Odazovite se i vi! Akcija darivanja krvi u ZTC-u i prilika da pokažemo veliko srce!
O

Povodom Dana darivatelja krvi koji se obilježava u Hrvatskoj, u Zapadnom trgovačkom centru u Rijeci, 25.10., otvorena je izložba fotografija dobrovoljnih darivatelja krvi „Crvena tiramola“ koja je bila uvertira u sutrašnju inicijativu.

Crvena tiramola na nultoj etaži ZTC-a

Cilj  izložbe je da kupci i posjetitelji  trgovačkog centra zaista vide osobe iz stvarnog života koji su dobrovoljni darivatelji  krvi, ali i da se senzibilizira  javnost o ovoj vrlo osjetljivoj temi te u konačnosti potakne na darivanje krvi.

JEDNOM DOZOM KRVI MOGU SE SPASITI ČAK TRI ŽIVOTA.

Darovati krv znači darovati život, izložbom i svim aktivnostima  odaje se zahvalnost svim darivateljima s vjerom da će u tri županije broj darivatelja i porasti kako bi zalihe bili sigurne, stabilne i dostatne.

U namjeri da se promijeni alarmantna situacija sa zalihama krvi u Primorsko-goranskoj, Istarskoj i Ličko-senjskoj županiji uz organizaciju izložbe Crveni križ Rijeka, KBC Rijeka i ZTC organizirat će i dobrovoljno darivanje krvi u ZTC-u,  12.11. od 09:00-13:00 sati.

Našim partnerima čestitamo na prekrasnoj inicijativi i velikom zalaganju kako bi se senzibilizirala javnost te promijenila statistika, što u konačnici znači i spasili ljudski životi.

Na današnjoj press konferenciji u prostoru ZTC-a još smo jednom mogli čuti kako je bitno djelovati i raditi na edukaciji i osvješćivanju javnost jer jednom darivatelj – uvijek darivatelj, iako su svi darivatelji skromni i ne vole se isticati u javnosti, vole u svoj plemeniti krug primati nove članove jer.. par minuta za nečiji cijeli život.

Medije i sve prisutne pozdravili su ispred Uprave ZTC-a Loredana Maras i Josip Jurić, zahvalnost o postizanju ovog partnerstva iskazala je Predsjednica Gradskog Društva Crvenog Križa Kim Anić, a lijepe riječi za inicijativu koja je tek početak imao je i Predsjednik Savjeta darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa gospodin Ivo Vidotto.

Odvojite vrijeme i dobru volju, pokažimo se kao zajednica koja zajedno brine i reagira i podržimo plemenitu inicijativu riječkog ZTC-a, KBC-a i Crvenog križa.

Za jednu rijeku dobre energije bitna je svaka  kap. Vidimo se sutra!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci