Opustite se nedjeljom uz jednostavne ideje Marine Pilar!
O

Nakon radnog tjedna, jedva čekamo vikend koji je često sinonim za odmor i opuštanje, ali nam nekada i vikendi izgledaju kao produžetak tjedna i čini nam se nemogućim uzeti malo vremena za sebe. Međutim, važno je uzeti dan za sebe ili barem nekoliko sati kako bismo barem nakratko zaboravili na sve i u fokus stavili sebe, a koji je dan bolji za to nego nedjelja. S ovih nekoliko ideja u nastavku, uzmite nekoliko trenutaka za sebe i svoje najdraže i krenite spremni i odmorni u novi radni tjedan.

Topla kupka

Topla kupka je uvijek odlično rješenje. Topla voda, mirisno ulje, gel ili mlijeko za tuširanje, svijeće, glazba i vi – zvuči kao san. Načas pretvorite vašu kupaonicu u malu spa oazu i uživajte, maksimalno iskoristite ove trenutke i opustite se.

 

Njega lica i kose

Prije tuširanja, stavite omiljenu masku za lice i/ili masku za kosu. Pustite ih neko vrijeme „da odrade svoje“. Za vaš će odmorni izgled puno značiti njegovana koža, a uz nju zdrava kosa uvijek dobro izgleda. Također, počastite se hranjivom kremom za lice, serumom, uljima i ostalim proizvodima kojima ćete razmaziti i kožu i kosu.

 

Njega tijela

Nakon tuširanja, nanesite svoj omiljeni losion za tijelo koji će istovremeno nahraniti vašu kožu ali i mirisati cijeli dan.

Manikura i pedikura

Nekoliko trenutaka svoje nedjelje odvojite za manikuru i pedikuru. Nije ništa ljepše nego na ženi vidjeti njegovane nokte, a izbor nijansi i stila ostavljam vama.

 

Vrijeme u prirodi

Dolaskom toplijih dana sve nam je primamljivije vrijeme provesti vani. Upijati zrake sunca i biti na svježem zraku, bilo sami ili u društvu, je odličan recept za dobro raspoloženje ali i uvod u nadolazeći radni tjedan.

Dobra knjiga ili film

Nebitno volite li više čitati knjige ili gledati filmove – bitno je da odaberete ono u čemu najviše uživate. I jedno i drugo će vas načas maknuti iz svakodnevice i uvući u svoje male svjetove, a na vama je da samo uživate.

 

Obitelj i prijatelji

Iako se na ovom popisu nalaze na zadnjem mjestu, oni bi vam trebali biti prioritet. Nema ništa važnije od obitelji, prijatelja i ostalih vama dragih ljudi. Dogovorite se i izađite, ne mora to biti neka posebna zabava ili odlazak u grad, već i šetnja po obližnjem parku može puno značiti ako je kvalitetno provedena.


Foto: Unsplash

Pripremila: Marina Pilar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci