O modi i modnoj sceni, 100% iskreno dizajnerica Antonela Gregorović
O

Nova godina, nove odluke, novi planovi, nove avanture. Svi mi koristimo ove nove početke za sabiranje dojmove i potiho ili glasno isticanje želja, a da se trud, rad, strpljenje i dosljednost itekako isplate potvrđuje primjer istarske dizajnerice Antonele Gregorović (Showroom Antonela) koja je sa puno strana svijeta ovih dana dobila pozive, a pozivima dobila je i najveću potvrdu da je njezin rad viđen i zapažen!

Antonela, što se to događa? Zadnja kolekcija ne stišava se mjesecima, a pozivi stižu i stižu, kako se osjećaš?

Mislim da dobiti poziv nije toliko teško, budimo realni sve je to biznis i što je više dizajnera, više je novaca za organizatora. Otići na neku reviju, napraviti dobru kolekciju koja će ostaviti traga, to je već malo teže. To sam ja dokazala sa svojom posljednjom kolekcijom “Decade of Love” koja je obilježila prošlu godinu. U tu je kolekciju uloženo jako puno truda, rada i znanja a to je na kraju i nagrađeno.

Moji su osjećaji trenutno kontrast sreće i nervoze, svaki te poziv obraduje ali kad odlučiš iskoračiti, uložiti jako puno, onda ti je to veliki stres. Od svih poziva ja sam odabrala Paris, smatram da mojim stilom stvaranja, moje haljine tamo pripadaju.

Nedavno si imala jedan emotivan FB status, dotakla si se modna scene u Hrvatskoj… unatoč tome što ti put nije bio lagan, jesi li sada sretna i zahvalna tu gdje jesi? S lijepim stepenicama iza sebe i sigurno jako zanimljivim putem ispred sebe?

Ja često pišem i  brišem, onaj tekst koji me dodirne taj većinom ide u javnost, tada znam da cu prenijet emociju. Ukoliko ljudima ne daš neki osjećaj da li to bilo emotivno, zabavno  ili kako već, onda bolje da im ne daješ ništa.

Ja nikad nisam u potpunosti zadovoljna ni kolekcijom ni mjestom na kojem sam trenutno. U trenutku kad budem zadovoljna mislim da neće biti mjesta za napredak i za želju da svaku kolekciju napravim boljom. Trenutno sam na mjestu punom boljem nego što sam bila i rekla bi, ostvarujem si neki san kojemu se prije par godina nisam nadala da je moguć.

Što me sve čeka ne znam, niti u životu radim planove, sve mora doći spontano i u pravo vrijeme a meni je jedini cilj, da sam sretna dok to radim.

Mi svi vidimo sjajnu sliku hrvatske dizajnerske scene. Izrađujete prekrasne kreacije, priređujete lijepe revije, sudjelujete u svakakvim projektima. Kakva je realnost, razlikuje li se puno od te slike?

Realnost je sasvim druga priča, pogotovo mi mali dizajneri. Svaka kolekcija, svaka revija, svaki projekt košta, mi nismo plačeni da bi sudjelovali, već mi većinom sami sve financiramo. Ja bi rekla da se toliko emotivno iscrpim u stvaranju, svemu što neki projekt zahtijeva od tebe da se u trenutku kad bi trebao slaviti nemaš snage. Naš je posao od direktora do cistačice, u svim segmentima nastajanja i stvaranja jedne kolekcije. Ukoliko  to želiš dobro odraditi onda je to jako naporno.

Ja sam osoba koja je “štreberica” u poslu, nikad nebi pokupila haljine iz butika i otišla na reviju bez da ta kolekcija ima neki smisao. Smatram da je način na koji se predstavljaš, odraz tebe i tvog odnosa prema poslu. U javnosti se vide tih 5-10 trenutaka, godina ima 365 dana a da bi došao do tih trenutaka blještavila, treba jako puno rada.

Koje svoje osobine bi izdvojila kao ključ svog uspjeha i zašto?

Najteže je opisat sam sebe, mislim da sam uporna, hrabra, kreativna, skromna…

Kad nešto zamislim moram to odraditi, volim izazove i nekad se sama sebi čudim na hrabrosti i snazi koju dam u neki projekt. Kreativnost se vidi u mojim kreacijama.

U cijeloj toj ludosti, ostat jednostavan, skroman i svoj, smatram svojim najvećim uspjehom.

Postoji li neki trenutak u karijeri koji sada s odmakom prepoznaješ kao iznimno bitan za tvoj osobni i profesionalni rast?

Svaka je stepenica mog puta , pa i ona najmanja bila potrebna kako bi ja sada bila tu gdje jesam. Sa svakim sam projektom odrasla na neki način. Mozda ti neka revija ili neki projekt neće donijeti trenutni rezultat koji si očekivao ali sa vremenom će se pokazati da si to u životu trebao proći. Smatram da je osvajanje nagrade na Serbia Fashion Weeku jedan od ključnih trenutaka za sve što se dešava u ovom periodu.

Što si sve priželjkuješ u novoj godini?

Poziv za Paris sam očekivala, mislim da je to bio normalan slijed nakon SFW, ali nisam mislila da cu biti toliko luda da prihvatim i odem ostvariti san.

Trenutno mi je najbitnije da stignem napraviti odličnu kolekciju, a što će mi to donijeti nikad se ne zna, poslovno možda svašta a možda ništa. Samo mogu reći ostvarila sam si najveći san, nakon ovog mogu i u penziju 🙂

Priželjkujem da više radim ono što volim, a manje ono što moram.

Ostatak godine nek protekne kao i sve moje prijašnje, da me klijenti i dalje podržavaju, kupuju, nose, naručuju jer da nema njih ja nebi mogla otići u Paris.

Bila je ovo Antonela 100% iskreno! 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci