Zanimljiva šetnja, sadržaj za klince, posebna ponuda ugostitelja… Listopad u Novom Vinodolskom!
Z

Listopad nam je već pokazao svu raskoš jeseni, promjenjivih temperatura i vremena kao stvorenog za boravak na otvorenom i u prirodi. Novi Vinodolski je grad koji upravo zbog svoje raznolikosti živi cijelu godinu, a njegovo zaleđe sada, kada ljudi imaju više vremena za prošetati i opustiti se, dolazi do izražaja.

Posjetiti Novi Vinodolski, upoznajte zaleđe

Na tom tragu Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski u suradnji s Planinarskim društvom „Strilež“ i Lovačkim društvom „Gradina“ u subotu 22. listopada u 10:00 sati organizira šetnju pod nazivom „Upoznajmo naš zavičaj!“. Predsjednica društva, gđa Tanja Malovoz bit će vodičkinja ove ugodne šetnje zaleđem, točnije Krmpotama. Šetat će se od Lovačkog doma u Krmpotama do Nebeskih labirinata i Staklene kapelice (selo Omar) također u Krmpotama.

Okupljanje i polazak su predviđeni u 9:30 sati u novljanskoj luci na novom parkingu te se do lovačkog doma u Krmpotama ide osobnim automobilima gdje će sve polaznike dočekati piće dobrodošlice. Lovački dom Krmpote ujedno je i polazišna točka ove šetnje, a polaznike se poziva da obuku čvrstu obuću i po želji uzmu štapove za planiranje te nešto tekućine. Planirana ruta će trajati otprilike 2,5 sata, a prijave se primaju do četvrtka, 20. listopada na mail info@tz-novi-vinodolski.hr zbog evidencije odnosno broja šetača. U slučaju lošeg vremena, šetnja se otkazuje.

Radionica za najmlađe

Ovaj vikend će, osim šetnje zaleđem, biti zanimljiv i za  najmlađe. U nedjelju, 23. listopada će se od 10:00 sati održati likovna radionica „Jesenske radosti“ koju će voditi animatorica Katarina Stojević. Na radionicu su dobrodošli predškolci i učenici nižih razreda osnovne škole, ali i vrtićarci u pratnji svojih roditelja. Radionica će se održati na terasi Doma kulture, a u slučaju lošeg vremena u Domu kulture. Sve materijale će osigurati Turistička zajednica, a prijave nisu obavezne. Trajanje radionice je otprilike 2 sata, a bit će tu crtanja, bojanja i kreative u kojoj će uživati sva djeca.

Pripreme za novu sezonu

Ova veoma uspješna sezona je privedena kraju, a već sada je pravo vrijeme za što bolje se pripremiti za iduću i sve izazove koje ona nosi sa sobom. U tom tonu bit će održana i edukacija za iznajmljivače, ali naravno i za sve ostale zainteresirane pod nazivom „Kako poboljšati booking preko online kanala“. Osim samog bookinga, predavačica Ana Klancir, iz obrta za poduku i usluge „Epic Advice“ dotaknut će se i digitalnog marketinga odnosno povezanih tema, a bit će naravno na raspolaganju i za sva pitanja. Predviđeno vrijeme trajanje radionice je otprilike 2 sata. Edukacija je osim iznajmljivačima, namijenjena i turističkim agencijama, vlasnicama i menadžerima manjih hotela i smještajnih objekata te mikro, malim i srednjim poduzetnicima koji vode prodaju smještajnih kapaciteta. Edukacija će se održati u Domu kulture, 26. listopada u 17:00 sati.

Posebna ponuda ugostitelja

Naši ugostitelji, oni koji su veoma važna karika za kreiranje ponude na destinaciji, svojim će gastro užitcima upotpuniti listopad pa ćete tako po posebnim cijenama od 15. do 30. listopada moći uživati u gastro delicijama restorana: Admiral (Marina Novi), Antika, Nava, Navigare i Studec. Okusi i boje jeseni na tanjuru, predivan ambijent i dobra kapljica vina, je li potrebno više za guštanje u jeseni?

Vlatko Štampar u gostima

Ovaj listopad ćemo ispratiti smijehom i tako veseli i pozitivni ući u studeni uz stand up komediju Vlatka Štampara u organizaciji Centra za kulturu Novi Vinodolski. Jedan od najboljih hrvatskih stand up komičara koji uvijek rasprodaje dvorane danima prije nastupa izvest će stand up pod nazivom „Bolja polovica“ u Domu kulture u Novom Vinodolskom, u subotu 29. listopada u 20:00 sati. Karte  su u prodaji u TZG Novi Vinodolski i u Matici umirovljenika Grada Novi Vinodolski, a neke od tema komedije bit će Dobro ili zlo? Materijalno ili duhovno? Show o lažnim insta-fasadama, iskrivljenim vrijednostima, tajnama, iskrenosti, sramu i ljubomori. I zašto je toliko prokleto teško ne buljiti u nudista?

Vjerujemo da razloga za dolazak u Novi Vinodolskog ovog listopada ne nedostaje! Vidimo se!

Za više informacija kliknite na TZ Novi Vinodolski.

Tekst, foto: PR

Prethodni tekst – NEDJELJU REZERVIRAJTE ZA NOVLJANSKE GUŠTE I ZA NOVI VINODOLSKI!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci