Od sna do realizacije – Nikola Jurešić otkrio nam je sve o projektu Glam Factory
O

Zadnjih dana jedna je osoba osvojila pažnju javnosti. Pratilo se putem medija i društvenih mreža sve o otvorenju Glam Factory by Nikola Jurešić, nove beauty oaze u centru Rijeke. Znatiželjni i s puno pitanja i entuzijazma krenuli smo u Ulicu Frana Supila 10 spremni saznati tko je mladi poduzetnik čija je energija i kvaliteta u kratko vrijeme zaintrigiral svih, pa tako i nas!

Nikola Jurešić

Nakon godina u ugostiteljstvu Nikola je osjetio da je vrijeme za zaokret. Činilo se da će svoj poslovni put nastaviti u inozemstvu, no kako su se stvari zakomplicirale bio je to znak da treba ostati i nije ni slutio da život za njega priprema jedan skroz drugačiji put… U svom „novom domu“ dočekao nas je Nikola,  a nakon početnog oduševljenja prostorom jedva sam dočekala postaviti mu nekoliko pitanja!

Dragi Nikola, prije tjedan dana Glam Factory je otvorio svoja vrata, kako je prošlo otvorenje? Jesi li još uzbuđen i pod dobrim dojmom svega što si se događa?

Otvorenje je prošlo savršeno, sve je bilo točno onako kako sam htio, da možda i mogu nešto promijeniti, ne bih. Atmosfera je bila opuštena, glamurozna, vesela, s puno smijeha i rekao bi skoro kućna atmosfera. To je na kraju i moj cilj – da se moje klijentice osjećaju kao doma i s daškom glamura.

Jesam li jos uzbuđen i pod dojmom? Mislim da jesam, još je sve ovo u jednom oblaku emocija, mislim da nisam jos potpuno svjestan da sam ostvario svoj san, da je on sada postao moja stvarnost, a ne samo cilj.

 

Ovo sve što se događa rezultat je tvoje velike vjere u sebe, rada, ali podrške okoline, u razgovoru si mi nekoliko puta spomenuo roditelje i koliko su oni sebe dali u ovu priču. Koliko ti je bitna podrška obitelji i prijatelja?

Moja najveća podrška su moja obitelj i prijatelji. Zahvalan sam jer oko sebe imam ljude koji me dobro poznaju i podržavaju. To su osobe koje me razumiju, znaju kako i kada me usmjeriti  do onoga što želim i u meni potaknuti, motivirati i izvući ono najbolje. Oko samog salona moram zahvaliti svojim roditeljima koji su cijelim putem bili uz mene, svakodnevno skupa sa mnom sve pripremali i uređivali da bi na vrijeme otvorio vrata ove beauty oaze.

A sad se vratimo na početak priče, Nikola u beauty svijetu, kako je u biti sve počelo?

Ova priča je započela slučajno, kroz šalu. U jednom trenutku svog života sam razmisljao o odlasku u inozemstvo i sa prijateljicom pričao o tome što bi mogao raditi. Ona je kroz šalu rekla da bi dobro prošao vani radeći u beauty svijetu… Ipak vani je to potpuno drugačije, reklo bi se normalna pojava. Ideja mi se učinila zanimljiva i u jednom trenutku vise nije bila samo ideja, jednostavno sam krenuo u tom smjeru. Završio sam prvu edukaciju, iza nje su uslijedile i druge, tako je Nikola postao prva muška “teta noktarica”  u Rijeci. Moj prvobitni plan oko odlaska se zakomplicirao pa sam odlučio zaposliti se u kozmetičkom salonu… Tu je  krenula ova moja avantura koja se s vremenom samo širila, ja sam nastavljao s edukacijama i širenju znanja koje me dovelo danas ovdje gdje jesam.

U samo godinu dana od početnika do ekperta, koliko predanosti, strasti, želje i volje je bilo potrebno da preokreneš svoj svijet?

Ovo je teško pitanje, ali svi koji me znaju reći će isto, pa ću tako i ja vama pokušati to prenijeti na što bolji mogući način. Uglavnom ja sam osoba koja voli izazove i jako je tvrdoglava. Kada postavim cilj moj fokus je samo na tome, ulozim maksimalno energije i sebe u put prema cilju i dok ne dođem do njega – ne odustajem. Naravno, na tom putu do ostvarenja svog cilja nije bilo lako, ali sve se može kad se hoće, još ako uz to imate i prijatelje sa strpljenjem i velikom podrškom, put je puno lakši. U trenutcima kad mi je bilo najteže ja sam “dramio” maltretirao prijatelje i radio na tome da dođem do ovog što danas radim. Hvala im što su me trpili. Ako kažem da je bilo lako – lagao bih vas jer nije. Za svaki novi početak, san, cilj treba određeno vrijeme da dođe na svoje. Tako su se moj rad, trud i upornost isplatili i danas sjedimo ovdje u mojoj ideji i snu koji su postali realnost I življenje tog sna.

Predivno rečeno Nikola, a sad kratko i jasno pitanje – može li svaka žena imati lijepe i savršene nokte?

Naravno da svaka žena može imati lijepe, savršene nokte. Ne možemo nekada ići protiv majke prirode i nekih anomalija, ali uz konzultaciju i razgovor sa svojim klijenticama dolazimo do najboljeg rješenja i da naravno bude na obostrano zadovoljstvo. Kao što sam već rekao volim izazove, pa ako i imamo situaciju koja nije baš jednostavna, dat ću sve od sebe da ipak dođemo do ostvarenja želja. Važno mi je da moje klijentice odu doma sretne i zadovoljne, da njihova ideja bude ostvarena.

Pristupam im onako kako volim da se odnose i prema meni kada sam klijent. Želim najbolji tretman, uslugu i da doma odem sretan i opušten.

Radiš s brandom Crystal Nails koji je doista vrlo ozbiljan, kvalitetan i na jednoj iznimnoj razini. Kako je došlo do suradnje, planiraš li u Rijeci održavati i edukacije?

Redovno odlazim na prezentacije i pratim novitete koji dolaze na tržište. Tako sam bio i na prezentaciji za jesen/zimu s ciljem da upotpunim nadolazeći period s novitetima. Nakon toga sam imao priliku razgovarati s predstavnicima branda za Hrvatsku. Oni su mi ponudili opciju da budem njihov predstavnik za PGŽ, kako već znate da volim izazove prihvatio sam njihovu ponudu i polako uz posao ugradnje/nadogradnje noktiju i ostalih usluga održavat ću i edukacije. Vise o tome moći ćete pratiti na mojim službenim stranicama.

U svojoj beauty oazi imate i uslugu ugradnje i nadopune trepavica, a noviteti Riječanke i Riječane čekaju već od rujna, što nam sve pripremate?

Neka za sada to ostane moja mala tajna. Sve ćete saznati na vrijeme.

Primijetila sam kod tebe i jednu notu duhovnosti, nije tajna da to jako volim i prakticiram u svome radu – intuicija, fokus, jasna vizija, energija… Vjeruješ li u onu – Kako zračiš tako i privlačiš? Čini mi se da si ti ti jako lijepe stvari privukao. ?

Da, dobro si primijetila postoji jedna doza duhovnosti. Vjerujem u onu da kako zračiš tako privlačiš. Ali isto tako da treba slušati sebe i kad nađeš ono što te ispunjava i čini sretnim staviti fokus na to i usmjeriti svoju energiju prema tome bez obzira što vam drugi govorili. Ako vjeruješ u sebe i svoj cilj, sve se nekako posloži. Naravno dobitna kombinacija je ako uz to imate i ljude koje vas bodre, podržavaju, vjeruju u vas i vaš san. Ja sam to imao i hvala svima koji su bili uz mene na tom putu.

Moja vizija je postala stvarnost, tako da bih se složio s tobom i veselim se svemu što tek dolazi.

Cijeli Stiluetin tim želi ti puno sreće u radu, a pitanje za kraj je.. kakav je osjećaj usuditi se slijediti svoju viziju i živjeti svoj san?

Mogao bi biti malo nepristojan, to mi prvo dolazi. Ali, probat ću to opisati ovako –  osjećaj je  neopisiv, sanjali ste ovo,  a sada se nalazite u tome. Kralj ste svog svemira i ushićeno jedva čekate nove avanture. Kao kada dijete otvara Kinder jaje, ona sreća i uzbuđenje kada čekate koje iznenađenje vas čeka unutra!

Hvala ti Nikola, želimo ti još jednom da te ovaj osjećaj prati svakoga dana i da nam se uskoro javiš s novitetima koje ćemo rado otkivati našim čitateljicama i čitateljima! Bravo!

Foto: Ivor Mažar

Pripremila: Marija Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci