National Geographic traži najbolje fotografije. Pobjednik će osvojiti vrijednu nagradu
N

Počele su prijave! Pobjednik svih kategorija osvojit će 3000 eura na PREMIUM VISA Gold kartici

„Životinje“, „Ljudi“, „Krajolici“ i „Po noći“ ovogodišnje su kategorije National Geographic foto natječaja na koji se svi strastveni zaljubljenici u fotografiju mogu prijaviti do 31. srpnja. U svakoj od navedenih kategorija bit će prihvaćena samo jedna fotografija po sudioniku, a materijali se mogu dostaviti na linku.

Hrvatski akademski snimatelj među članovima žirija

U razdoblju od 1. kolovoza do 1. rujna sve pristigle i odobrene fotografije bit će objavljene na web stranici natječaja, gdje će se provoditi glasovanje za „Nagradu publike“. Stručni žiri također će pregledati i ocijeniti fotografije te proglasiti jednog pobjednika u svakoj kategoriji. Jedan od četiri dobitnika nagrada bit će izabran za pobjednika cjelokupnog natjecanja. Dobitnik „Nagrade publike“ i pobjednici svake kategorije dobit će fotoaparat CANON EOS R8, a ukupni pobjednik svih kategorija, kojeg bira žiri, dobit će 3000 eura pologa na PREMIUM VISA Gold kartici.

Jedan od članova ovogodišnjeg žirija je i Zagrepčanin Davor Petričić, koji više od četvrt stoljeća dokumentira svijet oko sebe kamerom. Nakon što je završio smjer za fotografskog dizajnera diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti kao akademski snimatelj. U dosadašnjoj karijeri snimio je 50-ak dokumentarnih filmova i serijala, Olimpijade, glazbene spotove, svjetska nogometna prvenstva, muzičke festivale, ledene špilje, puste svjetionike u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Poljskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Danskoj te na Kubi. Njegov dokumentarno-igrani film „Alka“ snimljen povodom 300. godišnjice održavanja alkarskih svečanosti prikazivan je i na History Channelu te je dobitnik nagrade Goran Lederer. Na festivalima autorskog filma u Bariju u Italiji i Marseillu u Francuskoj bit će prikazan njegov dugometražni dokumentarni film „Tipke boli i sreće“ o posljedicama domovinskog rata.

Samo originalne fotografije

Među ostalim članovima žirija je francusko-tajlandska fotografkinja Aline Deschamps, s diplomom međunarodnih odnosa i digitalnih medijskih umjetnosti te Canonova ambasadorica i članica organizacija Women Photograph i Diversify Photo. Jassen Todorov koncertni je violinist i profesor glazbe na Državnom sveučilištu San Francisco te aktivni pilot i instruktor letenja, a kao treći član žirija može se pohvaliti i da je dobitnik glavne nagrade National Geographic foto natječaja 2018. godine. Na natjecanju mogu sudjelovati samo originalne fotografije autora nastale prije najviše godinu dana, koje nisu objavljene ili nagrađene na drugim foto natječajima. Kolaži ili snimke s dodanim, uređenim ili uklonjenim elementima bit će diskvalificirane. Više informacija, kao i sve uvjete foto natječaja National Geographic možete pronaći na linku. Rezultati će biti objavljeni na web stranici foto natječaja.

O National Geographic Partners LLC

National Geographic Partneri LLC (NGP), suradnja je Disney i National Geographic društva, predani donošenju vrhunskog znanstvenog, pustolovnog i istraživačkog sadržaja u medijskom portfoliju bez premca. NGP spaja globalne National Geographic televizijske kanale s National Geographic medijima i sredstvima orijentiranim prema kupcu, uključujući National Geographic časopise; National Geographic studio; digitalne platforme i platforme društvenih mreža; knjige; karte; dječje medije; pomoćne aktivnosti koje uključuju putovanja, globalna iskustva i događaje, prodaju arhive, licenciranje i internetsku prodaju. Širenje znanja i razumijevanje svijeta, bio je temeljna svrha National Geographica 133 godine, a sada smo predani ići još dublje, pomicati granice, ići dalje za naše potrošače… sve to, dok dopiremo do milijuna ljudi širom svijeta u 172 zemlje i na 43 jezika svaki mjesec. NGP vraća 27 posto svoje zarade neprofitnom National Geographic društvu kako bi financirali rad na području znanosti, istraživanja, očuvanja i edukacije.

Za više informacija, molimo posjetite www.natgeotv.com.

Tekst, fotografije: PR

Prethodni tekst – Europa iz zraka, ove nedjelje National Geographic predstavlja Dansku

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci