Otvoren je treći Advent na Gradini!

474

Riječani i Riječanke napokon su dočekali – Trsatska gradina jučer je zablistala u svom  punom sjaju, a uz očaravajući vatromet svečano je otvoreno treće izdanje Adventa na Gradini! Raskošno blagdansko ruho sačinjeno od čak 17 kilometara lampica zasvijetlilo je točno u 18 sati, a u božićnoj čaroliji moći će se uživati sve do 6. siječnja.

Tisuće posjetitelja nije skrivalo svoje oduševljenje u šetnji srednjovjekovnim kaštelom, u izdanju koje je za božićnih blagdana postalo prepoznatljivo u cijeloj regiji. Posebnu pažnju privlačio je ovogodišnji novitet – 6 metara visok luk na ulazu u Gradinu koji je po prvi put u potpunosti omotan u lampice. Najveća božićna kuglica, kočija koju je upregnuo zmaj i najveća kruna u Europi i ove su godine bili omiljeni punktovi za fotografiranje.

Vivien Galletta i Voljen Grbac svojim su glazbenim nastupom posebno pridonijeli stvaranju blagdanskog raspoloženja, dok su oni najmlađi uživali u druženju s Djed Mrazom i njegovim vilenjacima. Na nekoliko lokacija Trsatske gradine Vokalni studio Rijeka posjetiteljima je poželio dobrodošlicu izvedbom božićnih pjesama, a u Nugentovom parku odzvanjale su obrade domaćih i stranih hitova u izvedbi Dellboys benda.

Svoja je vrata jučer otvorio i Ice park – mališanima omiljeno klizalište s pogledom na more, a posjetitelji su imali prilike vidjeti kakve se delicije nude na adventskim kućicama koje će dati poseban pečat predstojećim prosinačkim danima. Nakon otvorenja u veselom tonu Advent na Gradini nastavlja s programom, a već ove srijede Djed Mraz smješta se u svoju zimsku rezidenciju u Spilji.  Svi mališani moći će mu šapnuti svoju božićnu želju, a svoju uspomenu zabilježiti fotoaparatom.

Fotografije: Ivor Mažar