Nova kolumna Analiza boja o obilježjima makro kategorije Zime
N

Kroz ovaj opći opis o svim makrokategorijama došli smo do posljednje – Zime. Zima je upravo ono što se predstavlja. Radi se o hladnom godišnjem dobu. Od njega naravno jedina hladna je Apsolutna Zima dok su ostale neutralno hladne.

U Apsolutnoj pronalazimo visoke kontraste i boje upravo s istančanom temperaturom. Od poznatih ovdje ubrajamo Zoey Deschanel, Rooney Maru i Catherine Zeta-Jones.

One koje ”odskaču” po izrazito kričavim bojama su Sjajne Zime. Njih možete prepoznati po tome što mogu nositi više takvih boja a da svejedno boje ne prevladavaju nad njima. Uz Sjajno Proljeće vrlo s zanimljive, a i ne baš česte. Kada govorimo o poznatima tu su Sophie Ellis Bextor, Megan Fox i Courtney Cox.

One koje imaju u svojim bojama dodatak crne su Duboke Zime. Netko će reći da su upravo one među sretnicama,a koje imaju crnu boju u svojoj paleti. Od poznatih tu su: Monica Bellucci, Keanu Reeves, Kim Kardashian i Demi Moore.

Zadnje u ovim potkategorijama koje ću nabrojati i ”najmanje Zime” su Soft Duboke Zime. Radi se o najneutralnijoj potkategoriji koju je lako zamijeniti sa Soft Dubokom Jeseni ili čak s Dubokom jeseni. Iako jesu Zime, njihove se boje dotiču i ponekih toplijih nijansi ovih susjednih Jeseni. Lilly Collins i Ginnifer Goodwin su primjeri ove potkategorije.

Boje Zime mogu varirati od optičko bijele do crne (ovisno o potkategoriji), a tu se javljaju i magenta, zelena boja boce, tamna siva, hladna crvena i razne tamnije nijanse plave.

Kada govorimo o izgledu Zima koža naravno nije od nekog utjecaja, pogotovo zato što može biti izrazito blijeda ili suprotnost, maslinasta. Kosa je tamno smeđa do crne. Oči mogu biti smeđe, hazel ili zelene.

Ovdje je riječ o godišnjem dobu koji zavađa intenzivnim bojama i uokviruje dojam sjajnim finišem. Mogu izgledati kao prave kraljice u svojim izražajnim bojama.

Kada istražujemo boje koje nam odgovaraju moramo uzeti u obzir da spoznaja o njima mijenja naš pogled na vlastiti fizički izgled. Svatko do nas pripada jednoj potkategoriji godišnjeg doba. Ostale opise možete pogledati u kolumnama o Proljeću, Ljetu i Jeseni.  Spoznati svoju potkategoriju moguće je uz Analizu boja. Za narudžbu svoje osobne Analize boja javite mi se na donje kontakte.

Piše: Sara Jurišević

Naučila sam kako spojiti boje iz prirode i ljepotu svakoga od nas . Nastao je tako projekt BeeUnique i postala sam savjetnica za imidž s naglaskom na boje. Najviše me veseli kada pomognem osobama da zavole sebe.

Facebook: TheBeeUnique

Mail: info@beeunique.com.hr

Web stranica: beeunique.com.hr 

Facebook grupa: Tvoja paleta boja by BeeUnique 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci