Ortodoncija Marelić dala nam je odgovore na sedam najčešćih pitanja u vezi ortodoncije
O

Odabir ortodonta ključan je u uspješnoj ortodontskoj terapiji. Prije početka ortodontske terapije vrlo je važno imati kvalitetnu i dobru komunikaciju sa ortodontom kako biste dobili sve informacije o tijeku terapije, kontrolnim pregledima i oralnoj higijeni za vrijeme trajanja ortodontske terapije.

Ortodoncija Marelić vodeća je ortodontska ordinacija na području Rijeke i Kvarnera, specijalizirana za ortodontsku terapiju odraslih, tinejdžera i djece.

Nakon što smo nedavno intervjuirali Srđana Marelića, dr.med.spec.ortodoncije  i predstavili u formi članka  – Uz Ortodonciju Marelić vrijeme je da pokažeš svoj osmijeh  osjetili smo da je idealno vrijeme da još bolje objasnimo ortodonciju kroz sedam najčešćih pitanja s kojima se susreću u Ortodonciji Marelić.

  1. Što je ortodoncija?

Ortodoncija je specijalizirana grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zubi i odnosa među čeljustima.

  1. Tko provodi ortodontsku terapiju?

Ortodontsku terapiju provodi specijalist ortodoncije. Zahvaljujući napretku ortodoncije i stručnosti našeg specijalista ortodoncije dr. Srđan Marelića,  gotovo da i ne postoji problem koji se ne može ispraviti.

  1. Tko su kandidati za ortodontsku terapiju?

U ortodontskoj terapiji ne postoji dobna granica za ispravljanje ortodontskih nepravilnosti. Dokle god ima dovoljno kosti, vaš ortodontski problem može se uspješno riješiti.

  1. S koliko godina dijete treba odvesti na prvi ortodontski pregled?

Prvi posjet specijalistu ortodoncije trebao bi biti između sedme i desete godine djeteta. Pregledom će se utvrditi hoće li u djeteta biti potrebna ortodontska terapija. Najbolje doba za ortodontsko liječenje zubi u djece jest od devet do četrnaest godina ili prije ako je izražena neka vrsta anomalije.

  1. Zašto je važna ortodontska terapija?

Olakšava oralnu higijenu. Sprječava zubni karijes, bolesti zubi i zubnog mesa. Omogućava pravilan govor, izgovor i žvakanje. Donosi skladniji profil lica i razvoj ličnih kosti te vrhunske estetike zubi. Bitna je radi prevencije bolesti zuba i zubnog mesa u kasnijoj dobi. 

  1. Koliko traje ortodontska terapija?

Ortodontska terapija traje godinu dana do dvije godine, ovisno o složenosti pojedinih slučajeva. Uz primjenu ortodontskih aparatića Damon System ortodontske terapije traju kraće, a rezultati su učinkovitiji i trajniji.

  1. Može li se aparatić postaviti samo za jednu čeljust?

Ortodontski aparat najbolje je postaviti na obje čeljusti, jer jedino se tako može postići potpuna funkcionalna i estetska harmonija čeljusti i lica.

https://www.facebook.com/ortodoncijamarelic1/videos/254486169197452

 

Vjerujemo da smo mnogima pomogli, ali ako imate dodatnih pitanja budite se slobodni javiti ovom stručnom, profesionalnom i vrlo dragom timu, naše su povjerenje osvojili i zaslužili! 

ORTODONCIJA MARELIĆ 

Centar Zagrad
Marije Krucifikse Kozulić 1, 3. kat
51000 Rijeka
Tel. +385 51 332 332
E-mail: info@ortodoncijamarelic.hr

Naslovnica: Ivor Mažar za Stiluetu

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci