.

 1. OŠ Eugen Kumičić (mentorica Suzana Matušan)

Rijeka snova/Neno Belan

Suzana Matušan voditeljica je Kreativno – edukativnog centra „Glazbeni vrtuljak“ te jedan od organizatora koncerta, također prvi puta obrada Nene Belana, Eugenijalci drugi puta na PjesmaRIci, prvi puta su obradili Kolačiće Marine Perazić.

 1. OŠ Dr. Branimir Marković Ravna Gora (mentorica Žaklina Majetić Mufić)

Sama/Cacadou Look

25 učenika iz Ravne Gore, jedan od najbrojnijih zborova koji nastupa na brojnim natjecanjima i ostvaruje zapažene rezultate zahvaljujući trudu i radu njihove mentorice koja je glazbeno „oživila“ cijeli njihov kraj.

 1. OŠ Fran Franković (mentorica Anita Stupac Butorac)

Oaza snova/D&D

Drugi najbrojniji zbor, sastavljen od četvrtaša i petaša, 36 učenika koji su na dan koncerta cijeli dan bili na terenskoj nastavi i ranije se vraćali radi sudjelovanja na ovom koncertu.

 1. Združeni zbor PRHG & GAM (mentorica Helga Dukarić – Dangubić)

Sve što nas čini takvima/Mandrili

Jedini srednjoškolski zbor, prva obrada Mandrila na oduševljenje njihovih članova benda, „ozbijljnija i progresivnija“ obrada, učesnici PjesmaRIce sa pjesmom „Profesor Jakov“, nastupali s Letom3.

 1. OŠ Viktora Cara Emina Lovran (mentorica Natalija Banov)

Ima li nešto/ Grad

Drugi puta na PjesmaRIci, prvi put pjevali Kao pjesma, najbrojniji zbor od 45 članova, njihova voditeljica Natalija Banov voditelj je Županijskog stručnog vijeća učitelja glazbene kulture (pozdrav svim profesorima GK koji upravo sudjeluju na stručnom skupu i uživaju u koncertu) te je nedavno proslavila 30. obljetnicu pedagoškog i stvaralačkog rada kao voditelj dječjih zborova i autor dječje glazbe.

 1. OŠ Dr. Andrija Mohorovičić Matulji (mentorica Ivana Herman)

Moj grad/RiVal

Drugi put na PjesmaRIci, prvi put obradii Lauferovu Moju vodu te osvojili titulu najbolje obrade u regiji portala Hihgwaystar Magazine, autori originalne pjesme Moj grad su Vlado Simčić Vava i Darko Terlević.

POKROVITELJI

KONCERT JE OSTVAREN UZ POTPORU MINISTARSTVA ZNANOSTI I OBRAZOVANJA.

Grad Rijeka – Sandra Krpan, Odjel za kulturu grada Rijeke, Primorsko – goranska županija, PIK Rijeka Za detalje posjetite link.

Fotografije: Petar Fabijan

Prethodni tekst – UZ BROJNE GOSTE I SUPER PROGRAM OTVOREN “CRIKVENICA EYE” I LJETNA SEZONA!

novosti

povezani članci