Vjetar u kosi, čaša u ruci, osmijeh na licu. Prvi Kvarnerski pjenušavi doručak očarao posjetitelje!
V

Postoje događanja, ali i postoje iskustva. Jučer smo u Novom Vinodolskom dobili sve. Potpuni hedonistički doživljaj i kvalitetan sadržaj.  Prvi Kvarnerski pjenušavi doručak u vinogradu, podprojekt Salona pjenušavih vina Zagreb, organiziran je u suradnji s TZ Grada Novi Vinodolski, TZ Kvarnera  i udruženjem Vina, u vinariji Pavlomir u Novom Vinodolskom.

Novi Vinodolski u znaku okruglih obljetnica!

Na događaju su se predstavili vinari udruge Kvarner Wines: Miroslav Palinkaš iz vinarije Pavlomir, Franko Ružić iz OPG-a Ružić i Dejan Rubeša iz OPG-a Plovanić vina te Žarko Stilin, direktor udruženja Kvarner Wines. Kako i priliči doručku u vinogradu, uz domaće zagrize sirane Runolist iz Krasna, nareske Buretić Bregi, slastice Vilma iz Raba, bakarske baškote, domaće trešnje lokalnog OPG-a, med i medenjake OPG-a Komadina, finih okusa nije nedostajalo.

Edukacijsku nijansu Doručku pružila je autorica projekta Marija Vukelić svojom radionicom sljubljivanja pjenušaca i čokolada Toš iz Crikvenice. Da ugođaj bude potpun pobrinuo  se Zvonimir Radišić Trio (Zvonimir Radišić, Henry Radanović, Tonči Grabušić), jazz koncertom u vinogradu.

Marija Vukelić

Ovom je prigodom Tena Peričić, direktorica TZ Grada Novi Vinodolski, podsjetila na veliku 145 obljetnicu organiziranog turizma na svom području. Uz obljetnicu turizma, slavi se 30 godina Međunarodnog ljetnog karnevala te 25 godina vinarstva u Pavlomiru. Navedene obljetnice govore o dugoj tradiciji i važnosti ovog povijesnog grada, a jedan od slavljeničkih događaja jest upravo Kvarnerski pjenušavi doručak u vinogradu za ljubitelje pjenušaca, domaćih izvornih proizvoda i dobre zabave na otvorenom.

Stilueta zaključuje…

Prekrasno subotnje jutro predstavilo je kvalitetu destinacije, brendova i ljudi. Sinergija koja je najbolji primjer gradnje kvalitetne turističke destinacije. Ali i više od toga. Svi mi volimo u našem kraju pronaći sadržaje koji nas oplemenjuju, inspiriraju, opuštaju i povezuju. Pjenušavi doručak u vinogradu poput nestašnih mjehurića u čašama šarmantno nas je privukao i neodoljivo zaokupio! Bravo!

 

 

Fotografije: Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci