ZTC

Godina je počela uistinu dobro za PIK Rijeka koji posjeduje tradiciju proizvodnje mlijeka, pekarskih proizvoda i tjestenine od 1947., te je i danas vodeća prehrambena industrija u Rijeci i jedina u Primorsko-goranskoj županiji koja prerađuje mlijeko i mliječne proizvode.

„Odabrale mame“ je prvo i jedinstveno istraživanje zadovoljstva majki s korištenim proizvodima i uslugama na hrvatskom tržištu, a Tonka proizvodi proglašeni su najboljim mliječnim  proizvodima u kategoriji  „grčki tip jogurta“ – Planinski jogurt  i u kategoriji „kefir jogurta“- Tonka kefir, i to među hrvatskim konkurentima.

Veliko je to priznanje rada i potvrda izvsnosti našeg riječkog prehrambenog branda, uostalom jer i poznato je da mame znaju najbolje i ne pristaju na kompromise.

PIK-ovi proizvodi dio su svakodnevice majke koju vam danas predstavljamo. Linda Lukežić, modna dizajnerica, uspješno spaja  modnu avanturu i majčinstvo, a dok je sin Vice (10 godina) u školi, Linda stvara nove kreacije koje krasi jedinstveni izričaj, kvaliteta i vrlo chic dizajn.

Linda Lukežić, modna dizajnerica – Lusso Couture

Linda nam priznaje da u svojoj majčinskoj ulozi posebno uživa, kao i u nekim trenucima kada dječak i majka stvaraju svoje uspomene.

„Mislim da me majčinstvo nije promjenilo samo me na neki način “nadogradilo”, stvorilo je u meni jedan novi neobjašnjivi osjećaj, kombinaciju bezuvjetne ljubavi i zaštite. Puno je omiljenih trenutaka, mogu u svakom danu pronaći neki. Nekad dovoljan je samo pogled, nekad zagrljaj, obožavam kad zajedno radimo kolače, pričamo priče, zajedno otkrivamo njemu nove još nepoznate stvari…“

Pričanje priča, zagrljaji, pogledi, to su ti trenuci koje majke upijaju i daju im energiju jer ipak toliko obaveza i izazova je pred njima svakoga dana. Ključ sretnog i ispunjenog života je balans, bez dobrog omjera obaveza, potreba, želja, uživanja teško je ostvariti ispunjenje, a za svaku majku bitni su i ti neki samo njezini trenuci..

„Taj balans je vrlo teško ostvarivati iz dana u dan, ali nekako uspijevam, jedan dan lakše jedan teže, ali ide! Treba dobro organizirati dan, a i suprug je uvijek tu, on je moja podrška u svakom trenutku. Mislim i da je to naše vrijeme samo za sebe jako bitno. Ja osobno na taj način punim baterije, na koji god način to vrijeme provedem, da li sama ili s prijateljicama, uvijek me to veseli!“

Linda je pronašla svoj recept koji jako dobro funkcionira, a priznala nam je i kako upravo PIK Rijeka dio dnevne rutine njezine obitelji već dugo, dugo vremena…

„Obožavam Tonka kefir, a Planinski jogurt sam tek nedavno otkrila i oduševila se! On je sad sastavni dio mog frižidera! Inače sam i veliki ljubitelj pašte (pašta na sto načina) posebno špageti! Omiljeni su mi kefir, mileram i od sada i planinski jogurt. Inače obožavam njihovu pitu od sira i marelice, a Vice obožava Tonkino svježe mlijeko i jogurt od banane! Jako mi je bitna kvaliteta, kako u svemu tako i u prehrani. Uvijek ako sam u mogućnosti kupujem hrvatsko, domaće, i vjerujem da su to najbolje i najkvalitetnije namirnice. PIK je oduvijek u našoj obitelji prisutan, još od kada sam ja bila mala, mama je uvijek birala PIK, a sada ga i ja biram za svoju obitelj.“

To je ta tradicija, s generacije na generaciju, utkana u djetinjstvo kao najljepše i najbezbrižnije životno doba.. Riječku smo dizajnericu zatekli u stvaranju novih kreacija koje će svojim novim vlasnicama donijeti neke nove trenutke i neke nove priče. Sjeća se i prve kreacije koju je izradila za jeadn izlazak i tada je shvatila da tako može uvijek, sama kreirati ono što želi nositi! Ipak, saznali smo Lindinu tajnu dobre produktivnosti, unatoč tome što obožava svoj posao i iglice, konci, metar i materijali su joj stalno u rukama zna koliko je bitan i kvalitetan predah.  Planinski jogurt i Tonka kefir nahranit će duh i tijelo, Lindi pomažu da prione na nove kreacije, a svima nama da prionemo na produktivnije na neke naše životne kreativne i posebne trenutke.

Tonka mliječni proizvodi prisutni su na tržištu od 1941. godine, oznaka je to tradicije i kvalitete, Tonka je danas dio brojnih obiteljskih trenutaka, trenutaka stvaranja, i lijepih modnih kreacije kao kod Linde  i obiteljskih trenutaka!

Mame su s punim povjerenjem odlučile, mame su odabrale, stvarajte zdrave navike koje utkane u vaše dane izgledaju poput najljepših couture kreacija, šarmantno, nezaboravno i nedoljivo!

Dobar tek!


Foto: Ivor Mažar

Pripremila: Stilueta

Kancelarija bar