Novi roman dvojca Larí Marí: Naličje spoznaje
N

„Naličje spoznaje“ duboka je i intrigantna potraga za ljubavi koja oslobađa duše. Glasoviti i nagrađivani književni dvojac Larí Marí donosi nam novi, intrigantni i duboki psihološki roman „Naličje spoznaje“. Nakon njihovih velikih uspješnica: „Bez ljubavi i mržnje“, „Zlatni Mjesec“, „Armati“ i „Bremenita šutnja“, ovaj fantastičan roman spoj je lijepe književnosti, duboke psihoanalize, duhovnosti i filozofije, koji uvodi čitatelja u najdublje duševne tajne.

Život te napadne naglo bez da najavi svoj burni dolazak… Vrijeme. Ta tekuća dimenzija beskraja. Početka uronjenog u veliki prasak, biblijske polemike i ljudske izračune. U svom tom  postojanju postoji naše vrijeme. Naše protjecanje. Postojanje. Život je šala. Jedna velika šala. Našali se s nama kad odabiremo životne uloge koje nam ne stoje. Uzmemo li ih prerano tjeraju nas na odgovornost koja nam je u  tom trenutku suviše teška, neshvatljiva. Želio bi nam  dodijeliti sreću, ali mi uporno odabiremo tugu. Je li  ona posljedica naših krivih uvjerenja i loših izbora ili  se tuga sama prikrade i zalijepi za naša pleća?

Volim život, ali on sa mnom zbija šale. Smije mi se.  Poigrava se. Dovodi me u nezavidne situacije. Napadne naglo, a da ne najavi svoj burni dolazak. Pratim njegovu igru. Pokušavam ga preduhitriti. Izbjeći smijeh koji u sebi  skriva patnju ili se odvažiti na patnju očekujući sreću koja  izviruje iz njene srži. On likuje i uvijek pobjeđuje. A kad dokučimo da život ima i naličje otvara nam vrata slobode.

Je li život magija? Varka u tri čina? Ili se iza svega krije četverolisna djetelina?

Književni dvojac Larí Marí (Larissa Kunić i Marieta Kola) dobitnice su nagrade Kiklop i autorice čiji su književni hitovi „Bez ljubavi i mržnje“, „Zlatni Mjesec“, „Armati“ i „Bremenita šutnja“ uvršteni u stalni postav Britanske kraljevske knjižnice.

Začetnice su novog književnog pravca nazvanog Proza koja liječi. Da njihova proza liječi, nadahnjuje i osvješćuje dokazuju tisuće rasprodanih primjeraka njihovih književnih hitova koji su uvijek na vrhu lista najboljih i najčitanijih romana.

Vlasnice su opatijske ordinacije Entera Clinic u kojoj već 25 godina, pomažući mnogim klijentima, skupljaju književna nadahnuća i stvaraju Prozu koja liječi koja je produžena ruka njihovog savjetodavnog djelovanja.

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci