Nestvarno lijepe torte naša su Instagram inspiracija
N

Kakva bi to proslava bila bez glavne slastičarske zvijezde na stolu? Da torte nisu samo jedna od slastičarskih vrsta dokazuju brojne osobe s dozom kreativnosti i mašte koje nemaju granica, a rezultati su i više nego odlični. Nestvarne torte naša su današnja tema, a na vama je da uživate u pravim malim remek-djelima.

Torte na štapiću? Zvuči neobično i pomalo nemoguće, ali ljudska mašta nema granica. Upravo su torte na štapiću posebnost dečka iz Melbournea, slastičara Ray Raya koji nas iznenađuje svojim slasticama koje ne liče na torte. Radi ih od ostataka koji ostanu nakon pravljenja „pravih“, većih torti koje također izgledaju nestvarno i koje bismo, da nam se nađu na stolu, teško pojeli. Na njegovom Instagramu pronašli smo nekoliko torti koje uopće ne izgledaju kao deserti već kao prava umjetnička djela zbog čega su nam i zapele za oko.

https://www.instagram.com/p/B2bZ4NjJ75_/

Torte koje ne liče jedna na drugu i koja je svaki originalan komad i zasebna ideja? Da, moguće je. Upravo su takve torte s Instagram profila The Perfect Puding Company, koje, uz ostale slastice, izrađuju mama i kći iz Chelmsforda, Essex, u istočnoj Engleskoj. Torte za dječje rođendane s motivima iz omiljenih crtića, torte s omiljenim voćnim komadima ili pak torte s cvjetnim motivima, nema omiljenog deserta koje ova majka i kći ne mogu napraviti.

https://www.instagram.com/p/B1jXP9pnFBa/

Tko ne voli personalizirane stvari? I još ako su to svima nam omiljene torte, onda potpisujemo odmah. Takve se torte kriju iza profila Mel Pereira. Simpatični deserti zanimljivog i primamljivog izgleda, osvajaju na prvu, bilo da se radi o tortama preslatkog izgleda za djecu ili pak o tortama s raznim ostalim motivima popraćenim vašim imenom one čine savršeni odabir za glavnu slasticu vaše proslave.

https://www.instagram.com/p/B18wVZJgg4q/

Iako su raskošne torte svakako nešto što nam zapne za oko, postoje i one koje ne trebaju puno da bi privukle pažnju. Običnu tortu možete ukrasiti i Figuricama za torte koje se kriju iza istoimenog profila. Figurice u obliku likova iz omiljenih crtića razveselit će one najmlađe i podignuti će svaku tortu što ih čini odličnim odabirom kada nemate inspiraciju za ukrašavanje gotove slastice.

https://www.instagram.com/p/B2Cb__mI39W/

Torte koje uopće ne izgledaju kao torte već kao umjetnička djela dostojna divljenja kriju se iza još jednog profila Ljilja torte i kolači. Predivne dekoracije, raskošno oblikovanje i doza originalnosti karakteriziraju svaku slasticu, a dok ih gledamo teško nam je stati samo na jednoj.

https://www.instagram.com/p/B2Ti-UsIgIa/

Sweet table NS, kako i samo ime govori, naglasak stavlja na dekoracije stolova i interijera za sve vrste proslave. A kakva bi to proslava bila bez glavnog deserta? Zato su se oni pobrinuli i za nestvarno lijepe torte od kojih je svaka posebna na svoj način, a čini glavnu atrakciju svake zabave.  

https://www.instagram.com/p/B4DOW2JJaA0/

Nestvarne torte originalnih oblika i dekoracija nas su ostavile bez teksta. Svaka priča svoju priču popraćenu kreativnošću osoba koje stoje iza njih. Kada bismo se morali odlučiti samo za jednu od njih, priznajemo bilo bi nam teško, a sigurni smo da su se dojmile i vas. Bilo da su vas inspirirale za vaš sljedeći slastičarski pothvat ili se samo želite diviti slatkim i ukusnim remek-djelima, nadamo se da ste uživali što god odabrali.

Foto: Instagram

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci