NaslovnicaINSPIRACIJADOBRE IDEJE"Oduvijek živimo u dvorcu"...

zadnje objave

“Oduvijek živimo u dvorcu” napokon na hrvatskom jeziku

Vorto Palabra donosi „Oduvijek živimo u dvorcu“, poznati klasik Shirley Jackson o osebujnoj djevojci Merricat i mračnoj tajni njezine obitelji

Netko je jednom rekao, ako je Edgar Allan Poe otac američkog horora i misterije, onda je Shirley Jackson svakako ponosna majka. Po prvi put ju možemo pronaći na hrvatskom jeziku. Nakladnička kuća Vorto Palabra s ponosom predstavlja remek-djelo američke književnosti 20. stoljeća, Oduvijek živimo u dvorcu, autorice Shirley Jackson.

Uvlačeći čitatelje duboko u labirint mračne neuroze, Oduvijek živimo u dvorcu (We Have Always Lived In The Castle) raskošno je jeziv roman o osebujnoj, izoliranoj i vrlo vjerojatno ubojitoj obitelji. Zadivljujuća je to i uznemirujuća priča u kojoj napetost raste sa svakom novom stranicom i vodi prema vrhuncu koji je istodobno neizbježan i šokantan.

U izvrsnom prijevodu Anje Majnarić, roman Oduvijek živimo u dvorcu dostupan je u bolje opremljenim knjižarama te na webshopu znanje.hr po cijeni od 99,00 kn.

VIŠE O NASLOVU ”ODUVIJEK ŽIVIMO U DVORCU”

Na kraju sela, u velebnoj kući nekoć otmjene obitelji Blackwood, Merricat živi sama s voljenom sestrom Constance i stricem Julianom krhkoga zdravlja. Oboružana je preciznim sustavom talismana kojima nastoji očuvati njihov delikatan i dragocjen način života. Jer otkad je Constance oslobođena optužbe za ubojstvo ostatka obitelji, svijet preživjele Blackwoodove ne ostavlja na miru. Neočekivani dolazak dotad im nepoznatog rođaka Charlesa narušava krhku ravnotežu u kući Blackwoodovih. Neprijateljski nastrojena sredina sve je neugodnija i nemilosrdnija.

O AUTORICI SHIRLEY JACKSON

Shirley Jackson rođena je u San Franciscu u Kaliforniji 1916. Kad joj je 1948. kratka priča pod naslovom Lutrija po prvi put objavljena u časopisu New Yorker, zgroženi su je čitatelji počeli zatrpavati zlobnom poštom; no ta je priča od toga vremena prerasla u jednu od najznamenitijih kratkih priča američke književnosti uopće. U spisateljskoj karijeri duljoj od dva desetljeća Shirley Jackson napisala je više od dvije stotine kratkih priča, a najpoznatija je po djelima u žanru horora i misterija. Oduvijek živimo u dvorcu smatra se njezinim remek-djelom. Uz mračne, iskričave romane, pisala je i u znamenitim časopisima objavljivala i blago fikcionalizirane članke. Pisala je o obiteljskom životu sa svoje četvero djece i suprugom, književnim kritičarem Stanleyjem Edgarom Hymanom. Njezina su djela inspiracija nekima od najvažnijih suvremenih pisaca horora i fantastike. Inspirirala je Richarda Mathesona, Stephena Kinga i Neila Gaimana. Shirley Jackson umrla je 1965.

Prijevod: Anja Majnarić, ISBN: 978-953-8230-78-3, Cijena: 99,00 kn

Volite čitati? Ovo bi vas moglo zanimati – Lori Gottlieb ispričala priče s terapije u knjizi „Možda da porazgovaraš s nekim“

Tekst: PR

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
108PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE