Od prekrasnog cvijeća, začinskog bilja do opreme, sve smo pronašli u Vrtnom centru Viškovo
O

VRTNI CENTAR VIŠKOVO jedna je od najdražih nam adresa ovoga proljeća. Bogat asortiman, ljubazan i educiran tim, topla atmosfera, na adresi Vozišće 59/C pronašli smo oazu koju preporučamo jer smo se i sami uvjerili u kvalitetu usluge i ponude. Sve što vam treba za vrt, ali i puno više!

Što sve u svojoj ponudi ima Vrtni centar Viškovo?

Vrtni centar Viškovo posluje od 1994. godine, sa svojom standardnom ponudom peradi i stočne hrane, hrane i opreme za kućne ljubimce, sjemena i sadnog materijala te kompletnom ponudom poljoapoteke.  Nudi veliki izbor sobnog bilja i ukrasnih vaza za vanjski i unutarnji prostor te ukrasnog bilja i cvijeća iz rasadnika, maslina, palmi..  U ponudi su također razne vrste supstrata, gnojiva, ukrasnih kamenčića i kamenih oblutaka, dekorativne kore, trava u roli i umjetnih trava,  vrtnih alata te sustava za navodnjavanje. Sve za vrt i uređenje vrta. Moramo napomenuti i kompletan asortiman Stihl i Bosch uređaja, za koje smo ovlašteni servis.

Ovoga puta osvojilo nas je cvijeće i sve ove krasne biljke!  Je li javnost posljednjih mjeseci osvještenija po pitanju sadnje i uređena vrtova i balkona?

Naravno, ova situacija nas je dovela do razmišljanja o sadnji, uzgoju vlastitog povrća, bilo iz sjemena ili iz presadnica, ali i do uređenja okućnica, vrtova i balkona. Ljudi su se napokon mogli posvetiti prostoru u kojem žive i stvoriti svoju oazu. Svakako veća je potražnja bila za bio sjemenjem i organskim gnojivima.

Što nam predlažete iz asortimana, koje cvijeće je idealno za sadnju u ovom razdoblju?

Najčešće traženo cvijeće za sadnju u proljeće bilo bi balkonsko cvijeće koje svake godine koristimo kako bi upotpunili naše postojeće vrtove, uredili balkone i unijeli malo boje i svježine. Najpoznatije su nam razne vrste pelargonija, od onih padajućih pa do stojećih, zatim surfinije i petunije. Za uređenje gredica koriste se najčešće begonije, tagetesi i razne vodenice.
U ponudi imamo široku paletu boja raznog cvijeća od jednostavne i profinjene bijele pa do ostalih plavkastih i ružičastih boja. Takvo cvijeće cvate cijelo ljeto sve do kasne jeseni. Moramo napomenuti da se i razne trajnice i ukrasno bilje mogu saditi kroz cijelu godinu ako su sadnice u vazama, odnosno ukorijenjene, a upravo te biljke čine temelj svakog vrta u kojem boravimo cijelu godinu.

A začinsko bilje?

Začinsko bilje je neizostavno u ponudi hotela ili restorana, ali i na prozorima naših kuhinja. Najčešći su naravno, uvijek traženi, bosiljak, peršin, razno začinsko bilje poput kopra, korijandera, kiselica, vlasca, origana i timijana, a neizbježna je metvica kao glavni sastojak raznih ljetnih koktela.


Moramo pitati, radite i s privatnim osobama i poslovnim subjektima?

Svi su nam dobrodošli. Tvrtka se bazira na maloprodaji, no već dugi niz godina jako dobro surađujemo i s poslovnim subjektima kao što su hoteli, restorani, privatni iznajmljivači, kafići, ali i komunalna društva te tvrtke za uređenje okućnica i javnih površina. Tu smo i spremni smo za suradnju.

Uz malo zemlje, malo vode, je li na kraju i ljubav taj bitan sastojak dok čekamo da nam prostore uljepšaju pupoljci i na kraju cvjetovi?

Istina je, kao za sve u životu, ljubav je bitan sastojak i za biljke. Što više ljubavi i pažnje im posvećujemo, to će one ljepše bujati i bolje se razvijati. Pod ljubav mislimo na brigu, zalijevanje pa tako i veselje kada vidimo taj jedan pup da se stvara. Ukoliko biljku svaki dan malo ”obiđete” prije ćete primijetiti eventualne probleme i neodgovarajuće uvjete. Svakako osluškujte njene potrebe i bit ćete zadovoljni. Baš kao što smi zadovoljni ovom pričom, Vrtni centar Viškovo vas, osim na svojoj fizičkoj adresi, čeka i na SLUŽBENOJ FACEBOOKINSTAGRAM STRANICI. 

VIDEO PRILOG IZ VRTNOG CENTRA VIŠKOVO:

Nikolina i Anabella provele su nas kroz Vrtni centar Viškovo

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci