Opatijska pjevačica Martina Majerle spremna za međunarodni festival!
O

Opatijka Martina Majerle poznato je ime u svijetu glazbe i izvan naših prostora, a još jedan veliki korak u njenoj karijeri upravo će se dogoditi krajem svibnja kada će, kao jedini predstavnik Hrvatske, nastupiti na prestižnom Festivalu Magic Song – Kenga Magjike Albania. Radi se o festivalu koji ove godine doživljava svoje 22. izdanje, a s godinama je dobio međunarodni karakter te će ove godine, uz domaće izvođače,  nastupit predstavnici Italije, Grčke, Gruzije, Španjolske, Belgije i Hrvatske. Festival se ponosi vrhunskom produkcijom ravnom onim produkcijama MTV-ja ili Erusonga, natjecateljskog je karaktera i nudi nekoliko kategorija natjecanja: poznata glazbena imena te nove nade. Martina nastupa  u kategoriji velikih internacionalnih zvijezda (Big International) kao predstavnica Hrvatske i do sada se premijerno predstavila u nedjeljnom programu najveće privatne televizije TV KLAN od kuda je i ova promo snimka izvedbe i intervju. https://youtu.be/Ih7Mw-BhKlo

Festival se održava u Tirani u periodu 21- 29. svibnja i sastoji se od 2 polufinalne i finalne večeri. Festival je popraćen medijski i od strane regionalne podružnice MTV Albania.Na festivalu će Martina predstaviti svoj novi singl “Vrijeme je na našoj strani”, modernu dance pop pjesmu koja u ova neka tamnija vremena odiše pozitivom, upravo onakvom kakva nam treba. Bez obzira na plasman na ovom velikom festivalu, vjerujemo da će se pjesma puno slušati jer ima svoju posebnu plesno – pozitivnu energiju.

Autor glazbe i aranžmana za “Vrijeme je na našoj strani” je  Duško Rapotec Ute, tekst je napisao Vjeko Alilović, snimanje, miks i mastering djelo su Ivana Popeskića, gitare je odsvirao Ivan Pešut, bubanj Marko Lazarić, klavijature i programiranje djelo su Duška Rapoteca Ute-a, prateće vokale pjevali su Mateja Majerle, Dragan Brnas Fudo, Duško Rapotec Ute i Sara Rapotec.

Martina Majerle

Za vizualni identitet Martine zaslužan je brand Angels Weddings iz Pule, majstorice svog zanata Enđela Čivljak Perolli i Irena Zvečevac kreirale su i izradile kostim u kojem će Martina nastupati.

Evo što je Martina izjavila o pjesmi:

Iako je singl bio planiran za jesen dogodilo se da je primljen na međunarodni festival i time smo ubrzali njegovo plasiranje na domaće tržište. Velika mi je čast biti predstavnica Hrvatske na tako velikom i prestižnom festivalu u susjedstvu gdje sam primljena odlično od strane produkcije, kao i od publike. Pjesmu s lakoćom mogu predstaviti kao odu hrabrosti u ovim teškim novim vremenima za izvedbenu industriju. Pjesma općenito govori o neodustajanju, iskrenosti, neustrašivosti, ljubavi i pozitivnom pogledu u budućnost. “Srcem si nove priče pišeš, svjetlo budi sjajno ti za sve i daj mi ruku, vodim te.”

Podsjetimo, Martina je glazbeno djelovanje započela kao solistica riječkih Putokaza, nakon čega je postala članicom riječkog ambijentalnog electro – pop projekta Atmospheric. Godine 2009. predstavljala je Sloveniju na Eurosongu u Moskvi gdje je uz pratnju gudačkog kvarteta Quartissimo izvela skladbu “Love Symphony”. Dosad je na Eurosongu nastupila čak osam puta, za različite zemlje i izvođače Claudia Beni (Hrvatska), Alenka Gotar (Slovenija), Stefan Filipović (Crna Gora), Maja Keuc (Slovenija), Eva Boto (Slovenija),  Sergej Ćetković (Crna Gora), Nina Kraljić (Hrvatska). Iza nje su i nastupi u nekim od najpoznatijih svjetskih glazbenih dvorana. U pariškoj Olympiji sa Terezom Kesovijom nastupila je 2007., a sa Zdravkom Čolićem 2009. godine, dok je 2010. nastupala sa Oliverom Dragojevićem u legendarnom londonskom Royal Albert Hallu. Već treću svjetsku turneju kao prateći vokal nastupa uz Zdravka Čolića.  Može se pohvaliti i sudjelovanjem u velikim live projektima HRT-a kao što su “A strana”, “The Voice”, “Zvijezde pjevaju”, Porin, Dora, a  u susjednoj Sloveniji i u projektu Ples sa zvijezdama.

Može se pohvaliti i uspješnim festivalskim nastupima. Na Splitskom festivalu debitirala ne 2011. godine pjesmom “Neka se dogodi čudo”, 2017. na Melodijama Istre i Kvarnera sa pjesmom “Teče, teče Rečina” osvojila je treće mjesto po mišljenju publike, dok je godinu kasnije na istom festivalu izvela pjesmu “Na Trsatu” koja je osvojila drugu nagradu publike. Na kastavskom Čansonfestu 2018. godine izvela je pjesmu “More j’ z morun” koja je osvojila treće mjesto prema mišljenju žirija, dok je 2019. na tom festivalu nagrađena priznanjem za najbolju interpretaciju, za pjesmu “Lej le lej”. Nagradu za najbolju interpretaciju osvojila je i 2018. godine za pjesmu “Međimurska voda sveta” izvedenu na Međimurskom festivalu. 2020. godine Martina je debitirala na 23. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku i osvojila 3. mjesto stručnog žirija s pjesmom “Volin kad si tu”, te iste godine na Melodijama Istre I Kvarnera uz klapu Tić osvojila 3. nagradu publike skladbom “Dajen ti besedu”.

Cijeli se Martinin tim nada i uspješnom nastupu na festivalu u Tirani, a bez obzira na plasman, sigurni smo da će “Vrijeme je na našoj strani” biti jedna od ovoljetnih uspješnica te da će brzo pronaći put do srca ljubitelja glazbe.

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci