Novo mjesto za ćakule uz fine zalogaje: Konoba Ćakula!
N

“Misli globalno, jedi lokalno” slogan je novootvorene Konobe Ćakula u Rijeci koja se nalazi na adresi Pod Voltun 15. Već znate da mi kao ljubitelji izvrsne hrane smo odmah vidjeli potencijal i jednostavno morali saznati više, a ono što smo pronašli nas je oduševilo, jer u Ćakuli sve je pažljivo birano – od ugodnog interijera do ukusnih zalogaja.

Prvenstveno moramo naglasiti kako su njihovi kuhari maštoviti i profesionalni te uvijek imaju ambicije smisliti i kombinirati nešto novo za vas i vaše nepce, a sukladno time svaki dan se odlazi na tržnicu gdje se biraju svježe namirnice koje će se taj dan pripremati.

U svojoj ponudi osim raznih vrsta doručka i marendi na bazi starih recepata bakine kuhinje gdje će biti posluženi svježi lokalni proizvodi, od popodneva do večeri nude se i razni specijaliteti s roštilja na hrvatski način.

Još jedna novost i značajka koja ih razlikuje od ostalih pored ukusnih specijaliteta je i posluživanje burgera za odrasle uz umake s tequilom, bourbonom i votkom. Konoba Ćakula prvi je ugostiteljski objekt u Hrvatskoj koji nudi i Torpedo burger.

Kako se nalaze na Kvarneru i u primorskom okruženju, drže se lokalnih tradicija te se zbog toga petkom obavezno poslužuje svježa plava riba.

Njihova misao vodilja je svakako da se istaknu i budu drugačiji i zato je njihova gastro ponuda jedinstvena i u kombinaciji globalnog i lokalnog zbog čega je i nastao njihov slogan kojim ćemo i završiti, barem za sada ovu priču. “Misli globalno, jedi lokalno!”

Više o Konobi Ćakula kao i o njihovoj ponudi možete saznati na konobacakula.hr.


Facebook: Konoba Ćakula

Instagram: @konoba.cakula


Foto: Ivor Mažar

Pripremila: Stilueta

 

 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci