Paštaria ima odlične novosti!
P

Imamo sjajne vijesti dragih partnera! Vjerojatno već znate da  su u PIK-u  od samih početaka, pa i dan danas unatoč sve zahtjevnijim izazovima tržišta i ekonomije, zaljubljeni u domaće, tradicionalno i u oživljavanje već pomalo zaboravljenih recepata i običaja naših nonića, pa stoga i blisko surađuju s lokalnom zajednicom.

Kao društveno odgovorna tvrtka, brigu o svojim sugrađanima pokazuju svakodnevno, vodeći računa o kvaliteti i lokalnom porijeklu sirovina koje koriste u pripremi proizvoda, strogo kontroliranim uvjetima proizvodnje i kontroli gotovih proizvoda. Osim toga kao lokalna tvrtka nastoje, u skladu s mogućnostima, pomoći kulturnim, sportskim i dr. institucijama i udrugama kroz mnogobrojna sponzorstva i donacije tijekom godine, a posebni značaj za PIK imaju škole, dječji vrtići, fakulteti, start-upovi te sve udruge mladih, jer rado potpomažu mladim generacijama da ostvare svoj potencijal i od ranih dana ih pokušavaju učiti očuvanju starih vrijednosti i lokalnih tradicija.

Nedavno su tvornicu tjestenine, koja datira iz davne 1845. kao prva u današnjoj Hrvatskoj, posjetili učenici riječke Medicinske škole (3. razred Tehničari nutricionisti), kako bi se u sklopu terenske nastave upoznali s procesima proizvodnje, sirovinama, proizvodima i njihovom kontrolom. 

Puno je lijepih vijesti i noviteta, a posebno nas je obradovala vijest koju je s nama podijelila Izabel Denona, Specijalist Marketinga PIK-a Rijeka:

“Ovim putem bi najavila novost u našoj Paštaria ponudi: pripremamo za kraj godine jednu posve novu liniju naše najdraže nam pašte. Pakiranje je novo i elegantno, ali tradicija kvalitete Riječke tjestenine se nastavlja. Paštaria priprema novu “Tradicionalno hrvatsko” liniju pašti, onih domaćih i tradicionalnih jer ono što Paštariu čini posebnom je upravo taj spoj tradicije vrhunske kvalitete i moderne tehnologije, pa ćemo vam u novoj liniji za početak predstaviti naše tradicionalne krčke šurlice te istarske fuže i pasutice. Svaka od ovih oblika ima posebnu povijest i porijeklo, a mi u proizvodnji koristimo najbolja domaća jaja i samo najkvalitetniju durum krupicu koja je uvijek al dente i ne raskuhava ni ne sljepljuje pri kuhanju. Podsjetiti ćemo vas tako na već pomalo zaboravljene recepte, na mirise i okuse tradicionalnih jela iz kuhinja naših nona i tako vas vratiti u djetinjstvo.”

Fotografije: PIK Rijeka

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci