Stilueta blagdanski vodič: knjiga je uvijek dobra ideja
S

Ako ne znate što pokloniti, ali znate da želite pokloniti nešto posebno, knjiga je tada odličan izbor. Ove smo se godine nekako svi više okretali k sebi, na vidjelo su izašle sve naše strasti, svi naši hobiji i sve ono što je čekalo svoj red i malo našeg vremena. Tako su se neki vratili i čitanju – ljubavi koja je uvijek bila možda čak i ne na drugom mjestu, nego negdje na dnu liste. Upravo zato, knjiga će takvim knjigoljupcima biti odličan poklon, a ako ne znate koju odabrati, za vas smo izabrali nekoliko njih za koje smo uvjereni da će naći svoje mjesto pod borom.

Sigurno je većina čula za Ivanu Šešo i Eminu Pršić kao i za njihove tri knjige „Nedostaje? Ne! Dosta je“; „Kad te bajka sastavi, a život rastavi“ i „Ljubav, beba, blagostanje i sranje”. Sadržaj ovih knjiga nešto je što dira u dušu i srce, nešto što učini da se naša koža iskreno naježi jer je sve o čemu ove dvije autorice pišu istinito i možemo reći da imamo dojam kao da je većina rečenica možemo doslovno prenesena iz stvarnog života u knjiški oblik. Zaista jedna topla preporuka koju god knjigu odabrali, ili pak sve tri odjednom.

Nova knjiga Jana Bolića „Život koji želiš živjeti“ mislimo kako će biti savršeni poklon ispod bora. O inspiraciji, sreći i životu Jan piše na jedan poseban način prvenstveno jer je i sam jedna posebna i izuzetna osoba. Do sada je objavio tri knjige koje su zaokupile pažnju svih čitatelja, a ne sumnjamo kako će i s ovom četvrtom biti išta drugačije. Zato, omogućite svom knjigoljupcu da bude među prvima koji će proživjeti svaku emociju koju bude ispisane rečenice ove fenomenalne knjige.

Preslatku Suli vjerujemo kako ne treba posebno predstavljati, pogotovo onima koji kod kuće imaju mališane ili onima koji na bilo koji način rade s djecom. Maja Šimleša u suradnji s ilustratorom Svenom Nemetom započela je priču o žirafi Suli i kroz tri dosad objavljene knjige „Suli u avanturi – prijateljstvo“; „Suli u avanturi – putovanje“ i „Suli u avanturi – škola“, provela nas kroz razne aspekte Sulina života. Ne želimo previše otkrivati, nego ćemo samo reći da je ovo odličan poklon za roditelje ili pak za sve mališane željne čitanja i upoznavanja novih avantura.

Još jedna odlična dječja knjiga je „Priče za laku noć za mlade buntovnice“. Sam naslov zvuči zanimljivo i kao da nas zove da sjednemo, da se omotamo dekicom i svoje mališane uvedemo u sve te divne priče koje jedva čekaju znatiželjne male okice. Savršen način za završiti dan i započeti novi.

Da sve te priče ne bi bile slične jedna drugoj, za vas smo izdvojili i one koje se tiču sporta u svim oblicima, a koje će posebno razveseliti male sportaše. Radi se o knjizi „365 sportskih priča“ s nevjerojatnim pričama o sportskim rezultatima u svjetskoj povijesti. Reći ćemo samo da mali sportaši možda neće moći zaspati ako im ovo čitate prije spavanja, ali svakako je nemojte zanemariti jer sa svima, a pogotovo s djecom od najranije dobi treba dijeliti pozitivne i mudre misli kojima ova knjiga obiluje. Topla preporuka!

Čitanje je izuzetno važno – ono nas opušta, bogati rječnik ali i opušta dok putujemo kroz sadržaj i upijamo svaku emociju pobuđenu tekstom. Pod borom, knjiga je uvijek dobrodošla, a ove godine pogotovo jer ima toliko noviteta ili možda samo nepročitanih knjiga koje čekaju na svoje vrijeme. Neka to vrijeme bude baš ovih blagdana uz društvo tople dekice i omiljenog zimskog napitka. Vjerujemo kako će svi uživati!

Foto: službene stranice Školske knjige

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci