ZTC

Diplomirana inženjerka menadžmenta okoliša, Nastasja Colarić, nekoliko je godina provela radeći za veliku austrijsku firmu, no odlučila se za povrtaka u Hrvatsku te se otvorila prilika da stvori svoj brend nakita koji danas predstvljamo Nastja jewellery. Nastasja nas je oduševila svojom jednostavnošću, ljubavi prema radu, minimalističkim dizajnom i porukom koju krije svaki komad nakita.

Za početak kako biste predstavili sebe i svoj brend našim čitateljima? 🙂

Zovem se Nastasja, imam 30 godina, prije dvije godine sam dobila svoje prvo dijete, preslatkog sina i od tada sam već polako počela ostvarivati svoj sam o osnivanju vlastite firme i izradi nakita. Cilj mi je bio napraviti komade nakita od kvalitetnih i prirodnih materijala koji imaju pozitivno djelovanje i koji se mogu nositi svaki dan kao inspiracija, motivacija ili zaštita.

Što za vas predstavlja ljubav prema nakitu i kreiranju? Kako ste otkrili talent prema stvaranju nakita?

U izradi nakita mogu ispustiti svoju kreativnu stranu koja u mojih prvih 29 godina života nije imala puno mjesta, jer sam bila okupirana školovanjem i radom u struci diplomiranog inženjera. A talent i ljubav prema nakitu sam otkrila u galeriji svojih roditelja u Grožnjanu, gdje sam već prije 10 godina počela izrađivati nakit kao hobby preko ljeta.

Živjeli ste i studirali u Beču, Nigeriji, a svojevremeno i radili u Austriji, no odlučili ste napustiti posao u velikoj firmi i stvoriti vlastiti brend. Koliko je hrabrosti bilo potrebno za ovakav korak?

Ne toliko koliko zvuči, jer smo moj zaručnik i ja (to je naša interna šala zvati se zaručnik i zaručnica) nakon rođenja Noah-a odlučili vratiti se u Hrvatsku jer on ovdje radi, tako da sam ionako znala da ću dati otkaz u Austriji. Ali sam optimalno iskoristila svoj porodiljni i tako je počela priča s Nastja jewellery. Noah je imao tek 4 mjeseca kad smo otišli na Bali u potragu za proizvodnjom Srebra za moj nakit.

Vaš nakit je izrađen od visokokvalitetnih materijala poput srebra i poludragog kamenja, no ujedno svaki komad krije i posebnu poruku. Objasnite nam o čemu je točno riječ odnosno kakva je moć kristala?

Moć poludragog kamenja je velika, i o tome je napisano jako puno knjiga. Svaki kamen ima svoja posebna djelovanja na nas. Istraživala sam svojstva određenog poludragog kamena kako bi ga optimalno spojila sa značenjem simbola. Kozmičke simbole sam pronaša u literaturi, oni su se koristili u starim kulturama, jer su vjerovali da imaju posebnu snagu i djelovanje na ljude.

Gdje pronalazite inspiraciju za svoje radove?

Kada radite nešto što volite nije teško naći inspiraciju, ona dolazi sama od sebe jer stalno razmišljate o tome. Ja se sama iznenadim koliko puno razmišljam o nakitu i novim idejama tijekom dana, ali to mi je znak da sam našla poslao koji stvarno volim raditi.

Možete li otkriti koji komad nakita uvijek nosite na sebi?

U zadnje vrijeme mi je BE YOURSELF narukvica stalno na ruci. Ona se sastoji od poludragog kamena Sodalit, koji je prekrasne tamnoplave boje i keltskog srca koji je najstariji simbol za ljubav.

Kako biste opisali trenutnu domaću kreativnu scenu, smatrate li da postoji prostor za uspjeh ili se usmjeravate na strano tržište?

Mislim da postoji prostor za uspjeh i u Hrvatskoj, čak i kad nudite proizvod koji nije najjeftiniji publika će prepoznat ako je nešto kvalitetno. Ali jedno ne isključuje drugo, meni je njemačko govorno područje blisko pa bi se naravno i tamo htjela usmjeravati. Izlagala sam svoj nakit i na Fashion Week-u u Berlinu prošle godine, i prodaje se u jednom concept store-u u Berlinu.

Za kraj, otkrijte nam neki citat ili misao koja vas inspirira i nadahnjuje 🙂

Što se tiče moje poslovne strane definitivno me nadahnjuje „Stay focused“, moraš biti uporan i fokusiran na ono što radiš i naravno vjerovati u sebe, jer nitko drugi neće.
Privatno mi je bitan citat „Be grateful“ – treba biti zahvalan, ponekad se živciramo za gluposti, ja isto, ali pokušavam sve više to izbacivati iz života i biti zahvalna i sretna za sve što imam.

NASTJA JEWELLERY FACEBOOK

NASTJA JEWELLERY WEB

Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Nastja jewellery

Kancelarija bar