Nedostaci, nesigurnost i tuđe mišljenje – tri ujedinjena neprijatelja ljubavi prema sebi
N

Nedostaci, nesigurnost i tuđe mišljenje – tri ujedinjena neprijatelja naše ljubavi prema sebi. Istražujući o tuđem mišljenju i kako on utječe na nas, kako po pitanju ljepote, ali i drugih psiholoških stanja, saznala sam da sve starta od nas. Mi smo žene užasno samokritične. Vidimo sve što nije dobro na nama. Dozvoljavamo nakon toga zbog nesigurnosti da nas tuđi negativni komentari povrijede i još dodatno uvjere da nismo lijepe, da nismo dio ovog popularnog standarda ljepote. Nesigurnosti smo sada dodali i dobru dozu mazohizma. Nikad nam nije dosta, stalno želimo znati što drugi misle. Onda činimo još jednu opaku grešku. Pokušavamo se svima svidjeti. To je jednosmjerna karta za nezadovoljstvo i nesretan život. Ovdje valja naglasiti da nikada nećemo svima biti dovoljno lijepi i dobri ma koliko se mi trudili. Uzaludno trudili.

Da nam ne bi bilo dosadno redovito upijamo reklame i razne postove. Smješkaju nam se ono što smatramo fizički savršenim ženama. Naravno da one to nisu, čak negdje u našoj podsvijesti znamo da su to samo slike, a ne realnosti, ali statistika ne laže. Čak 7 od 10 djevojaka i žena takve slike uzimaju za primjer i model koji bi voljele imitirati. Ovaj naš novi neprijatelj zove se ”digital distortion”.

Female fair haired model in mirror looking herself

Ako ste se prepoznale bar u jednoj sitnici, vrijeme je da krenete mijenjati neke stvari. Skupite hrabrost i izađite iz komfor zone. Potražite nekoga tko će vam pomoći. Nije sve tako crno, ali niti bijelo. Između njih je u prirodi bezbroj boja. One čine naš život ljepšim. Njima se ja bavim jer tada osobe upoznaju novu dimenziju ljepote – osobnu ljepotu. Je li vam poznat onaj osjećaj kada se pogledate u ogledalo i vidite na sebi zdravu kožu, sjajne oči, mekane usne i sve to tako da je naglašeno prirodno, bez umanjivanja nedostataka? Ako niste nikada tako nešto iskusili potrebna vam je jedna analiza vašeg izgleda kroz koju ćete shvatiti mnogo stvari o sebi koje prije niste znale.

Paulo Coelho je savršeno objasnio povezanost ljepote, kako vanjske tako i unutarnje i naše psihe:‘Ako ste u stanju vidjeti lijepo, to je samo zato što ono lijepo nosite u sebi. Jer svijet je poput ogledala u kojem svatko vidi vlastiti odraz.”

Vrijeme je da svojoj listi želja za 2021. godinu dodate i analizu koja će doprinijeti novoj ”ja”.

Piše: Sara Jurišević

Naučila sam kako spojiti boje iz prirode i ljepotu svakoga od nas. Nastao je tako projekt BeeUnique i postala sam savjetnica za imidž s naglaskom na boje. Najviše me veseli kada pomognem osobama da zavole sebe.

Facebook: TheBeeUnique, Web stranica: beeunique.com.hr 

Facebook grupa: Tvoja paleta boja by BeeUnique 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci