ZTC

Naša današnja gošća je Iva Bruketa, talentirana dizajnerica ali prije svega predivna osoba velikog srca koja u svoj rad ulaže puno ljubavi te se trudi, vođena željama klijentica, stvoriti prekrasan nakit koji će biti odraz njihove osobnosti i stila. Iva se krije iza brenda Infinity Design i već smo je imali prilike upoznati, a danas nam otkriva kako je započela njezina jesen, što je novo naučila ali i kakvi su planovi za budućnost.

Draga Iva od kad si zadnji put bila s nama puno si se usavršila, naučila si i neke nove tehnike i radi se punom parom, kako je započela tvoja jesen?

Ova jesen donosi nešto novo, a radi se o naušnicama rađenim na način da se perlice šivaju svaka zasebno, što iziskuje dostava vremena, dizajna kako bi u konačnici proizvod bio savršen upravo onakav kakav je i zamišljen. Moja jesen je započela tako što sam napravila kratki godišnji odmor i posjetila prijateljicu u Bihaću i (koja me naučila soutach tehniku) i uz njeno oko napravila sam prve naušnice sa šivanim perlicama.

Iva i Lorena

Primjetili smo tu novu tehniku i divne nove naušnice koje si izradila za Ester Gallo, a kasnije si snimila i jednu mini kampanju sa dugogodišnjom prijateljicom Lorenom, od kud ideja?

Naša poznata riječka modna blogerica Ester Gallo za Gala Extravagant poželjala je naušnice u obliku križa. U dogovoru s Ester svaka perlica došla je na pravo mjesto što je dovelo do mnogih upita za takvim naušnicama. Lorena, za mene Lory je jedna divna duša uz sve što radi uvijek je dotjerana. Rekla sam joj „Lory imam ove naušnice, prilagodi garderobu!!“ i dogovorile smo druženje. Ja sam napravila fotografije. Kod Lorene nema kompliciranja, ona to sredi i riješi sa puno ljubavi. Slikale smo se, pile kavu i toliko smijale da sve ono što smo mi taj dan osjećale prikazuje se na fotografijama.

Kada si pokrenula vlastiti posao jesi li očekivala da ćeš u tako kratko vrijeme dobiti toliko pozitivnih komentara i sklopiti nova prijateljstva, kako se osjeća zbog toga?

Svi komentari koje dobivam tjeraju me naprijed, kao što sam rekla i u prethodnom intervjuu to mi je duševna hrana, inspiracija i nadahnuće. Svi mi volimo dobiti pohvalu za svoj rad.

Što te najviše inspirira kod izrade?

Volim izazove, stalno raditi nešto novo. Inspiracija mi je ona osoba za koju radim. Često dobijem odriješene ruke da napravim po svom izboru, kao na primjer da odaberem boju.

A koja ti je najveća motivacija da se svakodnevno usavršavaš i učiš nešto novo?

Ovog vikenda bila sam na Hobby sajmu u Vicenci, to mi je jedna od motivacija. Tamo sam pronašla i kupila sve ono što kod nas nema, ili barem mislim da nema. Prvenstveno tu su shibori svila i soutach trake, tako da ću se konačno uhvatiti nakita kojeg želim napraviti već godinu dana, novi nakit biti će eksluzivan i limitiran. Na sajmu je puno lijepih ukrasa, sve je predivno te iako je tek listopad, u duhu je Božića i to mi je divno.

I za kraj možeš li mi reći nešto o planovima za budućnost?

Ne volim najavljivati prije nego napravim, ali budući da je Stilueta moj najomiljeniji portal napraviti ću iznimku, a već sam i sama nešto otkrila na prethodnom pitanju. Infinity design će predstaviti novi nakit shibori svile i soutach trakice i jedva čekam vidjeti reakcije. 🙂

I mi se veselimo danima koji dolaze, a lijep nakit uvijek je oku drag i ugodan. Više o Ivi možete saznati na Facebook stranici i Instagram profilu gdje će vas ona dočekati sa smiješkom i spremno odgovoriti na sve vaše upite, želje i zamisli.

Model: Lorena Basara Zupčić, Ester Gallo

Foto: Iva Krušić, Iva Bruketa

Pripremila: Ines Cunjak

Kancelarija bar