Saznali smo koja se priča krije iza proizvoda popularnog domaćeg brenda OPG Matulić
S

Ana i Krsto Matulić dolaze s otoka Pašmana na kojem izrađuju prava mala čuda – od gastro specijaliteta, pa do prirodne kozmetike od kvalitetnih sastojaka. Na malenom otočiću su otvorili i svoj šarmantan dućan u kojem nude svoje proizvode, koje prilikom posjeta možete degustirati.

Pohvalna je činjenica da bračni par s malog otoka radi izuzetno kvalitetne proizvode koji su prepoznati na svjetskoj razini i koji ‘pokore’ konkurenciju.

Razgovarali smo s Anom koja nam je ispričala priču o OPG Matulić.

Koja je priča koja stoji iza OPG Matulić? 

Iza OPG Matulić već 10 godina stojimo suprug Krsto i ja. I već 10 godina neumorno stvaramo proizvode koje naši kupci obožavaju. Nalazimo se na otoku Pašmanu, u mjestu Pašman, prvi red do mora. Imamo mali dućan u kojem su izloženi svi naši proizvodi.

Kad dođete u naš dućan, ne dolazite samo u kupnju, dolazite na degustaciju, po dozu  inspiracije,  malo dobrog osjećaja  i čašicu razgovora.

Imamo i webshop www.opgmatulic.com na kojem možete vidjeti što sve proizvodimo.

Imate bogatu i raznovrsnu ponudu. Nabrojite nam svoje proizvode!

Tako je. Trudimo se imati kvalitetne proizvode od lokalnih sastojaka. Nudimo kozmetiku, začine i nešto što svi volimo – čokoladu!

Kozmetika: Immortelle krema za lice od smilja i Essentielle hijaluronski serum za područje oko očiju su pravi favoriti među našom kozmetikom i imaju vjerne kupce. Zatim imamo pjenicu za lice, balzam, piling, sapune, Eternelle kremu za lice, kremu za ruke…

Začini: Pašman Libre naš najnagrađivaniji proizvod – aceto od smokve, Maraška – aceto od Maraske, Pašmanero – ljuti umak, Aromatizirana sol, Vinski ocat, Prošek.

A čokolada s acetom i maslinovim uljem je, vjerujte nam, fantastična!

Jako ste svestrani – pravite domaće kreme, čokolade, pa sve do ulja i likera. Gdje ste to sve naučili?

Jako puno smo se educirali od samih početaka. Često išli na edukacije izvan Hrvatske ili se obratili nekom od domaćih stručnjaka za pomoć – kako za kozmetiku tako i za hranu.

Za aceto smo potegli do Italije, a za kozmetiku do Francuske. I onda nastavili stvarati, učiti i uživati u procesu.

Vaši proizvodi su  nagrađivani, koje ste  nagrade dobili?

Pašman Libre (Superior taste Award, Great Taste Award, Italian Taste Award, ITA), Maraška (Great Taste Award), Pašmanero (Superior Taste Award, ITA), Vinski ocat (ITA)

WOW! Čestitamo. Pašman Libre aceto od smokve je vaša najveća nagrada?

Tako je! Pašman Libre je jedinstveni začin proizveden od smokava. Odležava u bačvama od trešnje minimalno dvije godine prije stavljanja u prodaju. Idealan za salate, guste juhe i mesne umake.

Odlično se slaže sa slasticama, voćem i desertima kao što su cheesecake, čokoladni kolači, sladoled i jagode.

Višestruko nagrađivan proizvod, osvojio je ‘Superior Taste Award’ u Briselu u Belgiji 2018, ‘International Taste Award’ u Italiji, ‘Top 50 Award’ u Italiji te ‘Judges award’ u Italiji 2020.

Njegova nagrada Great Taste Awarda nam je najveća nagrada. Naime, od 14 tisuća proizvoda samo je 210 osvojilo 3 zvjezdice i naš aceto je jedan od tih na što smo izuzetni ponosni da se izvan granica Lijepe naše prepoznaje kvaliteta naših proizvoda.

Gdje crpite inspiraciju? Kako odlučite da ćete napraviti novi proizvod?

Na putovanjima uvijek dobijemo neku novu ideju. Kad se maknemo iz svakodnevnog okruženja često stvari lakše sagledamo iz drugog ugla i vidimo sve mogućnosti koje su oko nas. Imamo uvijek ideje za nove proizvode, ali ne možemo sve realizirati. Pokušavamo se fokusirati na kvalitetu, ne kvantitetu.

Nalazite se na otoku Pašmanu, kako ste postigli takav uspjeh s obzirom da dolazite siz male sredine? Čemu pripisujete uspjeh?

Uživamo u onome što radimo, zato smo kreativni i uspješni u svom poslu. Danas za posao više nije bitno gdje živite, nego kako radite neki posao. Uvijek mislim da naši kupci prepoznaju tu našu strast prema onome što radimo. I to je ključno.

Što vam je najveće zadovoljstvo?

Najviše volim direktnu prodaju u dućanu, to mi je baš gušt. Nekome po prvi put predstaviti svoj proizvod je nešto što mi nikad neće dosaditi. I onaj osjećaj kad se kupci opet vrate jer su zadovoljni je sve.

Krsto najviše voli biti sam u proizvodnji i obožava eksperimentirati sa začinima. Zato iz njegove radionice uvijek izlaze najbolji proizvodi!

Hvala na razgovoru! A poruka svima, birajte proizvode koje je odabrala struka i javnost! 

Fotografije: OPG Matulić

Prethodni tekst – S OTOKA PAŠMANA STIŽU DRAGOCJENI DAROVI ZA BOŽIĆ

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci