Ovo je Tattva Pag. Mjesto koje nam je prvo na must visit listi ovoga ljeta.
O

Sve je počelo s trokutom. Paškim trokutom. Tamo, na plaži, s koje se pruža pogled na moćne planine, na otoku koji djeluje poput pustinje među drugim otocima uz obalu, tamo gdje pušu snažni vjetrovi, postoji mjesto okupljanja gdje se susreće pet elemenata. Upravo tamo započela je nova priča imena Tattva Pag, a riječ je o boutique klubu i restoranu na plaži, koji predstavlja sasvim drugi svijet od slavne slike partijanja na Zrću. Iza svega se krije Boris Šuljić, vlasnik uspješnog restorana Boškinac i cluba Kalypso, koji se ponovno odvažio na veliki iskorak te podizanje ljestvice i novih trendova u industriji zabave i gastronomije.

Slavlje prirode, njezinih enigmatskih putova i pet elemenata – zemlje, vode, vatre, zraka i etera, koji se skrivaju u nama i oko nas – filozofija je Tattve Pag, a poziva na dodir nekoliko različitih svjetova, povezujući sva naša osjetila. Interijer i koncept osmislile su Ana Penavić iz tvrtke Madres te Sanja Britt Jusić, koja stoji iza Nera Etwa Business Design & Interiors, a glavna inspiracija bio im je paški trokut jer je upravo trokut alkemijski simbol za elemente. Prostor odiše ručno rađenim namještajem iz Maroka te unikatnim komadima poput beduinskog šatora od vune i devine dlake, koji kreira ugodu i osigurava ugodnu temperaturu tijekom najvećih vrućina. Tu su i posebno odabrani komadi unikatnih egzotičnih antikviteta koji  daju interijeru posebnu i jedinstvenu notu te opušteni organski nomadski osjećaj u prostoru. Pomalo podsjećajući na beach klubove u Mykonosu ili meksičkom Tulumu te svjetski poznati festival Burning Man, ovo se mjesto izdvaja ne samo vizualnim potpisom već i zabavnim i kulinarskim konceptom zbog kojeg itekako vrijedi uskoro posjetiti Pag.

Smješten je tik uz more i podijeljen na nekoliko različitih cjelina. Sama plaža omogućuje posjetiteljima da upijaju jadransko sunce, a svako mjesto na plaži sastoji se od dvije zasebne ležaljke, marokanskog stolića i suncobrana. Tattva Lounge je idealan za veće grupe koje žele provesti opušten dan na plaži jer je riječ o prostoru koji je opremljen udobnim sofama i namještajem, a koji poziva na odmor, zabavu i opuštenu klopu s društvom. Za male grupe koje traže cool ambijent, Tattva preporučuje druženje u njihovom Kashbahu koji ima jastučiće za sjedenje na podu ispod palmi blizu DJ-a, a okružen je prirodnim kamenim stepenicama, dočaravajući tako oazu usred pustinje. Za one koji vole malo ekskluzivnija privatna okupljanja, osmišljen je Möet Desert Camp, a riječ je o dijelu kružnog oblika, ​s jastučićima na podu, savršenom za poticanje povezanosti i zajedništva.

Srce iskustva Tattve upravo je restoran na otvorenom, koji nudi puno više od puke eksplozije okusa. Pokriven Khaimom, beduinskim šatorom ručno izrađenim u marokanskoj Sahari, u ovom će restoranu posjetitelji nahraniti i tijelo i dušu. Na jelovniku inspiriranom s pet elemenata, nalazi se sve što slavi paško tlo i more, kao i blagodati zdravih specijaliteta otoka Paga. Duboko ukorijenjena u lokalne tradicije prehrane, uz sastojke s tržnica otoka Paga, kuhinja predstavlja fuziju mediteranskih, bliskoistočnih i sjevernoafričkih elemenata poput bogate berberske plate, ribljeg tanginea s cucusom te paganskog burgera. 

Na Pagu su prisutni svi elementi osim vatre, a upravo je on prezentiran kroz nastupe i odabir izvođača koji odišu posebnom energijom te duhom. Glazba u Tattva Pagu fuzija je svjetskih ritmova – downtempo, duboki tribal house i topla elektronička glazba, dio su svakodnevnog repertoara, a zvukovi su inspirirani paškim krajolikom i snažnom energijom koja iz njih izvire.

Ceremonija vatre zaštitni je znak ovog koncepta, a riječ je o okupljanjima oko vatre u noćima oko mlađaka ili punog mjeseca, kada su velovi među svjetovima najtanji. Prva u nizu ovih posebnih ceremonija, koje počivaju na zajedničkim iskustvima, stvarajući uspomene i slaveći čistu ljudsku povezanost, održala se 26. lipnja, kada je Tattva Pag i službeno otvorila svoja vrata, a sljedeće se očekuju 10. srpnja, kad je Mladi mjesec u Raku, 24. srpnja, s punim mjesecom u Vodenjaku, 7. kolovoza, koji predstavlja posljednju mjesečevu četvrt u Lavu te 21. kolovoza, koji slavi prva četvrt u Vodenjaku.

Više informacija o clubu i restoranu Tattva Pag može se pronaći na službenoj internetskoj stranici kluba, Facebook stranici te Instagram profilu.

Fotografije: Sanjin Kaštelan

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci