ZTC

Pobjegnite u svijet poput snova gdje kolač postaje živa umjetnost, a ruže uvijek cvjetaju.

ZTC

Zvuči nestvarno? Nemoguće? Ili pak savršeno? Možda previše savršeno da bi bilo istinito? Koju god misao da vam ova rečenica pobudi znajte da ovo nisu samo lijepo posložene riječi već se radi o skromnom, a opet raskošnom opisu prekrasnog mjesta koje nas je osvojilo na prvu. Radi se o Peggy Porschen – mjestu gdje možete doručkovati, ručati ili pak okusiti slastan desert, a sve to u okruženju koje liči na pravi mali bajkoviti raj.

London je uvijek dobra ideja, svega par sati leta udaljen od nas, a i ptice na grani već znaju da skriva pregršt preslatkih i fotogeničnih mjesta koja zahtijevaju da vam fotoaparat bude stalno uključen i spreman za sve kadrove koje London skriva. Jedan od takvih skrivenih kutaka preslatkog izdanja je i slastičarnica Peggy Porschen čiji je naglasak, između ostalog na bogatoj ponudi rođendanskih torti, kolačića i raznih vrsta slatkiša za vaše najznačajnije proslave.

Iza cijele priče, koja započinje 2003., stoji bračni par – Peggy Porschen, nagrađivana slastičarka i njezin suprug Bryn Morrow koji joj pomaže u tehničkom dijelu vođenja posla. Peggyna strast prema izradi slastica za sve uzraste i prigode odvela ju je tako do pravljenja slastica za vjenčanje Kate Moss i Jamie Hince, Stelle McCartney, za izložbu Damiena Hirsta i brojne druge.  

Interijer je da vam dah zastane, zjenice se rašire i riječi nestanu. Ružičasto, bajkovito, nestvarno. Sve djeluje kao iz neke bajke, kao da se na uglu ulice ulazi u prostor iz neke druge dimenzije. Dimenzije šarmantnog dizajna, prekrasnih šalica, slastica koje izgledaju poput pravih umjetničkih djela. Slatko, slano, zdravo ili nezdravo – vjerujemo da ćete guštati u svakom zalogaju i  htjeti nikada ne izaći iz ovog bajkovitog utočišta u samom srcu ionako bajkovitog i fotogeničnog Londona.

Jedna od posebnosti je i prostorija ukrašena naslikanim ružama pomalo vintage stila koja predstavlja savršenu kulisu fotografija rođendanskih proslava ili proslava povodom rođenja djeteta.

Od veganskih slastica do torti i kolača inspiriranih Arktikom, od kava s raznim uzorcima pa sve do fotogeničnih, a vjerujemo i slasnih obroka slastičarnica Peggy Porschen svakako se našla na našoj listi mjesta koja će naš objektiv zasigurno uhvatiti ukoliko nas put odvede u London.

Više informacija potražite na njihovom Instagram i Facebook profilu ili službenoj stranici

Photo: Instagram i službena stranica slastičarnice

Kancelarija bar