NaslovnicaPUTOVANJAOpatija u kolovozu zabilježila...

zadnje objave

Opatija u kolovozu zabilježila izvrsne rezultate; s optimizmom u posezonu

Na području TZ grada Opatije u kolovozu je ostvareno 219.000 noćenja, čime se bilježi rast od 50 posto noćenja u odnosu na kolovoz prošle godine, te 83 posto ostvarenog  turističkog prometa iz kolovoza  2019 . Strani gosti su ostvarili 94 posto noćenja od kojih je najviše bilo gostiju iz Njemačke (udjel 35%), Austrije (udjel 15%) i Mađarske (udjel 7%). Njemački su gosti ovog kolovoza ostvarili 70 posto više noćenja u odnosu na kolovoz prošle godine, Austrijanci 172 posto više u odnosu na prošlu godinu, dok su Mađari ostvarili porast od 32 posto u odnosu na prošlu godinu. Domaći gosti na četvrtom su mjestu po broju ostvarenih noćenja.

Više od polovice svih noćenja ostvareno je u hotelskom smještaju koji bilježi 61-postotni rast. U privatnom smještaju ostvareno je 46 posto kolovoških noćenja s rastom od 42 posto u odnosu na prošlu godinu, među kojima se najveći rast od  čak 50% ostvario u vilama s bazenima i ostalim objektima  s 5 zvjezdica. 

Prema dobnim skupinama, najveći broj noćenja bilježi se kod dobne skupine od 19 do 30 godina s udjelom od 20 posto u ukupnom broju noćenja,  a slijede ih gosti iz dobne skupine od 41 do 50 godina s udjelom od 19 posto, te od 31 do 40 godina s udjelom od 17%. 

”Opatija je u kolovozu ostvarila odličan turistički rezultat, a  već polovicom kolovoza premašen je ukupan prošlogodišnji turistički promet ne čemu treba čestitati svim turističkim djelatnicima u destinaciji. Veliki interes gostiju za Opatijom potvrđuje činjenicu da je Opatija prepoznata kao poželjna i sigurna destinacija, a imidž sigurne destinacije pruža nam odličan start i za rujan obzirom na  izvrsne najave i buking što daje optimizam za dobru posezonu. Opatija je ove godine definitivno potvrdila i svoj status najbolje gastro destinacije. Danima unaprijed rezervirani restorani kao i izražena  potražnja za smještajem visoke kategorije samo su dokaz se svima koji su uložili u kvalitetu isplatilo i  višestruko vratilo.  Posebno  veseli povratak kongresnih aktivnosti i održavanje  značajnih kongresa u rujnu. Od potvrđenih kongresa izdvojit ću tradicionalnu konferenciju MIPRO, 9. međunarodnu kineziološku konferenciju, hrvatsko-ruski psihijatrijski kongres, prvi hrvatski kongres prevencijske i sportske medicine Science4Health u organizaciji Thalassotherapije Opatija, u sklopu kojeg će se održati obaranje Guinnessovog rekorda u najdužem podvodnom hodu u jednom dahu, 13. hrvatski kongres o ginekološkoj endokrinologiji, humanoj reprodukciji i menopauzi zajedno, 6. kongres Hrvatskog društva kliničkih embriologa, kongres Hrvatskog zbora fizioterapeuta i konferenciju Hrvatskog asfalterskog društva.”

”Intenzivna promotivna kampanja koju Turistička zajednica grada Opatije provodi na društvenim mrežama i digitalnim kanalima, a koja je bila najintenzivnija tijekom lockdowna,  dala je odlične rezultate u prepoznatljivosti Opatije kao sigurne i atraktivne destinacije, a  svi opatijski turistički subjekti među prvima su prepoznali važnost i  značaj uspješnog projekta Ministarstva turizma i sporta i HTZ-a Safe stay in Croatia. S kampanjama nastavljamo, a posebno ističemo onu posvećenu Adventu za kojeg su pripreme već započele. Veliki uspjeh prošlogodišnjeg Adventa u Opatiji, koji je, da podsjetimo, prošao u znaku lockdowna, poticaj nam je za daljnji rad na blagdanskom uređenju Opatije. Vjerujemo da će upravo Najljepši  Advent uz more  privući brojne turiste u Opatiju”, izjavila je direktorica TZ grada opatija Suzi Petričić

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
108PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE