13.8 C
Rijeka
Srijeda, 27 listopada, 2021

Jesen na noktima u izvedbi Snježane Ivetac, naša beauty inspiracija iz Istre

Umjetni nokti popularni su među ženskim spolom već duži niz godina. Neprekidno se pojavljuju nove tehnike, metode, novi trendovi.. Činjenica jest da sve što...

Novo! Xiaomi predstavlja pametne naočale Xiaomi Smart Glasses

Globalni tehnološki lider Xiaomi danas je predstavio pametne naočale Xiaomi Smart Glasses – potpuno nov, pametni nosivi uređaj. Pametne naočale Xiaomi Smart Glasses mogu kombinirati sustav za prikaz slike i senzore u suptilan, običan dizajn naočala putem tehnologije optičkog valovoda MicroLED. Uz masu od svega 51 g, naočale Xiaomi Smart Glasses mogu prikazati poruke i obavijesti, pozivati kontakte, pratiti navigaciju, fotografirati i prevoditi tekst pred vašim očima.

Xiaomi Smart Glasses inženjerski su pogled u naprednu budućnost.

Napredna tehnologija optičkog valovoda MicroLED – budućnost je pred vašim očima

Kako bi se uređaj prilagodio obliku standardnih naočala, morali su se prevladati suptilni izazovi prikaza slike i rasporedu unutarnjih komponenti. Xiaomi pametne naočale usvajaju tehnologiju MicroLED kako bi se smanjio dizajnerski prostor potreban za strukturno projektiranje, ali i ukupna masa uređaja. 

Kako bi se sustav za prikaz slike bez problema uklopio u okvir, izbor je nedvojbeno pao na MicroLED. Kao i kod tehnologije OLED, pikseli MicroLED-a pojedinačno su osvijetljeni – a njegovo svojstvo emitiranja omogućuje svjetliji zaslon s istovremeno dubljim crnim nijansama crne. No, MicroLED ima veću gustoću piksela i dulji vijek trajanja, a ima i jednostavniju strukturu, što omogućuje kompaktniji zaslon i njegovu lakšu integraciju u okvir.

Xiaomi Smart Glasses imaju čip zaslona dimenzija svega 2,4 x 2,02 mm. Pod mikroskopom, zaslon je tek veličine zrna riže, s pojedinačnim pikselima veličine 4 μm, što omogućuje savršeno postavljanje ekrana u okvir naočala. Kako bismo omogućili da dovoljna količina svjetlosti prođe kroz složene optičke strukture prije no što dođe do oka, čak i pri snažnom, izravnom sunčevom svjetlu, odlučili smo se za ugradnju izrazito učinkovitog rješenja jednobojnog zaslona, koje može doseći vršnu svjetlinu od 2 milijuna nita.

 

Usvajanjem tehnologije optičkog valovoda, koja lomi svjetlo na 180°, zaslon MicroLED precizno prenosi svjetlosne zrake do ljudskog oka kroz mikroskopsku rešetkastu strukturu leće optičkog valovoda.

Struktura rešetke utisnuta na unutarnju površinu leće omogućuje lom svjetlosti na poseban način, usmjeravajući je sigurno u ljudsko oko. Proces refrakcije uključuje i odbijanje svjetlosnih zraka nebrojeno puta, omogućujući ljudskom oku da vidi cjelovitu sliku te uvelike povećava upotrebljivost tijekom nošenja. Sve to izvedeno je unutar jedne leće, umjesto korištenja složenih sustava višestrukih leća, zrcala ili poluzrcala, kao kod nekih sličnih proizvoda. Tehnologija optičkog valovoda značajno smanjuje dimenzije i masu uređaja, pa stoga omogućuje pametnim naočalama da se uvelike približe dimenzijama tradicionalnih naočala.

Nisu “sekundarni zaslon pametnog telefona”, već neovisni pametni nosivi uređaj

Xiaomi Smart Glasses sastoje se od ukupno 497 komponenti, uključujući i minijaturne senzore i komunikacijske module, pa se ne radi tek o „drugom zaslonu“ vašeg pametnog telefona, već novom pametnom terminalu s neovisnim operativnim mogućnostima. Uz osnovne obavijesti, prikaz poziva i slično, uređaj može samostalno izvoditi operacije kao što su navigacija, fotografiranje, teleprompter te prijevod teksta i prijenos fotografija u stvarnom vremenu. Obzirom na upotrebu, implementirana je i ključna logika interakcije kako bi se umanjili prekidi u nezgodno vrijeme i pravovremeno prikazale važne informacije.

Moramo izgraditi logiku interakcije koja “ne ometa uobičajenu uporabu, ali na vrijeme prikazuje ključne informacije”. Nakon mnogih dubljih rasprava, potvrđeno je nekoliko ključnih scenarija, uključujući “Ključne obavijesti”, “Telefonski poziv”, “Navigaciju” i “Prijenos fotografija”, uz XiaoAi AI Assistant kao primarnu metodu interakcije. Na taj način, Xiaomi Smart Glasses mogu “prikazati najvažnije informacije u pravom trenutku”.

Uz “Obavijesti” kao primjer, jasno je da je neprikladno prikazivati sve push obavijesti s vašeg pametnog telefona pred vašim očima. Stoga Xiaomi Smart Glasses odabiru i prikazuju najvažnije poruke, kao što su alarmi smart home sustava, hitne informacije iz uredskih aplikacija, poruke važnih kontakata i sl., kako bi se izbjeglo pretjerano uznemiravanje korisnika.

“Telefonski poziv” najprirodniji je scenarij korištenja pametnih naočala i uz njega ćete moći vidjeti broj druge strane kada vas nazove. Koristeći ugrađeni mikrofon s dvostrukim snopom i zvučnik, obje strane mogu se jasno čuti.

“Navigacija” je vrlo korisna u scenarijima vožnje automobilom ili biciklom. Xiaomi Smart Glasses mogu predstaviti ceste i karte ispred vas u stvarnom vremenu, pa možete držati pogled na cesti sigurno i prikladno.

Kamera rezolucije 5 MP s prednje strane naočala može snimati fotografije i prevoditi tekstove unutar njih, što je vrlo prikladno za putovanja. Koristeći ugrađeni mikrofon i vlastiti algoritam za prevođenje, Xiaomi Smart Glasses mogu prenositi zvuk u tekstualni oblik s prijevodima u stvarnom vremenu. Indikatorska lampica pored kamere svijetlit će dok je kamera u upotrebi kako bi označila da snimanje u tijeku.

Kako bi se postigla ovako visoka razina funkcionalnosti, naočale su opremljene četverojezgrenim ARM procesorom, baterijom, touchpadom, Wi-Fi/Bluetooth modulima, operativnim sustavom Android i drugim. Čak i uz sve ove značajke, masa uređaja je svega 51 g. Sve to omogućuje pametnim naočalama Xiaomi Smart Glasses da zadrže oblik tradicionalnih naočala, a istovremeno funkcijama i značajkama nadmaše sve ostale postojeće pametne naočale.

Rečeno je: “Svaka dovoljno napredna tehnologija ne može se razlikovati od magije.” Xiaomi Smart Glasses koriste inženjerski način razmišljanja kako bi stvorila nove horizonte i poglede na tehnologiju.

O kompaniji Xiaomi

Xiaomi Corporation osnovan je u travnju 2010. i uvršten na Hong Kong Stock Exchange 9. srpnja 2018. (1810.HK). Xiaomi je kompanija za potrošačku elektroniku i proizvodnju pametnih uređaja s pametnim telefonima i pametnim hardverom povezanim IoT platformom.

Xiaomi kontinuirano slijedi inovacije, visokokvalitetno korisničko iskustvo i operativnu učinkovitost. Kompanija neumorno gradi nevjerojatne proizvode po pristupačnim cijenama kako bi svima u svijetu omogućila da uživaju u boljem standardu putem inovativnih tehnologija.

Xiaomi je jedna od vodećih svjetskih kompanija za proizvodnju pametnih telefona. Tržišni udio tvrtke u isporukama pametnih telefona u drugom tromjesečju 2021. svrstava Xiaomi na drugo mjesto u svijetu. Tvrtka je također uspostavila vodeću svjetsku potrošačku platformu AIoT (AI+IoT), sa 374,5 milijuna pametnih uređaja povezanih na svoju platformu (isključivši pametne telefone i prijenosna računala) od 30. lipnja 2021. Xiaomi proizvodi prisutni su u više od 100 zemalja i regija širom svijeta. U kolovozu 2021. tvrtka se po treći put našla na listi Fortune Global 500, na 338. mjestu, što je 84 mjesta više u odnosu na 2020.

Xiaomi je sastavni dio indeksa Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index i Hang Seng China 50 Index.

Za više informacija o Xiaomi Corporation, postjetite https://blog.mi.com/en/

ZADNJE OBJAVE

S ananasom u borbu protiv celulita, saznali smo više o novom proizvodu na tržištu!

Za bromelin možda i niste čuli, ali kada čujete njegove benefite za vaš organizam, vjerujemo da ćete ga zavoljeti. Bromelin je enzim koji se...

Men’s corner: dizajner Sandro Užila od svih projekata ističe riječki NOSH kao najdraži

Istrijan s talijanskom diplomom tek je navršio 30 godina, a već se može pohvaliti impresivnom listom klijenata Sandro Užila jedan je od najtalentiranijih mladih dizajnera, dolazi iz Pule,...

PRATITE NAS...

22,125ObožavateljiLajkaj
7,910SljedbeniciSlijedi
20PretplatniciPretplatiti

NE PROPUSTITE

Imaju li Riječanke stila i čiji stil posebno voli otkriva najpoznatija riječka modna blogerica Ester Gallo

Ester Gallo (1962.) radi kao tajnica predstojnika Klinike za dentalnu medicinu u KBC - Rijeka. Njena velika strast je moda, te je ona danas...

Stilueta intervju: Tihana Stanić o odgovornom i kolegijalnom ponašanju u #ostanidoma okolnostima

Naša je današanja gošća Tihana Stanić, poduzetnica, vlasnica „Beauty Box studio ljepote“ koja se poput svih nas pronašla u novoj, izazovnoj situaciji. Nedavno je...

Riječka vizažistica Iva Berišić otkriva kako se našminkati u petnaest minuta!

Kako se našminkati u 15 minuta? Pitanje je koje često sebi postavimo kada negdje žurimo. Dovoljno je znati samo par malih trikova zbog kojih...