PAR Gradina znanja kao spoj edukacije, druženja i inspiracije
P

PAR Gradina znanja – manifestacija u organizaciji Visoke poslovne škole PAR održana je  u sklopu Ljeta na Gradini, s ciljem pružanja potpore poduzetnicama putem besplatnih radionica i predavanja te osiguravanja promocije na prodajno-izložbenim prostorima. Brojni Riječani i turisti posjetili su Gradinu na kojoj se predstavilo 15 izlagačica s proizvodima poput džemova, nakita, keramičkih šalica, prirodne kozmetike te torbi od recikliranog pamuka.

Na PAR Gradini znanja po prvi se put predstavio Studio za dizajn keramike Vivoda, koji se može pohvaliti tradicijom dužom od 15 godina. Sunčana Vivoda posjetiteljima je predstavila keramičke šalice i nakit s pozlatom,  čijom se izradom bavi posljednjih godinu dana. „Šalice i nakit oslikavaju se 24-karatnim zlatom otopljenim u smoli, koji se potom kistićem nanosi na proizvod. Nakon toga još se jednom peče – što je zapravo treće paljenje, nakon pečenja same keramike i glazure,“ objasnila je proces.

OPG Škunca iz Novalje s otoka Paga može se pohvaliti s 6,7 hektara nasada smilja, smokve, badema i maslina, a kako kaže Marija Škunca, radi se o ekološkom uzgoju. „Proizvodimo eterično ulje te hidrolat, kao i ostalu kozmetiku. Kroz godinu dana krenut ćemo u proizvodnju kozmetike od ružmarina i lovora,“ dodala je.

Željka Barbarić predstavila je brend „WhyKnotDecor“, a izrađuje tepihe, podloške, jastuke, jastučnice, košare te ženske torbe od recikliranog pamuka. „Svi proizvodi ručno su izrađeni od isključivo prirodnih materijala i sigurni su za upotrebu, čemu posvećujemo posebnu pažnju,“ istaknula je Željka.

Održana su i zanimljiva predavanja o socijalnom poduzetništvu, upravljanju vremenom, bontonu i kulturi stola te vinu i antiaging tajnama. Luka Cetina iz Silos Groupe istaknuo je kako je Hrvatska u odnosu na EU daleko ispod prosjeka što se tiče socijalnog poduzetništva, dok je Tina Matovina dala korisne savjete i smjernice za organizaciju i planiranje vremena. Damjan Miletić, dugogodišnji ugostiteljski stručnjak, oduševio je sve prisutne izvrsnim predavanjem o bontonu i kulturi stola, dok je Sanja Markušić iz Anti Aging Centra Markušić otkrila poveznicu između vina i antiaginga.

Na panelu „Eventi moga grada“ govorilo se o događanjima važnima za naš grad s turističkog i promidžbenog aspekta, a okupio je neke od najboljih riječkih event managera. Svoja iskustva u organizaciji događanja ispričala je Silvija Gerc Vodopija – direktorica marketinga Novog Lista, Ines Boban-Štiglić  – voditeljica razvoja proizvoda u TZ grada Rijeke, Marija Mažar – vlasnica portala Stilueta, Martina Frka Milotić – urednica portala i emisije Extravagant, Žarko Stilin – direktor agencije AHA marketing te Kristian Benić iz Gradske knjižnice Rijeka. Panel je moderirao je Anto Ravlić, glavni urednik portala Tunera.info.

Marija Mažar istaknula je kako je nakon odrađenog eventa uvijek važno sa svojim timom analizirati što je bilo dobro, a na čemu treba poraditi. Žarko Stilin dodao je da je u organizaciji evenata važno biti originalan, a nikako kopirati nešto već viđeno. Martina Frka Milotić osvrnula se i na anegdotu vezanu za event u Guvernerovoj palači kada su za dekoraciju piste bile potrebne bijele grane, a kako ih se nigdje nije moglo nabaviti, upravo je Maja Uremović, alfa i omega Extravaganta, s mužem išla u šumu te nakon toga grane obojala u bijelo kako bi bile spremne za sutrašnju reviju.

Po završetku panela posjetitelje i sudionike zabavljao je riječki instrumentalni sastav Trio Zetris, kojeg čine Petra Zoretić na saksofonu, Zelda Bašić na gitari te Doris Kršul na cajonu. Izvrsne mlade glazbenice predstavile su se obradama pop pjesama, filmske glazbe, evergreenima te jazz klasicima.

Foto: Kurti

 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci